Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση στο ΠΑΜΕ από το Σωματείο Οικοδόμων

Επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ εξαπολύει το Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Λιβαδειάς με αφορμή την απεργία που το πρώτο έχει εξαγγείλει για τις 17 Δεκεμβρίου (εδώ Απεργία στις 17 Δεκεμβρίου-Ανακοίνωση από Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς). Δείτε το δελτίο Τύπου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι απεργοσπάστες δεν είναι αυτοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά αυτοί που καπηλεύονται τις αγωνίες και τα προβλήματά τους παριστάνοντας τους προστάτες τους και αφού κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν σε ένα δόγμα αγκυλωμένο και εξωπραγματικό που έχει καταδικαστεί από την ιστορική πραγματικότητα.
Η Ομοσπονδία που διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε κόκκινους, πράσινους και μπλε,, τη στιγμή που ακολουθεί αυστηρά την κομματική γραμμή θέλει τη διάσπαση των εργαζομένων. Εμείς είχαμε γνωστοποιήσει τη θέση μας, με έγγραφό μας στην Ομοσπονδία, ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε κατευθυνόμενες απεργίες παρόλα αυτά οι αφίσες και οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας για την Απεργία της 17Δεκέμβρη 2009 είναι προς την κατεύθυνση του ΠΑΜΕ και καλεί ανοιχτά τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη μη συμμετοχή στην Απεργία του ΠΑΜΕ και καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στην Απεργία της 17 Δεκέμβρη 2009.
Απαντάμε λοιπόν στους συναδέλφους της μειοψηφίας, που είναι εγκλωβισμένοι στις κομματικές γραμμές του ΚΚΕ, ότι οι Οικοδόμοι της περιοχής μας έχουν την νοημοσύνη και τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν τα κομματικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες και δεν πρόκειται να υποταχθούν.
Ετσι λοιπόν οι συνάδελφοι της μειοψηφίας άθελά τους ίσως, είναι εγκλωβισμένοι στο ΚΚΕ όπου επαναλαμβάνοντας σαν ηχώ τα ίδια ανούσια συνθήματα κρατούνται αιχμάλωτοι από το κόμμα που έχει πετύχει την πλέον ανθηρή οικονομική επιχείρηση, την ΚΚΕ-ΑΕ, με έδρα το παλατάκι Περισσού, και κρατώντας εγκλωβισμένους τους φανατισμένους οπαδούς εξασφαλίζει αμέτρητες δωρεές κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων από στελέχη της που αποβιώνουν.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το κόμμα – επιχείρηση του ΚΚΕ δεν ελαστικοποιεί τις θέσεις του, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα έχανε τους φανατισμένους πελάτες του.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Το Δ.Σ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα το σωματειο οικοδομων κατι μας ειπε.Δεν ειναι η πρωτη φορα που ειναι απεργοσπαστες.Και εγω δεν συμφωνω με τη ξεπουλημενη ΓΕΣΕΕ αλλα οταν κανει απεργια κανω. Αλλα με τι δεν συμφωνει το σωματειο δεν το γραφει.Ειναι κακο να παρουν εκτακτο επιδομα οι οικοδομοι? Γιατι με την κριση οι οικοδομοι ειναι ανεργοι.Να μην καταργηθουν τα βαρεα ενσημα,κ.λ.π.ειναι κακο?Αλλα για τον ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ακοματιστο μελος τις ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ,γραματεα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ αυτα ειναι κακες διεκδικησεις.Τωρα για αυτα που λεει για το ΚΚΕ ας απαντησει αυτο.Αλλα το Ε.Κ.ειναι Α.Ε.και θα πω το γιατι. Ποσα παιρνει ο ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ μισθο το μηνα απο το Ε.Κ.ποσα παιρνει απο την ΔΕΥΑΛ που τον εχουν στο Δ.Σ. και ποσα παιρνει απο τις επιτροπες του ΙΚΑ που συμετεχει,και τι ψηφιζει σε αυτες? Και κατι τελευταιο μηπως γνωριζει ο ακοματιστος(ΠΑΣΟΚ) ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ καισυναφι του, πως θεωρουνται πλαστα βιβλιαρια του ΙΚΑ με σφραγιδα ΙΚΑ Ασπρων Σπιτιων ενω δεν εχουν ουτε ενα ενσημο και το κανουν για να ψηφιζουν στις εκλογες των σωματειων? Των ρωτω ξερει κατι?

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε εσείς αλλά είσαστε κι εμείς.......

Γιώργος Πελέκης είπε...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στις 17 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι συναδέλφισες πέρασαν 60 και πλέον μέρες από τις εκλογές οπού αναδείχτηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από την εκλογή και μετά προκύπτουν νέα στοιχειά πέρα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης. Ποια στοιχεία πρέπει να πάρουμε υπόψη :
Το ΠΑΣΟΚ συνάδελφοι έχει προίκα τις τριτοβάθμιες , δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα . Το ΠΑΣΟΚ και η συνδικαλιστική του οργάνωση ΠΑΣΚΕ μαζί με την ΔΑΚΕ έχει προϊστορία από την απαγόρευση αυξήσεων με νόμο , τους δεκάδες αντεργατικούς νομούς που πέρασε , τις επιστρατεύσεις των εργατών , τις παράνομες και καταχρηστικές απεργίες που μέσο των δικαστηρίων επέβαλε , τους κοινωνικούς διαλόγους την αντίληψη ότι εργάτες και κεφάλαιο είναι κοινωνικοί έτεροι .
Έχει επίσης προίκα τους εργατοπατέρες της πλειοψηφειας του Δ.Σ. του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς που σε κάθε άκουσμα για απεργία ή κινητοποίηση βγάζουν σπυριά . Στόχος τους είναι να μην υπάρχει καμιά αντίδραση μπροστά στην θύελλα μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την σύμφωνη γνώμη τόσο του ΠΑΣΟΚοθρεμένου προέδρου της ΓΣΕΕ όσο και του προέδρου της ΑΔΕΔΥ . Την μηχανή την έχουν κουρδίσει . Από την μια επικαλούνται την καμένη γη που παρέλαβαν, από την άλλη το ‘δημοσιονομικό χάος’ . Στρώνουν έτσι το έδαφος για να αποδεχθεί η εργατική τάξη να πληρώσει πάλι τα σπασμένα . Στήνουν κοινωνικούς διαλόγους για το ασφαλιστικό , για την οικονομία προετοιμάζοντας έτσι την επίθεση προς την εργατική τάξη .
Άλλωστε η εξαγγελίες του υπουργού εργασίας για το ασφαλιστικό μας το επιβεβαίωσαν , ξεθεμελιώνουν το κοινωνικό –ασφαλιστικό σύστημα .
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ .
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , τιμωρήστε τους κάθε λογής Λικιαρδόπουλους , τους απεργοσπάστες , τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές , τους προβοκάτορες , τα παιδιά του Πάγκαλου , τους Γκεμπελιστές . Γυρίστε τους την πλάτη , τώρα πιο ώριμα και χωρίς την προεκλογική φόρτιση να κρίνετε , όχι με βάση το τι ψηφίσατε , αλλά με βάση το συμφέρον το δικό σας και των παιδιών σας .
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ .
Το σύνθημα μας είναι ένα
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Γιώργος Πελέκης μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς