Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ για τους αγρότες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι με ευθύνη της κυβέρνησης μεθοδεύεται η ποινικοποίηση και καταστολή του κλιμακούμενου αγώνα των αγροτών. Η χθεσινή απειλητική εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη ήταν μόνο η αρχή. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που με παρέμβασή του δίνει εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά των αγροτών. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η παρουσία εισαγγελέα στο μπλόκο της Νίκαιας.

Η παρέμβαση των εισαγγελέων μόνο άσχετη δεν είναι με την απειλητική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που δήλωσε ότι, αν δεν σταματήσουν τα μπλόκα των αγροτών, υπάρχει κίνδυνος «κοινωνικής αναταραχής», θέτοντας με αυτόν τον τρόπο ξανά σε λειτουργία τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που επανειλημμένα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Σημίτη κατά των εργατικών και αγροτικών κινητοποιήσεων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη συκοφαντική και τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης. Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.



ΑΘΗΝΑ 19/1/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: