Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

TO ΠΑΣΟΚ Ορχομενού για τον Καλλικράτη

Δελτίο Τύπου

Η αναγκαιότητα αλλαγής του διοικητικού χάρτη της χώρας είναι προφανής. Το επιχειρούμενο, από την κυβέρνηση ,μοντέλο της νέας διοικητικής αναδιoρθωσης,όπως αυτό εμφανίζεται από το κείμενο διαβούλευσης , μας βρίσκει αρχικά σύμφωνους . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε και τις θέσεις που θα διαμορφωθούν στην επόμενη φάση για το χωροταξικό.
Με τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα συγκροτηθούν οι νέοι δήμοι , ο Ορχομενός μπορεί και πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ή συνενωμένος με όμορους μικρούς σε πληθυσμό δήμους .Μία πόλη με την ιστορική διαδρομή του Ορχομενού , τρίτη σε πληθυσμό στη Βοιωτία, πέμπτη σε πληθυσμό στην Περιφέρεια, με διαχειριστική επάρκεια , με κομβική γεωγραφική θέση και τόσα άλλα πλεονεκτήματα δεν μπορεί να σβηστεί από το χάρτη. Εκτιμώντας ότι εκφράζουμε το σύνολο των πολιτών του Δήμου Ορχομενού, θεωρούμε βέβαιο ότι η άποψη μας θα συμπέσει με τις αποφάσεις των υπευθύνων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν παλιό …σινεμά

Με την επιχειρούμενη «χειραγώγηση» των πολιτών για τον «Καλλικράτη»
μέσω …αυθόρμητων ανακοινώσεων Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ανά το Νομό, αρχίζει να διαφαίνεται το αποτέλεσμα των …διαβουλεύσεων.
Σκηνοθεσίες αυτού του είδους, τις έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές.
Αυτό όμως το …έργο έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που τείνει να αποτελέσει και τετελεσμένο. Μια ψύχραιμη πολιτικά εξήγηση (όσο βέβαια μπορεί κάποιος να «διαβάσει» το παρασκήνιο) βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, είναι η εξής:
Μπορούμε πλέον να μιλάμε για «λύσεις» (βλέπε πρόταση Τόγια-Αγάτσα προς Ραγκούση για δημιουργία 6 δήμων: 2 στην επαρχία Θήβας και 4 στην επαρχία Λιβαδειάς) που έχουν προσυμφωνηθεί ερήμην των πολιτών της Λιβαδειάς.
Και αυτό το λέω διότι, ουδέποτε ο κ. Τόγιας και η κα Αγάτσα ήρθαν σε επαφή με τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης, ούτε προκάλεσαν μια συζήτηση για το θέμα προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη γι΄ αυτό που θα πρότειναν στον κ. Ραγκούση. Μπορεί ο κ. Τόγιας (δικαίως ή αδίκως) να μην επιθυμεί στον δήμο τον κ. Τσιφή, αλλά η Λιβαδειά όμως δεν είναι προσωπική υπόθεση, ούτε θέατρο «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων». Υπάρχουν και θεσμοί.

Τι μέλλει γενέσθαι:

Η αυλαία του θεάματος (βλέπε Καλλικράτης) θα πέσει με επίσημες συμφωνίες που συνομολογούνται πάντοτε στο …σκότος για το «συμφέρον της Λιβαδειάς».
Μια Λιβαδειά συρρικνωμένη. Ένα έργο που θα φέρει την σφραγίδα της σκηνοθεσίας του κ. Τόγια και της κας Αγάτσα με guest star τον κ. Παπαγγελή, και προπαγανδιστικά κλιπς τις κατά τόπους αποφάσεις των Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας ως «κομπάρσοι» θα παρακολουθούν …αμήχανα τις …αυθόρμητες αποφάσεις των Τοπικών Οργανώσεων, χωρίς να παίρνουν θέση.
Αλήθεια, ποιος προκαλεί αυτές τις …αυθόρμητες αποφάσεις;
Γιατί σιωπά(!!!) η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας;
Δεν γνωρίζουν(!!!) άραγε ότι οι αποφάσεις αυτές, θα χρησιμοποιηθούν από τους 2 βουλευτές ως άλλοθι για να υποστηρίξουν στον κ. Ραγκούση την γνωστή πρόταση-ταφόπλακα για τη Λιβαδειά;
Το γνωρίζουν, αλλά περί άλλων τυρβάζουν.
Θα πάρει άραγε παρόμοια απόφαση και η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λιβαδειάς;
Θα στηρίξει αυτή την απόφαση η Ν.Ε.;
Να γελάσω τώρα ή μετά;

