Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Απαισιοδοξία στο ΧΑ

Σε αρνητικό κλίμα η σημερινή συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά με χαμηλό τζίρο και επενδυτές σε στάση αναμονής. Οι εξελίξεις από την Μαδρίτη ,όπου συνεδριάζουν οι ΥΠ.ΟΙΚ. της Ε.Ε., αναφέρουν ότι προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό η διαβούλευση για το μηχανισμό στήριξης , επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει ζητηθεί ενεργοποίηση του μηχανισμού. Ωστόσο φαίνεται να σχεδιάζονται και τα πρόσθετα μέτρα τα οποία θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση «σε περίπτωση που αυτά χρειαστούν».

Οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο αυξάνονται καθώς ο Ζ.Κ. Τρισέ (πρόεδρος της Ε.Κ.Τ.) ανέφερε ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται σε ανησυχητικά επίπεδα και αναμένεται να επιδεινωθεί η κατάσταση παρά την πρόσφατη απόφαση από την ΕΚΤ για διευκόλυνση άντλησης ρευστότητας μέσω κατάθεσης ομολόγων χαμηλότερης αξιολόγησης.
Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη 20/04/2010, ύψους 1,5 δισ. και διάρκειας 13 εβδομάδων.

Η αγορά κινήθηκε πτωτικά κάτω από τις 2.000 μονάδες και έκλεισε στις 1.995,24 μονάδες υποαποδίδοντας –1,64% με τζίρο ,αρκετά χαμηλό στα 144 εκ ευρώ .
Πιέσεις και σήμερα στην αγορά ομολόγων με χαμηλό ημέρας τις 400 μονάδες βάσης και υψηλό τις 427 μ.β. όπου και έκλεισε.
Γενικός Δείκτης


Στην δυτική πλευρά του Ατλαντικού η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη 3,2 δισ. για το πρώτο τρίμηνο αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σε συνδυασμό με τα επίσης θετικά αποτελέσματα της General Electric δίνεται μια δυναμική για την έβδομη συνεχόμενη ημέρα ανόδου στη Wall Street εκτός και αν οι πιέσεις για ρευστοποιήσεις υπερισχύσουν. Στις 17: 08 ο Dow Jones διαπραγματεύεται στις 11.118 –0,24% και ο S&P στις 1.204 –0,56%.
Στις αγορές νομισμάτων και προϊόντων το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου διαπραγματευόμενο στο 1,3515 (17:05) ενώ το πετρέλαιο βρίσκεται στα 83,9$ ανά βαρέλι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: