Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Για δήμαρχος Λεβαδέων ο Μίμης Νταλιάνης!

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό των φιλόδοξων ανθυποψηφίων του φαίνεται να επιτυγχάνει ο νομαρχιακός σύμβουλος Βοιωτίας Μίμης Νταλιάνης με τη χθεσινοβραδινή κατάθεση της υποψήφιοτητάς του για τη δημαρχία της Λιβαδειάς. Σε μια συγκυρία περίεργη, με την οικονομία να μονοπωλεί την επικαιρότητα και την αναμενόμενη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Καλλικράτης να στοιχειώνει τα όνειρα και τους εφιάλτες των αυτοδιοκητικών της Βοιωτίας, η επίσημη αναγγελία για τη διεκδίκηση της δημαρχίας Λιβαδειάς από τον Μίμη Νταλιάνη ανοίγει οριστικά το κρίσιμο θέμα των προσώπων/υποψηφίων για τον δήμο Λεβαδέων με έναν τρόπο πρωτοβουλιακό, δυναμικό και ελπιδοφόρο.


Μας έχει δοθεί και άλλοτε η ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η μέχρι τώρα πολιτική πορεία του Μίμη Νταλιάνη είναι ικανοποιητική έως ενδιαφέρουσα. Φυσικά, μετά την εκ μέρους του οριστική "διάβαση του Ρουβίκωνα" και τη δοκιμασία του στο καμίνι της ηγεσίας θα έχουμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Για σήμερα απλώς να σημειώσουμε την ευαισθησία του να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά, δίνοντας δείγματα ενός νέου ήθους. Δείτε την επίσημη δήλωση/κατάθεση υποψηφιότητας για τη δημαρχία της Λιβαδειάς από τον Μίμη Νταλιάνη.

"Μέχρι σήμερα αποτελούσε για μένα μέγιστη τιμή και ευθύνη το να υπηρετώ το Νομό μας από τη θέση του αντινομάρχη και τώρα του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας.
Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις της θέσης μου, δουλεύοντας με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης, παραμερίζοντας αντιθέσεις, δυσκολίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις εν γένει αδυναμίες με ένα και μοναδικό γνώμονα, “ το συμφέρον του τόπου μας”.

Η ολοκλήρωση της θητείας μου ως αντινομάρχη, συμπίπτει με ένα νέο κεφάλαιο και ένα νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας. Επιχειρείται αυτή τη χρονική στιγμή μια ριζική τομή στο χώρο της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης με το σχέδιο Καλλικράτης και η πρόκληση για όλους και για μένα προσωπικά είναι μεγάλη.

Μια πρόκληση στο να χαράξουμε μια νέα πορεία, να αναβαθμίσουμε την Αυτοδιοίκηση, στο να παλέψουμε και να δώσουμε άμεσες λύσεις στην αβάσταχτη καθημερινότητα του σύγχρονου πολίτη.
Από σήμερα λοιπόν η παραίτησή μου από τη θέση του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας είναι στη διάθεση του Νομάρχη και δηλώνω την υποψηφιότητά μου ως Δημάρχου του Νέου Διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς, συμμετέχοντας στη δημιουργική πρόκληση του Καλλικράτη και τηρώντας με σεβασμό τις δημοκρατικές διαδικασίες του πολιτικού μου χώρου, που θα προκύψουν με τις υποψηφιότητες.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός ο χάρτης του Νομού μας, ως προς τον αριθμό των Νέων Δήμων. Η ανάπτυξη όμως δεν έχει σύνορα, αλλά απαιτεί όραμα, σχέδιο, τρόπο και κυρίως μοντέλο.
Γι’ αυτό και θα καταθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, το μεράκι μου, με διάθεση προσφοράς, με ανοιχτούς ορίζοντες και την οπτική γωνία και αγωνία ενός ανθρώπου, ώστε να οδηγήσουμε το νέο ΔΗΜΟ σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης σύγχρονο, αποτελεσματικό, ευρωπαικό, αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ".

Μίμης Νταλιάνης

υπευθ. Πολιτικής Προστασίας ΝΑΒ

Νομαρχιακός Σύμβουλος

υπευθ. Τομέα εθελοντισμού ΠΑΣΟΚ

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά που θα ακουσουμε και θα δουμε μεχρι τις εκλογές του Νοέμβρη προβλέπω στο τέλος να παρακαλανε τον Τσιφή να ηγηθει του ψηφοδελτιου του ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Με ποιό κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν πολιτικός άνδρας μεγάλης εμβέλειας ως Λιβαδείτης αντί να μας ζαλίζει με τις προσωπικές του φιλοδοξίες θα έπρεπε να συμμετέχει στην επιτροπή των πολιτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην υποβαθμιστεί η πόλη μας. Ούτε το κείμενο όμως δεν υπέγραψε υπέρ της Λιβαδειάς και θέλει να γίνει και δήμαρχος…
Μια από τα ίδια και ο Μίμης…

Ανώνυμος είπε...

