Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Στο 1922 ο γενικός δείκτης στο ΧΑ

Χλιαρός τζίρος στο Χ.Α. με τον γενικό δείκτη να δοκιμάζει τις 1900 μονάδες , κλείνοντας στις 1.922,69, στο –1,77%, και τους επενδυτές να χαρακτηρίζονται από απροθυμία και επιφυλακτικότητα. Η δημοπρασία του ελληνικού ομολόγου αναβλήθηκε κάτι το οποίο ,αν μη τι άλλο, προβλημάτισε τους διαχειριστές κεφαλαίων. Στο τέλος της συνεδρίασης η Fitch Ratings υποβάθμισε το outlook ελληνικών τραπεζών: της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Efg Eurobank Ergasias και της Τράπεζας Πειραιώς σε ΄BBB΄ από ΄BBB+΄ και ΄F3΄ από ΄F2΄ αντίστοιχα. Το spread του 10ετούς ομολόγου έκλεισε διευρυμένο κατά 17 μονάδες στις 331μ.β.

Γενικός δείκτης

Το κτήριο της Ε.Χ.Α.Ε. τελούσε υπό κατάληψη από τα μέλη του ΠΑ.ΜΕ. σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση από το βοηθητικό κτήριο του οποίου η διεύθυνση παραμένει μυστική.
Στην Αμερική η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακοινώθηκε στις 46 κιλομονάδες από τις 54,6 που αναμενόταν από τους αναλυτές με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στην αγορά των μετοχών. Ο Dow Jones κινείται πέριξ των 10.316μονάδων, στο -0,65%.
Το ευρώ κινείται στο 1,3547 έναντι του δολαρίου και το πετρέλαιο στα 78,5 δολάρια.

2 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Παπαρήγα κοινές, ξεκίνησαν ανοδικά αλλά έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.
Γόντικας προνόμιο, αμετάβλητες.
Στα ΜΜΕ, η Κουτσούμπας (όχι ο Ανδρέας), με μικρή άνοδο.

βοιωτός είπε...

αχαχαχααχχαχχα.
Το άλλο, μέτοικε, με το μυστικό σημείο πρόσβασης;
Ω,μα οι καπιταλιστές ξέρουν να αμύνονται. Παθιασμένα.