Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου

Σάλος προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης όταν η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώτα Πούλου δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ:
"Θέλω να κάνω μια δήλωση, θέλω να ζητήσω την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ. Κατά την άποψή μας φέρει βαρύτατες ευθύνες καθώς επί 3,5 χρόνια δεν αντιλήφθηκε όλες αυτές τις παρατυπίες", είπε μέσα σε νεκρική σιγή η κ. Πούλου και συνέχισε: "Επανειλημμένως έχουμε πει ότι η υπόθεση ΔΕΥΑΛ θα φωτιστεί πλήρως, θα έρθει σε δημόσιο έλεγχο. Εφόσον ο δήμαρχος αρνείται ή αναιρεί την προσφυγή στον Γραμματέα εμείς θα φέρουμε και πάλι το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την μέθοδο των υπογραφών προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, προσφυγές και ενέργειες. Γιατί δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση της ΔΕΥΑΛ".

Ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Τσιφής δεν αιφνιδιάστηκε (αφού η viotia είχε αποκαλύψει την υπόθεση εδώ Παραίτηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ θα ζητήσει η Γιώτα Πούλου!!! ) αλλά έδειξε εκνευρισμένος, μίλησε για όψιμο ενδιαφέρον της κ. Πούλου και επικαλέστηκε τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων στο αρθρ. 255, όπου αναφέρεται ότι η θητεία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ (όπως των παρομοίων επιχειρήσεων) "ακολουθεί' τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και άρα δεν δύναται να αντικατασταθεί. Η κ. Πούλου φάνηκε προετοιμασμένη και ανταπάντησε ότι στο αρθρ. 256 και 257 του ΔΚΚ προβλέπεται ότι το σώμα που ορίζει το ΔΣ μπορεί να το αντικαταστήσει.

Στο σημείο αυτό η κ. Πούλου δέχθηκε τα "πλευρικά πυρά" της κ. Νίκης Δημακοπούλου που ρώτησε αν η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αμφισβητεί τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στη ΔΣ της ΔΕΥΑΛ και ειδικά την κ. Βάσω Ζητουνιάτη. Η κ. Πούλου σε έντονο ύφος απάντησε πως "μην υπερασπίζεστε εσείς κ. Δημακοπούλου την κ. Ζητουνιάτη, η οποία είναι άλλωστε στο ίδιο μετερίζι με εμάς".

Το θέμα παραμένει ανοικτό όπως και τα υπόλοιπα που αφορούν στη ΔΕΥΑΛ μέχρι την επόμενη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία φαίνεται πώς δεν θα βραδύνει καθώς η κ. Πούλου συλλέγει ήδη υπογραφές δημοτικών συμβούλων για τη σύκλησή του.
Το αίτημα της κ. Πούλου για την παραίτηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ είναι και σοβαρό και εύλογο. Η παραίτηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ και ο ορισμός νέου με πρόσωπα κοινής αποδοχής έχει διττή σημασία: συμβολική καθότι θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή που όλοι ελπίζουμε να είναι πιο διαφανής και ουσιαστική. Εχει όμως και πρακτική αξία: Ενα νέο ΔΣ στην πολύπαθη δημοτική επιχείρηση μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των καταγγελιών που έχουν κατά καιρούς ακουστεί, πράγμα αμφίβολο για το υπάρχον ΔΣ που επί 3,5 χρόνια φαίνεται ότι δεν είχε σωστή εποπτεία της επιχείρησης.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός της συνεδρίασης ήταν η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Ηλία Γκριτζάπη, που συνοδεύτηκε από γενική επίθεση προς τους πολιτικούς του αντιπάλους εντός της δημοτικής πλειοψηφίας και εκτός...

