Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Νέο άρθρο Κουτσούμπα

Σε μπούμερανγκ για τον Γιώργο Παπανδρέου εκτιμά ότι εξελίσσεται η σύσταση Εξεταστικής των παργμάτων Επιτροπής για την Οικονομία ο τέως βουλευτής Βοιωτίας με τη ΝΔ κ. Ανδρέας Κουτσούμπας. Δείτε.

Τα λάθη οδηγούν σε έκρηξη
Γράφει ο Ανδρέας Κουτσούμπας
Η κυβέρνηση έπαιξε κι έχασε. Άλλα πίστευε ότι θα βρει και αλλιώς της βγαίνουν τα χαρτιά… Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να διαπιστώνει ότι η προσπάθειά του να πετύχει πολιτικά οφέλη -με τη διόγκωση του ελλείμματος- γίνεται μπούμερανγκ και οι διεθνείς πιέσεις καθίστανται πλέον αφόρητες, κατελήφθη από τέτοιο άγχος που το ένα τραγικό λάθος του διαδέχεται το άλλο.Ο «Τιτανικός» είναι καράβι με καπετάνιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει να αγνοεί βασικούς κανόνες ναυσιπλoΐας. Πολλώ δε μάλλον οι ύπαρχοί του…

Ο Αντώνης Σαμαράς για μεγάλο χρονικό διάστημα του πρόσφερε σχεδόν πλήρη κάλυψη. Η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας ήταν δεδομένη. Η κατάσταση της οικονομίας ζητεί σύμπνοια και ομοψυχία ώστε να αισθάνεται η κυβέρνηση ότι δεν προχωράει μόνη σε δύσβατους δρόμους.Ο πρωθυπουργός όμως, όταν πλέον άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι τα λάθη ξέφευγαν των υπολογισμών του, προτίμησε την πολιτική απομόνωση για να διασωθεί. Βλέποντας ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια του, αναζητά καταφύγιο σε μεθόδους που δεν συνάδουν με «τον πολιτικό πολιτισμό» που οραματίσθηκε και διακήρυξε ότι θα προσφέρει στον ελληνικό λαό.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα οικονομικά δεν είναι παρά το όχημα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα δικά του λάθη που θα στοιχίσουν. Αν ήθελε, θα μπορούσε κάλλιστα να ερευνήσει διεξοδικά, όπως ζητάει η ελληνική κοινωνία και όχι ένα πολιτικό κόμμα, και να κατονομάσει τους «κλέφτες» από το 1980 και να μη μείνει μόνον στα όποια λάθη της τελευταίας κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι ο Γ. Παπανδρέου ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, αν και στα τελευταία τριάντα χρόνια τα είκοσι ανήκουν σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Και θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με την κοινωνία, η οποία δείχνει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί…

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

16,5% η διαφορά. Συνεχίστε έτσι το 20% είναι κοντά!

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει να γίνει η εξεταστική για να βρεθεί και με τι μαγειρέματα μπήκαμε στην ΟΝΕ..και πανηγυρίζανε την μεγααααλη επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

..καλά κάτσε να εφαρμοστούν τα πρωτοφανή μέτρα και θα δούμε. Αλλά αναρωτιέμαι κάποιοι είναι τόσο κονομημένοι που το μόνο που τους απασχολεί είναι η διαφορά των 2 κομμάτων; ποιον νοιάζει αυτό τώρα; τον εργαζόμενο, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον άνεργο; τέτοια αναλγησία και αλαζονεία.

Ανώνυμος είπε...

i alithia prepei na legete kai as ftasei 30 i diafora bravo adrea sinexise na ta les giati alloi koimonte ortioi imarton enas anthropos sobaros milaei kai orismenoi kolimenoi tragoudane den peirazei tragoudiste .... i epanodos plisiazei sintoma

Ανώνυμος είπε...

....οι κονομημένοι δεν μπορουν να κρυφτούν! ...και να είχαν κονομήσει χωρίς κομπίνες να λέγαμε αλλά...

Ανώνυμος είπε...

Κουτσούμπα, το μεγάλο φαγοπότι για σας, τελείωσε. Αράξτε τώρα και αναμείνατε το λογαριασμό. Ενα μέρος απο αυτόν,σας ήρθε τον Οκτώβρη. Αλλα τα χειρότερα για σας έπονται. Το κακό είναι ότι θα πληρώσει & ο κοσμάκης, όπως πλήρωσε το 1922, το 1933, το'45, το '65, κ.λ.π. κ.λ.π. Είστε η παράταξη που μαζί με τους βασιληάδες,ρημάξατε αυτόν τον έρμο τόπο. Διαβάστε λιγο την "πραγματική" ιστορία της πατρίδας σας καλό θα σας κάνει.

