Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο Καλλικράτης στη Βοιωτία

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχαν το πρωί της Παρασκευής οι 3 βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ανακοίνωσης του χωροταξικού για τη διοικητική μεταρρύθμιση Σχέδιο Καλλικράτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης δεν παρουσίασε ούτε αυτή τη φορά τους χάρτες με τις αποφάσεις του υπουργείου αλλά επέμενε στην παράθεση των περιορισμών στους οποίους υπόκειται ο Καλλικράτης όπως η αναλογικότητα και η διατήρηση συγκεκριμένων δομών. Οι βουλευτές Βοιωτίας κινήθηκαν και αυτοί στο γενικό πλαίσιο διατυπώνοντας προτάσεις και ενστάσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών άκουσε με μεγάλη προσοχή τις επισημάνσεις για τυχούσες αντιδράσεις που θα προκαλέσει η Α ή η Β διαμόρφωση του νέου αυτοδιοικητικού τοπίου στη Βοιωτία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα. Η τελική διαμόρφωση του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη στη Βοιωτία θα ανακοινωθεί μαζί με τον υπόλοιπο Καλλικράτη όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι δήμοι θα είναι... πολλοί.
Αυτό ασφαλώς αντίκειται στο πνεύμα του Καλλικράτη, γενικώς και ειδικώς.
Θα επανέλθουμε.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές συνάντησαν τον Ραγκούση και τους ενημέρωσε για τους χάρτες και τους νέους δήμους. Δεν είναι δυνατόν σε όλους τους άλλους βουλευτές των άλλων νομών της χώρας ο υπουργός να έκανε γνωστούς τους νέους δήμους και στους δικούς μας όχι. Οι δήμοι είναι έξι με την Λιβαδειά για άλλη μια φορά να αδικείται...
Οι βουλευτές λοιπόν καλό θα είναι να ενημεώσουν τον κόσμο και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω απο το δάχτυλό τους διότι έτσι κάνουν τα πράγατα χειρότερα. Έστω για μια φορά ας μην υποτιμήσουν την νοημοσύνη των πολιτών. Η ειληκρίνια σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες πολλούς πόσους περιπου;

Ανώνυμος είπε...

Για να μην μιλάνε οι βουλευτές προφανώς αδικείται η Λιβαδειά υπέρ του Διστόμου. Θα είναι 5 οτι χειρότερο. Δύο ταχύτητες μέσα στον ίδιο το Νομό.

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε ανώνυμε 4.38
εσύ που ξέρεις τι ακριβώς κουβέντιασαν;
ήσουνα παρών;

Ανώνυμος είπε...

Ας μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ¨η Λιβαδειά αδικείται¨ γιατί δεν το έχουμε πολυκαταλάβει.
Μήπως καταργούν τον Δήμο?
Μήπως κινδυνεύει να χάσει την έδρα του Νομού που καταργείται?
Μήπως μικραίνει πληθυσμιακά σε σχέση με την Θήβα?
ή
Μήπως δεν της δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσει τους όμορους μικρούς Δήμους? Μήπως οι άλλοι δήμοι στερούνται την δυνατότητα και την χαρά να τους διοικήσουν οι επιφανείς πολιτικοί άντρες που διοίκησαν την Λιβαδειά τα τελευταία χρόνια? (Αλλά τότε μάλλον οι άλλοι Δήμοι θα εξέφραζαν τα παράπονα τους).
Μήπως δεν της δίνεται η δυνατότητα να πάρει τα χρήματα από τους άλλους Δήμους και να ξελασπώσει οικονομικά?

Ανώνυμος είπε...

Σε περίπτωση (που είναι και η πιο πιθανή) να γίνουν 5 ή 6 Δήμοι, η Θήβα θα είναι ίση με την Λιβαδειά. Από την Θήβα δεν έχει γραφεί μια αράδα, δεν έχει ακουστεί μια φωνή που να μιλάει για αδικία (και ας είναι σήμερα μεγαλύτερη).
Αυτή η τρελή άποψη της αδικίας είναι τοπικό φαινόμενο. Θα μπορούσαν να μιλήσουν για αδικία οι κάτοικοι μιας μεγάλης πόλης που καταργείται ο Δήμος τους , αλλά την αδικία στην Λιβαδειά δεν την αντιλαμβάνομαι

Ανώνυμος είπε...

η λιβαδειά σε τι αδικείται? μήπως στο ότι έχει φυσικό ορυκτό πλούτο που θα τον ''μοιραστεί'' διοικητικά με το Δίστομο???
εξάλλου τι σχέση έχουν οι Λειβαδίτες με τον Κορινθιακό που θέλουν να τον διοικήσουν?? όλοι τα εξοχικά Καμένα και Λειβανάτες τα έχουν.. ούτε στην Αντικυρα ούτε στον Αγιο Ισιδωρο, ούτε στον Άγιο Νικόλαο.\
Και μην μου μιλήσετε για τους πολιτικούς άνδρες της Λειβαδιάς.. 'ελεος δηλαδή...

Απορία είπε...

Να δούμε μετά τι θα λένε ο Τόγιας,ο Σιδέρης και ο Μπούρας...ο βουλευτής για την ανυπαρξία του όσον αφορά τη Λιβαδειά και οι άλλοι δύο για το Δίστομο που θέλουν με το ζόρι να το κάνουν μεγαλούπολη.

Αλέξης Μ. είπε...

Μερικές φορές είναι προτιμότερο το αποφασίζωμεν και διατάζωμεν.

Αντι να επικρατήσει η λογική των 2 δήμων στην Θήβα και τη Λιβαδειά ανοίξαμε πάλι τοπικά συμφέροντα για να φάνε τοπικά λαμόγια.
Εκεί που συζητούσαμε για 4 το πολύ δήμους ξαφνικά μας προέκυψαν 6.

Ελπίζω όταν με το καλό γίνουν, όλοι αυτοί οι τόοοσο μικρόψυχοι, φοβισμένοι ότι θα χάσουν θέσεις και εξουσία νομής να συνεχίσουν να υποστηρίζουν όσα ισχυρίζονται σήμερα. Ότι δηλαδή μπορούν να συντηρούν τα των δήμων τους και να μην δούμε ξανά στα κανάλια δημάρχους που θα μας επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος μας να κάνει το ένα ή το άλλο.
Η Βοιωτία, δυστυχώς για εμάς τους Βοιωτούς θα τον πληρώσει άσχημα αυτόν τον Καλλικράτη.
έλεος πια.
Πάντα πρώτα το προσωπικό συμφέρον;
Για το γενικό καλό κανείς;
Ειλικρινά είναι τόσο μεγάλο το μένος μου για όλους αυτούς που αποφασίζουν με βάση τον κομματισμό, που και να ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια.

Λέλεγας ο Διστόμιος είπε...

Τι λες, ρε μεγάλε; Πως θα γίνει μεγαλούπολη το Δίστομο;
Επειδή διεκδικεί την έδρα του;
Δηλαδή θα πάψουν να φεύγουν οι νέοι του, να ξαναγυρνάν πίσω και να ανοίξουν πάλι οι εταιρείες που έκλεισαν το 1997;
Που κολλάει ένα σχέδιο της κυβέρνησης με μεγαλοπόλεις και τέτοια που λες.
Υστερα μην ξεχνάτε ότι χάρη σε ψήφισμα του Διστόμου έγινε η Λιβαδειά πρωτεύουσα Νομού.
Πάλι η Λιβαδειά θα είναι το εμπορικό κέντρο και αυτή που θα αναπτύσσεται.
Αφήστε μας λοιπον στην ησυχια μας.
Στο κατω - κατω, ο νομός Βοιωτίας είναι τεράστιος νομός. Μπορεί η Λιβαδεια να ελεγξει τα δυτικά της; Απο που κι ως που. Αραχοβα, Διστομο και η θαλασσα του κορινθιακου ειναι και μακρια απ την Λιβαδεια, και ανεξελεγκτα θα γίνουν γι αυτή.
Υστερα μην ξεχνάμε. Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε;
Όσο για τον Μπούρα, Σιδέρη κι αυτούς, μεγάλη τους στενοχώρια. Έτσι κι αλλιώς Λιβαδειά μένουν. Τα παιδιά τους ούτε τα ξέρουμε καθόλου.
Οπότε πάλι αλίμονο σε μας που μένουμε εδώ στο Δίστομο

Αντιμάζας είπε...

Το Δίστομο υπήρξε μεγαλούπολη, με τα δεδομένα της Βοιωτίας.
Μην ξεχνάτε ότι κάποτε δούλευαν και έμεναν εκεί και πολλοί Λειβαδίτες στα μεταλλεία.
Πέρα από την Θήβα ποιά μεγαλούπολη υπάρχει στην Βοιωτία;
Χωριά είναι όλα και που είστε ακόμη

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα στη μ.....α έχουν όλοι, αλλά μην το παρακάνετε ρε παιδιά.
Έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Να πω για την Φωκίδα που ειναι γειτονικος νομος, φτωχοτερος και πολυ μικρος ναι..
Αλλα για την Βοιωτια που ειναι τεραστιος βιομηχανικος και με μεγαλα χωρια κωμοπολεις, ε οχι...
Το να συρρικνωθει, θα κερδισει η Λιβαδεια και τα λαμογια της...
Τι δουλεια εχει η Λιβαδεια στι δυτικα της Βοιωτιας;
Εκει καποτε ηταν Φωκιδα.
Ακομη και σημερα γλωσσικα και εθιμοτυπικα, πιο πολλα κοινα εχει το Διστομο με την Αμφισσα, παρα με την Βοιωτια που επικρατει η αλβανοφωνια στο πιο μεγαλο μερος της.
Κατω τα χερια απο το Διστομο