Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Νέα υποβάθμιση από τη Standard & Poor’s

Προβλέποντας νέα επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, ο οίκος Standard&Poor’s προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση του συνόλου των τιτλοποιήσεων ελληνικών ομολόγων που είχαν αξιολόγηση "ΑΑΑ" σε "ΑΑ".

Σε σχετική ανακοίνωση, ο οίκος αναφέρει ότι «η άποψή μας είναι ότι η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί πολύ πιο αργά, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Επίσης, πιστεύουμε ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι πιθανό να επιδεινωθεί έως τον επόμενο χρόνο. Κατά την άποψή μας, οι εν λόγω παράγοντες των κρατικών κινδύνων θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες πιέσεις τις χρηματικές ροές των συγκεκριμένων τιτλοποιήσεων».

«Εκτιμούμε ότι τα τρέχοντα επίπεδα των κρατικών κινδύνων της Ελλάδας δεν αντιστοιχούν πλέον στις αξιολογήσεις ‘ΑΑΑ’ που δόθηκαν σε συγκεκριμένα είδη ελληνικών τιτλοποιήσεων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, σε καθεστώς αξιολόγησης προς υποβάθμιση έθεσε ο οίκος Μοοdy’s όλα τα δομημένα προϊόντα και τις καλυμμένες ομολογίες των ελληνικών τραπεζών.Εκτιμά ότι, λόγω της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αυξάνονται οι πιθανότητες στάσης πληρωμών για τα στοιχεία ενεργητικού που έχουν χρησιμοποιηθεί στις τιτλοποιήσεις αυτές, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης των συγκεκριμένων τίτλων αλλά και το ρίσκο των ελληνικών τραπεζών.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: