Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Διάλεξη από το ΕΣΥΝ στη Λιβαδειά και 21 φωτό

Η πρώτη της σειράς διαλέξεων που αφορούν την πρωτογενή πρόληψη διοργανώθηκε από το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) την περασμένη Παρασκευή στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, στη Λιβαδειά.

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες γεγονός που αποδεικνύει ότι τα προβλήματa που υφίστανται στην κοινωνία είναι μεγάλα.

Ο ομιλητής κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Δρ Κοινωνιολογίας, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ΚΕΘΕΑ και επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, εστίασε στη συναισθηματική υγεία του παιδιού, η προστασία της οποίας αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μιας πραγματικά υγιούς ζωής, ψυχικά και σωαματικά. Τρία σημεία που οφείλουν όλοι οι γονείς να θυμούνται, τόνισε ο κ. Παπαναστασάτος, είναι ότι τα παιδιά από την ηλικία των 2 ετών αντιλαμβάνονται όλα όσα συμβαίνουν στην οικογένεια και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον.
Επίσης οι καυγάδες στο σπίτι είναι ολέθριοι για τον ψυχισμό του παιδιού και ότι η δημιουργία άγχους στο παιδί δεν απειλεί, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, μόνο τη συναισθηματική υγεία του αλλά και τη σωματική. Θα ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες, στην προσπάθεια του ΕΣΥΝ να φωτίσει από όλες τις πλευρές το θέμα των ναρκωτικών.
Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: