Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Η viotia και οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι πλέον παρελθόν και μια επίπονη περίοδος για τη viotia έληξε. Ο απολογισμός είναι για μια ακόμη φορά απολύτως θετικός. Η viotia είναι υπερήφανη για την από μέρους της κάλυψη της προεκλογικής περιόδου: μετεδόθησαν εξίσου όλες οι πληροφορίες που περιήλθαν εν γνώσει μας ενώ όταν χρειάστηκε δεν διστάσαμε να καταθέσουμε με παρρησία τη γνώμη μας.

Επιπλέον ως leaders της ενημέρωσης στη Βοιωτία αποκαλύψαμε αποκλειστικά τις σημαντικότερες ειδήσεις που "έπαιξαν" στον νομό ολόκληρη τη σκληρή αυτή περίοδο. Δείτε ενδεικτικά.






Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτή την είδηση όχι τόσο για την αποκλειστικότητα -αυτή άλλωστε είναι η δουλειά μας- αλλά επειδή παρέχει στους κυνικούς την απόδειξη ότι δημοσιογραφία και fair play μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά. Στην υπόθεση αυτή θα επανέλθουμε εν καιρώ.


Η αναγνωσιμότητα της viotia κινήθηκε και πάλι σε πολύ ψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά: Η αναγνωσιμότητα της viotia3 και Η αναγνωσιμότητα της viotia4. Ομως θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι το σημαντικό δεν είναι πόσοι δiαβάζουν τη viotia αλλά ποιοι διαβάζουν τη viotia: λοιπόν τη διαβάζουν όλοι αλλά κυρίως οι απαιτητικοί, οι ψαγμένοι, οι opinion makers.

Οι σχολιαστές στη viotia σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ήταν ως συνήθως δεκάδες. Οι περισσότεροι ήταν αξιόλογοι και με τον τρόπο γραφής και διάρθρωσης των κειμένων τους παρείχαν μια απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που και να συζητήσουν μπορούν και να προτείνουν και να καινοτομήσουν. Στο πολιτικό σύστημα εναπόκειται να τους αξιοποιήσει προς όφελος της χώρας. Είναι αυτονόητο ότι η viotia ευχαριστεί όλους όσοι συμμετέχουν στην ενημέρωση σχολιάζοντας, πληροφορώντας, κρίνοντας, ακόμη και κατακρίνοντας.

Οσον αφορά στο πολιτικό προσωπικό της Βοιωτίας και ειδικά στους εκλεγέντες βουλευτές της 4ης Οκτωβρίου 2009 δεν υπάρχει να ειπωθεί τίποτε άλλο -και πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια-εκτός του ότι είναι υποχρεωμένοι βάσει του Συνταγμάτος να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους ως εκπρόσωποι του Εθνους. Αυτή την απλή ουσία απαιτεί από τον Βασίλη Τόγια, τη Βάσω Τσόνογλου-Βυλλιώτη, την Αρια Αγάτσα και τον Μιχάλη Γιαννάκη και η viotia και στη βάση αυτή θα τους κρίνει όπως πάντα αυστηρά αλλά δίκαια.

ΥΓ: Ως αύριο το βράδυ θα έχουμε εδώ στη viotia τη συνολική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 στη Βοιωτία, έτσι ώστε να κλείσει οριστικά η εκλογική περίοδος και να περάσουμε στα ουσιαστικά προβλήματα του νομού και της χώρας...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κάτι τους είπες...το fair play ούτε που το χουν ακουστά, ούτε ξέρουν τι σημαίνει, μιλάμε για μεσάνυχτα! Μόνο από λάσπη ξέρουν κι αυτή είναι η ειδικότητα τους αλλά τους ξέρουμε κι όλοι οι άλλοι..

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι είναι ασήμαντοι που αφού δεν μπορούν να πείσουν κανένα αρχίζουν την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο της συκοφαντίας που τελικά γίνεται μπούμερανγκ. Γι αυτό δεν γεμίζουνε ταξί, μια ζωή τα ίδια. τυχαίο είναι;