Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Γροθιά η Λιβαδειά για τον Καλλικράτη - Ατυπη σύσκεψη των δημοτικών ταγών

Μετά την αποκλειστική αποκάλυψη της viotia (εδώ Οι 3 Βοιωτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Ραγκούση για τον Καλλικράτη!) για την ύπαρξη άτυπων πολιτικών σχεδιασμών (άτυπων επαναλαμβάνουμε -για να μην εκνευρίζονται οι βουλευτές Βοιωτίας) στο χωροταξικό του Καλλικράτη που υποτιμούν τη Λιβαδειά, αξιοσημείωτη και ταχεία ήταν η κινητοποίηση των δημοτικών παρατάξεων της πόλης -λαμβανομένων πάντοτε υπ' όψιν των βαθιών πολιτικών και προσωπικών διαφορών μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στα πλαίσια της άμυνας της βοιωτικής πρωτεύουσας έναντι κάθε επιβουλής, κάθε σχεδιασμού και μεθόδευσης που δεν υπολογίζει την άποψη των τεχνοκρατών και την αδήριτη πραγματικότητα της γεωοικονομίας συνήλθε σήμερα άτυπο (κι εδώ άτυπο!) συμβούλιο των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων της Λιβαδειάς στο δημαρχείο της πόλης για τον καθορισμό της στάσης τους εν όψει του κρίσιμου δημοτικού συμβουλίου με θέμα "Λιβαδειά και Καλλικράτης" που έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Η σύσκεψη, που φαίνεται ότι ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή, άρχισε στις 13.00 και τελείωσε λίγο μετά τις 15.00.
Ηταν εκεί ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κ. Γιώτα Πούλου, ο Αλέκος Μητάς, ο Λουκάς Ανέστης και ο Νώντας Κοτσικώνας -ο οποίος Κοτσικώνας τάχθηκε εξ ολοκλήρου εναντίον του Σχεδίου Καλλικράτης.

Η συζήτηση κύλησε ομαλά και ήρεμα καθώς η περίσκεψη -για να μην πω η αγωνία- για το μέλλον της πόλης κυριαρχούσε. Εμφανές κατέστη πως υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ότι δεν θα επιτραπεί η υποτίμηση της Λιβαδειάς και των κατοίκων της για προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους. Συμφωνία υπήρξε και για το ότι η νέα διοικητική διαίρεση στη Βοιωτία δεν μπορεί να (και δεν θα) είναι αποτέλεσμα κοματικών διευθετήσεων και προσωπικών σχέσεων ή επιρροών αλλά πως πρόκειται μια κορυφαία επιλογή που θα καθορίσει τη ζωή και την ευημερία της πόλης για πολλά-πολλά χρόνια.

Η κοινή στάση που αποφασίστηκε μπορεί προς το παρόν να εκφραστεί ως η βούληση των δημοτικών παρατάξεων της Λιβαδειάς να υπερασπιστούν πάση θυσία το ειδικό βάρος της πρωτεύουσας στηριζόμενοι στην κατατεθειμένη στο υπουργείο Εσωτερικών μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου σαφώς γίνεται λόγος για διοικητική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση των "ισχυρών Δήμων". Ολοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό. Και όσοι όχι δεν έχουν παρά να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου όταν οι δημοτικές παρατάξεις θα εξειδικεύσουν τη θέση τους.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Όταν η πολιτική υπερισχύει της μικροπολιτικής, τότε κάτι καλό θα «ξημερώσει» γι΄ αυτή την πόλη.
Είμαι σίγουρος διαβάζοντας αυτό το κείμενο, ότι όλοι οι επικεφαλείς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλει αυτή η ιστορική συγκυρία για τη Λιβαδειά.
Μπορεί να τους χωρίζουν πολλά (;) αλλά τους ενώνει η αγωνία για το μέλλον αυτής της πόλης.
Μπράβο σε όλους!!!

Ανώνυμος είπε...

1

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα/ Κοιτάξτε λίγο αυτούς τους συνδέσμους.

http://stirigr.blogspot.com/2010/01/blog-post_28.html

http://www.eptapolis.gr/ept_zostiras_tameio_green.html

http://www.eptapolis.gr/ept_zostiras_parnasos.html

http://www.eptapolis.gr/ept_drastir_ektos_toixon.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Ανώνυμος είπε...

που γινεται το Δημοτικο συμβουλιο Βοιωτέ?

Ανώνυμος είπε...

Δε τολμάνε να ρίξουνε τη Λειβαδιά. ολοι εδώ βγαίνουνε μην ανησυχείται

βοιωτός είπε...

1.08
Στο Παλαιό Δημαρχείο.

Ανώνυμος είπε...

Θα δείτε αλλαγές που δε της περιμένετε γιατο μη βιάζεστε. μπορεί να αλλάξουν και οι περιφεριες.

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να το σκεφτείτε πριν ψηφίσετε. Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την ψήφιση θηβαίων υποψηφίων βουλευτών και βουλευτίνων

Ανώνυμος είπε...

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο; Η ψάχνει για υποψήφιο;Ας ρωτήσει τη βάση.

Ανώνυμος είπε...

τη βάση τη ρώτησε για τον αρχηγό η Νδ αλλά η Ντόρα γαι δηλώσειςτου Σαμαρά είπε δε σχολιάζει δηλώσεις άλλων!!!!σ αυτή τη δημοκρατία των 800.000 δεν πιστεύουν!σε τι πιστεύουν τότε;!

Ανώνυμος είπε...

τη βάση τη ρώτησε για τον αρχηγό η Νδ αλλά η Ντόρα γαι δηλώσειςτου Σαμαρά είπε δε σχολιάζει δηλώσεις άλλων!!!!σ αυτή τη δημοκρατία των 800.000 δεν πιστεύουν!σε τι πιστεύουν τότε;!