Ανώνυμος είπε...

istoria ennoeis ton andrea papandreou kai to simiti?
auto den einai istoria einai paraxaraksi file , akomi den katalabes poios katestrepse tin ellada? akomi den katalabes oti o kosmos paeo brosta? mallon zeis allou oxi stin europi kalon ipno

Ανώνυμος είπε...

Μπάβο Αντρέα, αυτή την δύσκολη για όλους στιγμή, τέτοιες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Συνέχισε!

Ανώνυμος είπε...

Μπάβο Αντρέα, αυτή την δύσκολη για όλους στιγμή, τέτοιες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Συνέχισε!

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ δεν είδα να κρίνεις το άρθρο του Κουτσούμπα. Είναι φίλος σου;

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι άλλοι κρύβονται..... ο Αντρέας βγαίνει μπροστά. ...και ξεκάθαρες θέσεις έχει και καλή πένα είναι. Εάν μπορούν, εδώ είναι το γήπεδο να τον συναγωνιστούν.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον (τον Αντρέα) και ας άργησε…
Αφού ήταν άφαντος ως βουλευτής (και αυτό αποτυπώθηκε στις εκλογές) εμφανίστηκε τώρα με απόψεις που θα ήταν δικαιολογημένες για κάποιον που ζει εκτός Ελλάδας.
Ο Ανδρέας και στην Ελλάδα ήταν και βουλευτής της Ν.Δ. ήταν (έστω αυτό το λίγο) όταν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση.
«Άλλα πίστευε ότι θα βρει και αλλιώς της βγαίνουν τα χαρτιά…», λέει για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο Κουτσούμπας. Και έτσι είναι!!! Ναι Ανδρέα αφού η Ν.Δ. τα ρήμαξε όλα και μετά τα έκανε όπως η… γάτα, τα σκέπασε…
Δεν μας λες όμως που πήγαν τα λεφτά, ωεο;;;; Ποιος τα πήρε;;;; Ποιος ήταν κυβέρνηση; Ποιος κατασκεύασε τον «Τιτανικό», ποιος τον οδήγησε στο σημείο που είναι σήμερα και πού ήταν όλο αυτό το διάστημα ο νυν αρχηγός σας ο Σαμαράς;;;
Και που τον ξέρεις εσύ τον «Πολιτικό Πολιτισμό»;;;
Όσο για την σύγκριση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. την έκανε ο λαός και πρόσφατα αποφάσισε. Και για εσένα και για το κόμμα σου.

Ανώνυμος είπε...

ηταν στην εξεταστικη του βατοπεδιου?????

Ανώνυμος είπε...

τα τελευταία πέντε χρόνια ρημάχτηκε η οικονομία; γιατί θυμάμαι την πρώτη λιτότητα το 1985....κι από τότε έγινε μόνιμη..και τώρα μιλάμε για λαίλαπα. άντε γιατί δεν ήρθαμε σήμερα να τα πουλάτε αλλού αυτά τα παραμύθια.

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας,(παπαγαλάκια του Κουτσούμπα & της δεξιάς), θα δείτε εκτοντάδες σχολεία ,νοσοκομεία,κέντρα υγείας, δρόμους,κ.λ.π. κ.λ.π. & πέστε μου πώς έγιναν όλα αυτά τη 10ετία του '80;; Με...αέρα κοπανιστό; Με χρήματα απο τους προϋπολογισμούς & τα ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, που πέτυχε & πήρε η τότε κυβέρνηση.
Οταν χτίζεις σπίτι π.χ. δέν χρεώνεσαι;; Όμως άλλο είναι να δημιουργείς χρέος για παραγωγικές επενδύσεις (ή για τους Ολυμπιακούς του 2004,που μας χρέωσαν για τα επόμενα 30 χρόνια) και άλλο (σχεδον 3,5,φορές πάνω),για το μεγάλο 5ετές φαγοπότι !!! Αλλά αρκεί για σήμερα. Ες αύριο τα σπουδαία!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τις υπερκοστολογήσεις των ολυμπιακών έργων και όχι μόνο δεν άκουσατε τίποτα έτσι; και χρεωθήκαμε τριάντα και λίγα λες χρόνια αλλά και καποιοι φτιάχτηκαν για 100 χρόνια με αυτά ή κι αυτό είναι ψέμα; να τα λέμε όλα κι ο κόσμος το χει τούμπανο

Εωσφόρος είπε...

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τα πρώτα 29 χρόνια χαίρονται.Μετά τους περιλαβαίνει η Μέρκελ.(νέα παροιμία).