Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ανέκδοτο12

Παρά την ενεργοποίηση μηχανισμού του ΔΝΤ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας και ο Παπανδρέου συγκαλεί έκτακτο μυστικό υπουργικό συμβούλιο. Εκεί ένας τεχνοκράτης που έχει κληθεί να προτείνει διέξοδο λέει: "Η μόνη λύση είναι να πάτε στην Ελβετία όπου είναι συγκεντρωμένο όλο το χρήμα του κόσμου και να παρακαλέσετε για ένα δάνειο, αφού άλλωστε οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες των ελβετικών τραπεζών". Αλλη λύση δεν υπάρχει ρωτάει ο Παπανδρέου, όχι του λέει ο οικονομολόγος. Εντάξει λέει ο Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου, Μπατζελή, ετοιμαστείτε το βράδυ πετάμε για Βέρνη.

Το επόμενο πρωί η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσιάζεται στους Ελβετούς επισήμους και ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει στον Ελβετό Πρόεδρο:

"Από εδώ ο υπουργός Οικονομίας, η υπουργός Παιδείας, η υπουργός Υγείας, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης". "Χαίρω πολύ κυρίες και κύριε" λέει ο Ελβετός πρόεδρος, "επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τον υπουργό Οικονομίας, την υπουργό Ανάπτυξης και τον υπουργό Ναυτιλίας". Γελάει ο Παπανδρέου, θυμώνει ο Έλβετός και του λέει γιατί γελάς; "Γιατί δεν έχετε θάλασσα και έχετε υπουργό Ναυτιλίας" λέει ο Παπανδρέου. "Να σου πω" λέει ο Ελβετός, "όταν εσύ μου παρουσίασες υπουργούς Οικονομίας, Παιδείας, Υγείας και Γεωργίας εγώ γέλασα;".

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xaxaxaxa! poli kalo...file mou

Ανώνυμος είπε...

η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΙΩΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

stin ellada einai ayto?

Ανώνυμος είπε...

ELBETIA EINAI?

βοιωτός είπε...

Ελάτε ρε παιδιά. Ελβετία είναί.

Ανώνυμος είπε...

TO PAGKAKI EINAI ELLHNIKO

βοιωτός είπε...

Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά. Οι Ελβετοί δεν είναι βλάχονεοπλουτοι να αγοράσουν το ακριβότερο παγκάκι για να πουλήσει μούρη ο δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

TA ELLHNIKA EINAI AKRIBOTERA ,GIATI PANE PAKETO ME TH MIZA

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩς Ο Δημαρχος ειναι απο ΘΗΒΑ;