Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση Κουτσούμπα σε Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά

Σφοδρή επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπολύει ο τέως βουλευτής Βοιωτίας με τη ΝΔ κ. Ανδρέας Κουτσούμπας με αφορμή απίστευτες σπατάλες που προορίζονται για συμβούλους και συνεργάτες της υπουργού κ. Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού κ. Φώφης Γεννηματά. Δείτε.

Τελικά λέφτά υπάρχουν ή όχι;
Γράφει ο Ανδρέας Κουτσούμπας
Τελικά λεφτά υπάρχουν ή όχι; Το ρωτώ γιατί την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας και ψαλίδισμα των αποδοχών, ανταμείβει με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τους συνεργάτες των υπουργών…Όπως αποκαλύπτει η Α. Σταθάκου, υπερωρίες ύψους 330.000 ευρώ εγκρίθηκαν… προκαταβολικά (?) για τους επόμενους μήνες σε ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!

Συγκεκριμένα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η έγκριση δαπάνης 330.000 ευρώ, για υπερωριακή εργασία 100 υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας.Πρόκειται για 100 άτομα τα οποία δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι 60 ώρες ο καθένας το μήνα, για υπερωριακή εργασία από την 1-1-2010 έως τις 31-12-2010.Ωστόσο, κατά το σύνηθες, οι υπερωρίες δεν προσδιορίζονται εκ των προτέρων αλλά προκύπτουν εκ των υστέρων, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να εξασφαλίσει τη δαπάνη για τις μελλοντικές υπερωρίες των συνεργατών της!

Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται ότι:«Εγκρίνεται δαπάνη ύψους 330.000 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού.Έχοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες των Πολιτικών Γραφείων του υπουργείου Υγείας, εγκρίνεται υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων που υπηρετούν στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι εξήντα ώρες ο καθένας το μήνα για υπερωριακή εργασία ως εξής:
-Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υπουργού Υγείας.
-Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υφυπουργού Υγείας.
Από είκοσι υπάλληλοι στα Γραφεία των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας (σ.σ. οι γ.γ. είναι τρεις, ήτοι σύνολο υπαλλήλων 60).
Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πραγματικής παροχής της υπερωριακής απασχόλησης των ανωτέρων υπαλλήλων ορίζονται οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απασχόληση 100 (!) μετακλητών υπαλλήλων στα 5 γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κουτσούμπα την ταμπέλα -απαγορύεται το παρκάρισμα, βουλευτικό όχημα- τι την έκανες;

Ανώνυμος είπε...

τα δικαιωματα τα αποκτα κανεις ρε φιλε με αγωνες και οχι ανωνυμα

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ;

Ανώνυμος είπε...

το ασχετο σχολιο για το θεμα με πειραξε αλλα ....δυσκολο νοημα οταν προσπαθεις να μειωσεις καποιον στοχευμενα οπως τα ΜΜΕ ετσι και εσυ για ολα φταιει ο Καραμανλης χασαμε το δασος και βλεπουμε το δεντρο αν ειναι δυνατον , βολεμενος η πικραμενος?

Ανώνυμος είπε...

στην καταγγελία ξέχασε να μας πει ο κ. Κουτσούμπας ποιούς είχε επιστημονικούς συμβούλους και πόσες υπερωρίες έπερναν.

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε με Μικρότητες, ενώ βλέπουμε ΤΟ Χωρίο τον Τορό ψάχνουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

για τα 330.000ευρουδάκια σε καιρούς άγριας λιτότητας έχετε να πείτε κάτι; αυτό είναι το θέμα ή η πινακίδα και η ανωνυμία; τα άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δεν σώνουν κανέναν...

Ανώνυμος είπε...

αυτό σημείωσα και εγώ φίλε μου ότι άλλο είναι το θέμα αλλά οι μικρότητες και η πίκρα δεν αφήνουν από τέτοια η Ελλάδα μας και οι πολίτες της υποφέρουν σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

όταν προεκλογικά ο Παπανδρέου έλεγε τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα λεφτά υπάρχουν , εννοούσε λεφτά υπαρχουν για αυτούς; γιατί για εμάς δεν υπάρχει τίποτα! ας απαντήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μας ενημερώσουν

Ανώνυμος είπε...

ρε συ κουτσούμπα πως τα γράφεις....