Μίμη μπράβο, ανεβάζεις τον πήχη. Από την ΝΔ, θα έχεις τον Ρούσσαρη αντίπαλο.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να καταθέσω 3 παρατηρήσεις σχετικά με τη δήλωση του κ. Νταλιάνη


1. «Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις της θέσης μου, δουλεύοντας με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης, παραμερίζοντας αντιθέσεις, δυσκολίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις εν γένει αδυναμίες με ένα και μοναδικό γνώμονα, “ το συμφέρον του τόπου μας”.

ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ: Μη μιλάς για τον εαυτό σου. Άσε τους άλλους να μιλήσουν για σένα.

2. «Από σήμερα λοιπόν η παραίτησή μου από τη θέση του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας είναι στη διάθεση του Νομάρχη»

ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ: Σήμερα κατέθεσα την παραίτησή μου στο Νομάρχη και τον ευχαρίστησα για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου σε θέσεις ευθύνης.

3. «…δηλώνω την υποψηφιότητά μου ως Δημάρχου του Νέου Διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς…»

Ατυχής σύνταξη, που υποδηλώνει αλαζονεία.
ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ: Καταθέτω το ενδιαφέρον μου για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψήφιου Δημάρχου Λιβαδειάς.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης θα έλεγα να μας πει και τι πρόσφερε από τη θέση ευθύνης που είχε δηλ.το έργο του μέχρι τώρα , για να ξέρουμε και να κρίνουμε αν θα του αναθέσουμε στο μέλλον και άλλη και μάλιστα τόσο σοβαρή όπως αυτή του δημάρχου Λιβαδειάς.

Ανώνυμος είπε...

και το ερμο το ΠΑΣΟΚ, τι λεει για όλα αυτά. Έτσι κανουν τα "στελεχη" του, πριν ανοιξουν ακομα οι διαδικασίες ή δεν έχουμε τωρα διαδικασίες επιλογής; Δοξαστε τους.

Ανώνυμος είπε...

κ.Νταλιάνη
έχετε να μας πείτε κάτι και για την κηδεμονία της Ελλάδας από το ΔΝΤ ή είναι ασήμαντο το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:37 θα μπορούσε να γραφτεί και διαφορετικά, όμως υπερβάλλεις λίγο. Η ουσία είναι ότι αιφνιδιάστηκαν πολλοί και ήδη οι αντιδράσεις είναι αρκετές. Τις βλέπουμε και εδώ. Τι να κάνουμε δεν γίνοντσαι τα πράγματα πάντα όπως τα σχεδιάζουν κάποιοι.
Ο Μίμης είναι καθαρό πρόσωπο και σίγουρα μπορεί να υπηρετήσει την πόλη. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακόμη,
συμφωνείτε με την επιστολή των 22 για τον Καλλικράτη?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Νταλιάνη έχετε να μας πείτε γιατί ο Καραγκιόζης άφησε την Αγλαΐα;

Έτσι για να κάνω και εγώ μια ερώτηση

Ανώνυμος είπε...

Το μη ρωτάς , σκάσε και ψήφιζε
μας έφτασε στα χάλια που φτάσαμε και στον πάτο ανώνυμε που δήθεν κάνεις και χιουμοράκι..
δικαιούμαστε να ρωτάμε και θέλουμε απαντήσεις πως θα το κάνουμε, και όποιος δεν μπορεί να απαντήσει , θα κριθεί από τους πολίτες!

25 Μαΐου είπε...

Μη μου φωνάζεις εγώ πάντα ρώταγα. Απλά, με παρέσυρες και έκανα μια ερώτηση το ίδιο σχετική με τη δική σου.

Και για να μη με μπερδεύετε άντε να βάλω και ένα ψευδώνυμο

Ανώνυμος είπε...

Ρε λετε να επιβεβαιωθει ο συντροφος του ΠΑΣΟΚ που μιλαει εδω και ενα χρονο για παιδικη χαρα?

Ανώνυμος είπε...

ο νταλιανης έχει κάνει αγώνα. ΑΠΟ ΓΑΜΟ ΣΕ ΓΑΜΟ ΑΠΟ ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ έστω και ακάλεστος.
εκτός αυτού αφού μέσα σε δυο ούτε μήνες πρόσφερε στην πολιτική προστασία την κάνει για άλλα....
ο Έλλην πολιτικάντης δεν αλλάζει..

