Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τελικά 6 δήμοι στη Βοιωτία


Με 4 δήμους στην επαρχία Λιβαδειάς και 2 στην επαρχία Θηβών το πολυδιαφημισμένο Σχέδιο Καλλικράτης χωρίζει σε 6 δήμους τη Βοιωτία και αδικεί κατάφωρα τη Λιβαδειά, στραγγαλίζοντάς την, ουσιαστικά και τυπικά. Αλχημείες για να "βγαίνουν τα κουκιά" επικράτησαν στη σκέψη και την πράξη του ΥΠΕΣ και πολύ φοβάμαι ότι αν έτσι είναι ο Καλλικράτης και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας ο Καποδίστριας θα ανακλειται πολύ σύντομα με νοσταλγία.

Δείτε τους δήμους.


1. Λεβαδέων: Λεβαδέων, Κορωνείας, Κυριακίου, Δαυλείας, Χαιρωνείας.
2. Τανάγρας: Τανάγρα, Οινόφυτα, Σχηματάρι, Δερβενοχώρια
3. Θηβαίων: Θήβα, Πλαταιές, Βάγια, Θίσβη
4. Αλιάρτου: Αλίαρτος, Θεσπιές
5. Αράχοβας: Αράχοβα, Δίστομο, Αντίκυρα
6. Ορχομενού: Ορχομενός, Ακραίφνιο.

Ο χάρτης για τη Βοιωτία δεν υπακούει σε καμία λογική πέραν της μικροκομματικής και έχω την αίσθηση ότι θα γυρίσει μπούμπερανγκ στους εμπνευστές του.
UPDATE: Διευκρινίζεται ότι τελικά ο 5ος Δήμος ονομάζεται Διστόμου με έδρα το Δίστομο και όχι Αράχοβας.

12 σχόλια:

Λέβαδος είπε...

Ξύπνα Βασίλη...

Ανώνυμος είπε...

τι έκτρωμα είναι αυτό; έλεος

Ψ είπε...

Κανετε λαθος για το Διστομο. Τελικα οπως ανακοινωσε στις 8 το βραδυ το Υπουργειο, DΕΝ υπαρχει Δημος Αραχωβας ΑΛΛΑ Δημος Διστομου . Αυτο φαινεται καθαρα και στο επισημο σαιτ του Υπουργειου Εσωτερικων.

Ψυχραιμος 2 είπε...

Διορθωνω, δεν ειχα δει την προσθηκη. Τελικα ανακοινωσε στις 8 το βραδυ το Υπουργειο, οτι ΔΕΝ υπαρχει Δημος Αραχωβας ΑΛΛΑ Δημος Διστομου . Αυτο φαινεται καθαρα και στο επισημο σαιτ του Υπουργειου Εσωτερικων. Ηταν αλλωτε αυτονοητο και λογω πληθυσμου και λογω του οτι ειναι Μαρτυρικη Κωμοπολη με Παγκοσμιο, πλεον,συμβολισμο και ονομα. Εδω το ξερουν παγκοσμιως και θα το σβηναμε στην Ελλαδα?

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΙΦΗΔΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στους πολιτικοποιημενους διστομιτες που καταφεραν αυτο το αποτελεσμα! Ειναι ανωτεροι ενος βολευτη και το απεδειξαν.

Ανώνυμος είπε...

το γκομενακι για δημαρχοσ στην λεβαδεια

Ανώνυμος είπε...

κανένα λάθος δεν υπάρχει το επίσημο είναι Δήμος Αράχωβας με έδρα το Δίστομο

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω τον κο Αυγερη Αντιδημαρχο της Λιβαδειας να μας πει την γνωμη του για τον καλλικρατη...

Ανώνυμος είπε...

Αν συγκρίνεται το Δίστομο με την Αράχωβα έχει χαθεί εντελώς η λογική σε αυτην την χώρα..γι αυτό φτάσαμε εδώ. Άντε αρκετά με τον λαικισμό και την μικροπολιτική , αρκετά

Ανώνυμος είπε...

den perimena tipota kalitero apo toys sigkekrimenous....tha meinoun kai aftoi arnitika stin istoria......kaimene kallikrati ti sou emelle na patheis....

ΛΑΦΥΣΤΙΟΣ Χ είπε...

Σολωμόντειος διαχωρισμός με τελικό θύμα την αποκέντρωση