Για τις εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων το ΠΑΣΧΑ 2010 έγινε σοβαρή συζήτηση και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι διαφώνησαν με τη μείωση των προϋπολογισμού (από 80.000 ευρώ στις 60.000) που ανήγγειλε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λεβαδέων αντιδήμαρχος κ. Καλογήρου.
Οι κκ. Μητάς, Δημακοπούλου, Γκριτζάπης θεωρούν ότι αξίζουν τα ( όσα απαιτούνται) έξοδα για ένα παραδοσιακό Πάσχα παρά την οικονομική κρίση, που όπως είπαν είναι η μοναδική ευκαιρία προβολής της Λιβαδειάς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η κ. Πούλου χαρακτήρισε το φετινό πρόγραμμα για το ΠΑΣΧΑ 2010 "φτωχό" και ζήτησε συμμετοχή σε εκδηλώσεις σχημάτων από τη Λιβαδειά και την περιοχή ενώ ο κ. Κοτσικώνας παρότι δήλωσε πως συμφωνεί με τη γενική ιδέα του προγράμματος τόνισε ότι θεωρεί πρόκληση την δαπάνη 4.500 ευρώ για πυροτεχνήματα στη δεδομένη οικονομική συγκυρία.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δήμαρχος κ. Τσιφής και παραπονέθηκε διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρίστανται στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΧΑ της Λιβαδειάς: "Δεν κάνω τις εκδηλώσεις για εμένα αλλά για όλο τον κόσμο. Εσείς όμως δυστυχώς εκτός από την κ. Βάσω Ζητουνιάτη δεν έρχεστε", είπε ο δήμαρχος και η κ. Δημακοπούλου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: "Δανεικά είναι αυτά, δήμαρχε", είπε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας, "ούτε εσείς ερχόσασταν στις εκδηλώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής"...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυρία Πούλου
έτσι απο περιέργεια εσείς επι 3,5 χρόνια είχατε αντιληφθεί τις παρατυπίες;
Αν ναι γιατί σιωπήσατε επι 3,5 χρόνια;
Αν οχι τότε δεν κάνετε σωστά την δουλειά σας εφ όσον δείξατε αδυναμία στην άσκηση ελέγχου ως αιρετό πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά το θέμα ειναι αν αντέδρασε η κ.Πούλου ή πως θα μπει φρενο σε αυτή τη κακοδιαχείριση? Ειναι δυνατόν η ανεργία να καλπάζει ( οι προβλεψεις αναφέρουν 20% μεχρι το τέλος του έτους) και να πληρώνονται υπάλληλοι στη ΔΕΥΑΛ με επιδόματα που δεν δικαιούνται? Ειναι δυνατόν να πληρώνουν οι δημοτες της πόλης ακριβότερο το νερο κατά 9% για να πριμοδοτούνται τα εφαπαξ των απερχόμενων υπαλληλων της ΔΕΥΑΛ που κατοχυρωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα? Αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ να διεκδικήσει δικαστικά τις αποζημιώσες που ελαβαν οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν και σωστά έπραξε αλλά γιατι δεν αποφάσισαν εέλγχο απο το ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ?

Για οσους εκ του πονηρού ισχυρίζονται πως δεν ειναι αρμόδιο οργανο ελεγχου για τις ΔΕΥΑ τους στέλνω την ιστοσελιδα για να διαπιστώσουν οτι είναι οι καθ'υλην αρμόδιοι.
http://www.seedd.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ …ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

Τι ιστορία και αυτός ο κ. Ζαχείλας.
Εδώ «ο κόσμος καίγεται» κι΄ αυτός αντί να έχει το θάρρος να παραιτηθεί, αφού πρώτα επιστρέψει όλα τα παράνομα επιδόματα που πήρε ως δ/ντής της ΔΕΥΑΛ όλα αυτά τα χρόνια και να διευκολύνει τον Τσιφή, σφυράει… όχι μόνο αδιάφορα, αλλά και προκλητικά.
Και καλά αυτός, ας δεχθούμε ότι κοιτάει την πάρτη του και συνεχίζει με την στάση του να εκθέτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ το δήμαρχο που τον εμπιστεύτηκε.
Οι άλλοι τι κάνουν;
Οι λαλίστατοι (στα παρασκήνια) σύμβουλοι της πλειοψηφίας γιατί σιωπούν;
Γιατί κανένας από αυτούς δεν πρότεινε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αποπομπή του και μάλιστα όταν ο κύριος αυτός απευθυνόμενος με περισσή ασέβεια στο σώμα, έκανε λόγο για «αποδιοπομπαίο τράγο»;
Θα τρελαθούμε;
Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;
Γιατί κύριοι δεν τον …στέλνετε στο σπίτι του;
Θεωρείτε κ.κ. της πλειοψηφίας, ότι εσάς δεν σας αγγίζει αυτό;
Ότι θα την βγάλετε …καθαρή από την κατακραυγή των συμπολιτών σας;
Σας βολεύει να παραμένετε …θεατές;

Ανώνυμος είπε...

ωραίο ρεπορτάζ. τολμηρή και σωστή η πρόταση της Γιώτας Πούλου για να αρχίσει απο κάπου αυτή τη ρημάδα τη διαφάνεια...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6.58 οπως εχωπληροφορηθει ηδη δημοτικός συμβουλος της πλειοψηφιας ο οποίος εχει αποστασιοποιηθεί απο το δήμαρχο εχει παρει πρωτοβουλία με την κ. Πουλου να ζητηθει ειδική συνεδρίαση για την ΔΕΑΥΛ όπου θα ζητηθει η παραιτηση του διευθυντη.Εν αναμονή λοιπόν των εξελιξεων...

Ανώνυμος είπε...

Απελθέτω απ’ εμού το …ποτήριον τούτο

Επειδή ο κ. Τσιφής σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για αποπομπή του Ζαχείλα, επιμένω, ότι ο ίδιος ο Ζαχείλας, πρέπει πριν την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να καταθέσει την παραίτησή του στο δήμαρχο. Αυτό επιβάλει η πολιτική μαγκιά.
Αυτό επιβάλει το χρέος προς ένα άνθρωπο που τον στήριξε και θα συνεχίσει να το κάνει μόνο και μόνο επειδή είναι εγκλωβισμένος σ’ αυτή την πολιτική επιλογή του.
Επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, τη λύση δεν θα πρέπει τη δώσει η αντιπολίτευση, αλλά οι ίδιοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που παραδόξως (!!!) θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν τους αγγίζει και ότι αυτό αφορά μόνο το δήμαρχο.
Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θέλουν να προσφέρουν κάτι σ’ αυτή την πόλη, οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους στην μικροπολιτική τους μιζέρια και στην πολιτική τους ανεπάρκεια και να προκαλέσουν οι ίδιοι την παραίτηση του Ζαχείλα με τέτοιον τρόπο που δεν θα μπορεί να αρνηθεί ο δήμαρχος.
Επειδή όμως πολιτικοί μάγκες δεν υπάρχουν πια, είναι γι’ αυτούς προτιμότερο (και θα το δείτε) να συρθούν πίσω από την αντιπολίτευση, θέλοντας να καταδείξουν το εξής:
Για όλα φταίει ο κακός Τσιφής, και άρα εμείς τι κάνουμε: Τον …πετάμε με περισσή ευκολία στα …θηρία (αυτό δε γίνεται σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;) και αφού βαφτίσουμε την …αδιάφορη σιωπή μας αυτοκάθαρση, είμαστε πλέον άμοιροι των ευθυνών μας και επομένως παραδινόμαστε …πάλλευκοι στους πολίτες της Λιβαδειάς.

Ανώνυμος είπε...

η ΔΕΥΑΛ έχει διοικηση.δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. ή φταίνε?. apofasiste

Ανώνυμος είπε...

Τόσος ντόρος κι ακόμα να παραιτηθεί ο διευθυντής της ΔΕΥΑΛ? έλεος πια τι πρέπει να γίνει? λίγη ευθιξία δεν υπάρχει? Ζούμε απίστευτα πράγματα σε αυτή την πόλη

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο είναι ανήκουστο που είπαν ότι προβάλλεται η Λιβαδειά σε όλη την ελλάδα με το φαγοπότι του Πάσχα. Βρε τι πολιτιστικό επίπεδο διαθέτουν και τους είχαμε παρεξηγήσει!