Ανώνυμος είπε...

δεν με ενδιαφερει το προσωπο ( η μαπα) του δημαρχου.
γενικουρες κε νταλιανη.
μαζι με την υποψηφιοτητα σου γραψε μας και τι ακριβως θα κανεις

αυτα για καθε κο νταλιανη που θα θεσει υποψηφιοτητα.
νεα εποχη νεες ιδεες νεοι τροποι.
ελα να ξυπναμε....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ …ΟΜΟΡΦΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
ΟΜΟΡΦΑ …ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Είναι απορίας άξιο, πως ένας νέος πολιτικός (;) όπως ο κ.Νταλιάνης, αντί να δώσει στη δημοσιότητα ένα μανιφέστο με τις θέσεις του και τις προτάσεις του για το νέο δήμο Λιβαδειάς, εκτίθεται απέναντι στους πολίτες με ένα μνημείο πολιτικής προχειρότητας, πλημμυρισμένο από εγωπάθεια, αυταρέσκεια, αλαζονεία και υποκρυπτόμενο πολιτικό συμφέρον.

Δεν θα σταθώ αναλυτικά στο κείμενο, το έχουν πράξει άλλοι και το έχουν πράξει καλώς.
Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα που πρέπει κάποιοι να απαντήσουν.
1.Γνώριζε ο κ. Περγαντάς για την απόφαση του κ. Νταλιάνη;
Διότι αν γνώριζε, θα έπρεπε να έκανε αμέσως αποδεκτή την παραίτησή του. Για να μην το κάνει μέχρι σήμερα, σημαίνει μάλλον ότι δεν το γνώριζε. Αν ο κ. Περγαντάς δεν κάνει αμέσως αποδεκτή την παραίτηση του κ. Νταλιάνη, θα κατηγορηθεί, ότι παίζει παιχνίδια σε βάρος της Λιβαδειάς και σε βάρος άλλων ενδεχομένως υποψηφίων, αφού ο κ. Νταλιάνης θα μπορεί να κάνει την πολιτική του από θέση ισχύος όπως αυτή του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας.
Δεν νομίζω ότι ο Νομάρχης είναι διατεθειμένος να αναλάβει ένα κόστος και μάλιστα όταν αυτό δεν του αναλογεί.

2. Τι θα απαντήσει ο κ. Σιδέρης, Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας στην απόφαση του κ. Νταλιάνη να δηλώσει …αυθόρμητα την υποψηφιότητά του για το δήμο Λιβαδειάς;

Θυμίζω ότι η πρόσφατη εγκύκλιος του Γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη για τις «αυθόρμητες» υποψηφιότητες αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Επειδή είναι πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος τις σκοπιμότητες αυτού του είδους, έχω ήδη προειδοποιήσει ότι μάλλον κάνουν κακό στους εαυτούς τους όσοι επιδιώκουν να προλάβουν τις καταστατικά προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν. Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες».

- κ. Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας, υπάρχει τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη και δεν το γνωρίζουμε;
- Οφείλετε να πάρετε θέση επί του συγκεκριμένου θέματος και μάλιστα γρήγορα. Εκτός και αν υπάρχει άλλο ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και άλλο εδώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Σιδέρης, αν τιμάει έστω και κατ΄ ελάχιστο την κομματική του θέση, οφείλει να ζητήσει άμεσα από τον Νταλιάνη, να άρει εγγράφως την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Λιβαδειάς ή αν δε το πράξει, να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του από το κόμμα, ή να παραιτηθεί ο ίδιος από Γραμματέας αφού δεν μπορεί να χωρίσει «δυο γαϊδουριών άχυρα».

Ανώνυμος είπε...

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Σιδέρης,
αν τιμάει έστω και κατ΄ ελάχιστο την κομματική του θέση, οφείλει να ζητήσει άμεσα από τον Νταλιάνη, να άρει εγγράφως την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Λιβαδειάς ή αν δε το πράξει, να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του από το κόμμα, ή να παραιτηθεί ο ίδιος από Γραμματέας αφού δεν μπορεί να χωρίσει «δυο γαϊδουριών άχυρα».

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέτει κάποιος υποψηφιότητα χωρίς να γνωρίζει καν το μέγεθος και τα όρια του Δήμου; (αφού δεν έχει λήξει το θέμα Καλλικράτης).
Τι σημαίνει αυτό;
Εγώ θέλω να γίνω δήμαρχος, αδιαφόρως που, πως και ποιανού.

