Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ιστορικό ρεκόρ το spread, διεσώθη (για σήμερα) το ΧΑ

Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα τίτλο στη σημερινή συνεδρίαση αυτός θα ήταν έλλειμμα και τιμωρία, καθώς το κόστος της αναχρηματοδότησης του χρέους μας, το πασίγνωστο μεταξύ των Ελλήνων πλέον spread, εκτινάχθηκε σε ιστορικό ρεκόρ, 404 μονάδων βάσης. Ο γενικός δείκτης μετά από έντονες διακυμάνσεις μεταξύ των 1933 και 2009 μονάδων έκλεισε στις 1985,86 μονάδες, στο +0,66%, αλλάζοντας 12 φορές πρόσημο! Ο FTSE 20 έκλεισε στις 998,67 κερδίζοντας 0,71%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 292, 46 εκατ. ευρώ ενώ διακινήθηκαν 46.104.540 μετοχές. Θετικά έκλεισαν 70 τίτλοι, αρνητικά 102 και 55 παρέμειναν αμετάβλητοι.

Η εικόνα της αγοράς ήταν γενικώς κακή παρά το θετικό πρόσημο του κλεισίματος. Αξιοσημείωτη άνοδος για Τράπεζα Κύπρου, Αlpha Bank και MIG, μικρές απώλειες για την Εθνική. Στο συν ο ΟΤΕ, τα ΕΛΛΠΕ και o ΟΠΑΠ.


Το νέο που επικράτησε στην ειδησεογραφία της ημέρας είχε να κάνει με το δημοσίευμα της Le Monde περί υποστήριξης των ελληνικών ομολόγων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το δημοσίευμα διέψευσαν το ελληνικό και γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Στην αγορά νομισμάτων τώρα το ευρώ κυμαίνεται (λίγο μετά τις 18:00) στο 1,3950 σε σχέση με το δολάριο, καθώς οι φόβοι και οι ανησυχίες δεν αφορούν πλέον μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ισπανία. Αυτή η ανησυχία πέρασε και στη συναλλαγματική ισοτιμία. Τέλος η Αμερική άνοιξε θετικά με τον S&P να κερδίζει 0,66% και τον Dow Jones να κερδίζει 0,64%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΡΙΟΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΥΓΙΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ,ΚΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ..!ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ,ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΗΣΤΟ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΟΥ..! ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΕΤΕ...ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ -ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ [ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΡΑΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ] ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ,ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΩ,ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΥΔΩΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ,,,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝΕ...ΠΑΡΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.