Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ελπίδες για Λεβαδειακό, 4-1 τα Γιάννενα




Μπροστά σε -επιτέλους- αρκετό κόσμο ο Λεβαδειακός νίκησε πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ τον ΠΑΣ Γιάννενα με 4-1 βρέθηκε -σε συνδυασμό με την ήττα της Λάρισας- μετά από καιρό πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού στον βαθμολογικό πίνακα.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί ποιοτικές δάφνες και κρίθηκε στη θέληση για νίκη και στις ατομικές αρετές των ποδοσφαιριστών. Εκεί επικράτησε κατά κράτος ο Λεβαδειακός, που όπως όλοι οι νικητές στάθηκε και τυχερός σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Το σκόρ άνοιξε ο Μπάρκογλου με απευθείας ωραίο βολέ στο 12' δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα της Λιβαδειάς. Από το 27' έως το 31' ο ΠΑΣ έχασε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει με σουτ του Ανδράλα στο δοκάρι του Βαγέχο και πλασέ του Μαϊστόροβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 40' ο Λεβαδειακός ξαναχτύπησε αυτή τη φορά με τον Αγκάλι. Μετά από σέντρα του Ταραλίδη ο Νιγηριανός πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στο β' ημίχρονο ο Νίκος Αναστόπουλος ρίσκαρε δίνοντας εντολή για φουλ επίθεση αλλά οι παίκτες του παρέμειναν νευρικοί και άστοχοι. Ο Λεβαδειακός με φαρμακερές αντεπιθέσεις ήταν πιο επικίνδυνος και σε μια από αυτές στο 59' ο Νάτσο Γκονζάλες αφού άδειασε όλη την άμυνα του ΠΑΣ πέτυχε ένα ακόμη εξαιρετικό τέρμα δίνοντας πανηγυρική διάσταση στη νίκη του Λεβαδειακού. Ενα ακόμη γκολ με κεφαλιά πέτυχε ο Αγκάλι στο 71' μετά από κούρσα και σέντρα του Κόλτζου και επισφράγισε τον θρίαμβο του Λεβαδειακού. Για τον ΠΑΣ ο Μπακαγιόκο μείωσε τελικά στο 87'.
Ο Λεβαδειακός έδειξε χαρακτήρα στο δύσκολο σημερινό παιχνίδι κι ένα πάθος για τη νίκη που εφόσον διαρκέσει μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία. Ο ΠΑΣ δεν ήταν κακός αλλά δεν είχε την ψυχραιμία να αντιμετωπίσει ένα ματς ζωής ή θανάτου, γεγονός που πιθανότατα θα του στοιχίσει τον υποβιβασμό. Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να επικαλεστεί ως δικαιολογία για την ευρεία ήττα του τους δυο πυροβολισμούς που ακούστηκαν χθες αργά βράδυ στη Λιβαδειά, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει ο Αγιαξ της Ηπείρου...

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μασάδο, Αλεξίου, Μπεγκόνια(Αμπουμπακάρι 78'), Ταραλίδης, Σερζίνιο(Βασιλείου 56'), Μπάρκογλου, Γκονζάλες(Σόλα 74').
ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Καζναφέρης, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ρόβας, Ανδράλας (Σαϊτιώτης 46'), Τζάνης (Ντιμπαλά 62'), Μενδρινός, Σίσιτς(Μιχαλόπουλος 62'), Μπακαγιόκο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στα παιδια...εδειξε χαρακτηρα η ομαδα....