Είναι πράγματι περίεργο και θλιβερά απογοητευτικό που έναν τόσο δημοκρατικό λαό όπως αυτόν της Λιβαδειάς θέλουν να τον υποχρεώνουν ντε κι καλά να υποκύψει στο σύστημα της «πολιτικής κάστας», στη «δυναστεία» των μετρίων.
Οι πολίτες της Λιβαδειάς, όλοι εμείς, πρέπει να δούμε πέρα από το περιτύλιγμα και το περιεχόμενο. Διότι έτσι μόνο θα κατανοήσουμε το μέγεθος της «φρίκης των παρασκηνίων».

Υ.Γ.
Δεν έχω τίποτα με τους αγαπητούς Ορχομένιους. Δικαίωμα για το πώς θα διαθέσουν την αγάπη και το όραμά τους για την πόλη τους, το έχουν αυτοί και μόνον αυτοί.

giafka είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ροζαλία είπε...

πολύ καλό το παλιο σινεμά.

Ανώνυμος είπε...

Στη Λιβαδειά ρε παιδιά αφού δεν τους αρέσει ο Τσιφής ποιόν ετοιμάζουν;

Ροζαλία είπε...

...Ευλογημένο να'ναι το Εμπόδιο και τρισευλογημένο. Δέντρο ισκιερής δικαιολογίας ότι δεν φταίμε εμείς, να βρίσκει δροσερήν αθώωση ο λιποτάκτης Χειρισμός, να κολατσίζει με το πάσο της το μεροκάματιάρικο άλλοθί της η Αλλοτρίωσή μας....Κ.Δ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΗ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΡΕΕΕΕ

ckoutros είπε...

Κανείς σχεδόν δεν αναφέρει οτι το σχέδιο "Καλλικράτης" δεν αφορά μόνο το πως θα χωριστούν οι δήμοι αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι μεταφέρει διάφορες αρμοδιότητες του κράτους όπως είναι η χρηματοδότηση των σχολείων στους δήμους των οποίων τα οικονομικά σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και τα καλύτερα.

βοιωτός είπε...

Στάλιν,
νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως αν οι δήμοι δεν οριστούν με τεχνοκρατικά κριτήρια δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Αυτός είναι ο δικός μας αγώνας: ο ορισμός με βάση τις μελέτες των τεχνικών.
Με γεια το ψευδώνυμο. Για πολλούς είναι ανατριχιαστικό για μένα απλώς υπενθυμίζει...

ckoutros είπε...

Εχω αλλαξει μερικα ψευδωνυμα, αυτο νομιζω οτι θα το κρατησω.

Ανώνυμος είπε...

υπενθυμιζω οτι δυο μερες πριν δημοσιευσουν οι τογιας και αγατσα την προταση τους ο γραμματεας ειχε προτείνει το ιδιο σε τηλεοπτικο καναλι της λαμιας.

Ροζαλία είπε...

σταλιν;;;;; Τι κάνεις εκεί ρε φίλε; δηλαδή ήμαρτον

Ανώνυμος είπε...

αυτόν που το λέει μην τον φοβάστε...υπάρχουν χιλιάδες ΣΤΑΛΙΝ που κάνουν τους προοδευτικούς και είναι πολύ πιο επικίνδυνοι..στο ίδιο σχολείο πήγαν απλά αλλαξαν προβιά στο δρόμο και... το αίμα νερό δεν γίνεται..

ckoutros είπε...

O Στάλιν είναι παρεξηγημένος. Έχει πέσει τόση λάσπη πάνω του που η γνώμη των ανθρώπων είναι κακή γι' αυτόν.