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμία παιδιά συγκρατηθείτε. Έχουμε να δούμε πολλούς ακόμη μέχρι τις εκλογές.
Τι είπε ρε ο άνθρωπος και πέσατε να τον φάτε? Αυτό που αρκετοί από σας που σχολιάζεται θέλετε να το δηλώσετε αλλά δεν τολμάτε.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 5.53 ασε το γραμματεα του ΠΑΣΟΚ και ανακοινωσε και τη δικη σου υποψηφιοτητα. Ο Καλλικρατης εχει τουλαχιστον ενα θετικο. Θα σταματησει να παραγει νομαρχιακους συμβουλους- υποψηφιους για καθε θεση, κατι σαν πολιτικοι παντως καιρου! Ημαρτον...

Ανώνυμος είπε...

δεν το ξέρω το παλληκάρι αλλά ευθέως δήλωσε αυτό που θέλει να διεκδικήσει..
ευθέως και όχι κουτοπόνηρα ... μέσα από κείμενα που συνυπογράφουν δήθεν ανεξάρτητοι που έχουν γυρίσει 2-3 κόμματα ο καθένας...

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ και καλά έκανε.όποιος θέλει, δημοκρατία και ελευθερία έχουμε, ας κάνει το ίδιο κι ας κριθεί.οι άλλοι κάνουν ακόμα τους λογριασμούς τους στο παρασκήνιο κι ενοχλήθηκαν τόσο;άλλωστε τους έχουμε δει και ξαναδεί. όπως και τα χάλια της πόλης τόσα χρόνια.κοίτα ποιοι μιλάνε τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10:06 μμ

Τι έγινε; Σου θίξαμε τον Γραμματέα;
Υπάρχει συντεταγμένο κόμμα ή δεν υπάρχει;
Υπάρχει συγκεκριμένη εγκύκλιος ή δεν υπάρχει;
Μήπως μιλάμε για άλλο κόμμα και άλλη εγκύκλιο;
Τι είναι ο Γραμματέας του κινήματος, διακοσμητικό στοιχείο και οι εγκύκλιοί του φιοριτούρες;
Ποιος είναι ο ρόλος των κομματικών οργάνων, αν όχι να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του Γραμματέας του κινήματος;
Αρκετά!!! Τα καλαμπούρια με τους πάτρωνες και τα δήθεν κομματικά «τσατσιλίκια» πρέπει κάποτε να τελειώσουν.
Αν θέλουν τόσο ο Γραμματέας της Τ.Ο. Λιβαδειάς, όσο και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας να τιμήσουν την θέση τους και να σταματήσουν να ερμηνεύουν τις διαδικασίες κατά το δοκούν, πρέπει άμεσα να καλέσουν τον κ. Νταλιάνη να ανακαλέσει τη δήλωση υποψηφιότητάς του και να την επανακαταθέσει πια όταν ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» και ανοίξουν οι διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολιτικά ηθικό, να ανακοινώνει ο κ. Νταλιάνης την υποψηφιότητά του και μάλιστα μεσούσης της συνεδρίασης του Νομαρχιακού συμβουλίου, χωρίς καν να το γνωρίζει ο κ. Νομάρχης, ο πολιτικός προϊστάμενός του και να αιφνιδιάζεται από τους δημοσιογράφους όταν τον ερωτούν να σχολιάσει την απόφασή του υφισταμένού του;

Είναι πολιτικά ηθικό, να λες ότι η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του Νομάρχη και να πετάς το μπαλάκι σ΄ αυτόν, έχοντας την ψευδαίσθηση (διότι περί ψευδαισθήσεως πρόκειται) ότι μπορεί και να σε διατηρήσει στην θέση σου μετά από αυτό;
Είμαι σίγουρος, ότι αύριο κιόλας ο Νομάρχης θα τον αδειάσει κανονικά, όπως θα τον αδειάσουν κανονικά και οι επικεφαλείς των κομματικών οργάνων του Νομού και της Περιφέρειας.
Στην πολιτική δυο πράγματα δεν συγχωρούνται:
Η αλαζονεία και η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

πιστευα οτι οι νομαρχιακοι συμβουλοι αλληλοστηριζονται...

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ειδες πως στηριξαν Αγάτσα και Τσόνογλου στις βουλευτικές? Οποιοσδήποτε να εκλεγεί εκτος απο τον χωρο μας γιατι θέλουμε και εμεις να μπούμε καποια στιγμή στη Βουλη! Αυτό ξερεις γιατι συμβαινει? Διότι δεν εχουν κανενα σοβαρο αντικείμενο απο πλευράς αρμοδιοτήτων οπότε αυτο που τους μενει ειναι να φορουν γραβάτα και να παριστάνουν τον Μαυρογιαλουρο στις πλατείες.

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε Μαυρογιαλουρος.