Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τοποθετείται η προτομή του Λάμπρου Κατσώνη στην Κριμαία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβάντια Κριμαίας 13 Απριλίου 2010


Ο Δήμαρχος της Λιβάντια Κριμαίας

και ο
Ο Πρόεδρος Λεβαδέων Ελλάδας
«Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ»


Ανακοινώνουν τα ακόλουθα:

Σήμερα στις 15.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Λιβάντια Κριμαίας του Δημάρχου κ. Ανατόλυ Π. Μαμύκιν με τους Δρ. Π. Ν. Στάμου Πρόεδρο των Λεβαδέων Ελλάδας «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και Κύριο Β. Μπαρζάλη-Οσίνσκυ Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Γιάλτας, κατά την οποία συζητήθηκαν οι φιλικές σχέσεις, που συμπληρώνουν περίπου 18 χρόνια από την Αδελφοποίηση των πόλεων Λιβαδειάς Βοιωτίας της Ελλάδας και Λιβάντια της Κριμαίας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην βελτίωση των σχέσεων και ειδικότερα, στην εκκρεμμούσα από τριετίας τοποθέτηση της προτομής του αγάλματος του ήρωα της Κριμαίας και της Ελλάδας Συνταγματάρχη και Ιππότη Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβάντια.
Συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
-Η προτομή του Λάμπρου Κατσώνη, που βρίσκεται στην ελληνική πρεσβεία του Κιέβου, δωρεά του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), του Κέντρου Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών (ΚΕΡΙΕ) και του Συλλόγου Λεβαδέων «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ» θα τοποθετηθεί στον χώρο που μας υποδείξατε, έξω από το Δημαρχείο της Λιβάντια.
Έχετε προετοιμάσει τον χώρο με σχετική δενδροφύτευση και απομένει η κατασκευή της βάσης στην οποία θα τοποθετηθεί η προτομή.
-Θα ζητήσετε από την ελληνική πρεσβεία του Κιέβου να σας αποσταλεί η προτομή, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις και το βάρος της προτομής στην κατασκευή της βάσης.

Οι ενέργειες της προετοιμασίας της βάσης και του χώρου θα αρχίσουν άμεσα, ώστε να είναι δυνατόν η αποκάλυψη της προτομής να γίνει με εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο 2010.
-Εμείς, από την Ελλάδα θα μεριμνήσουμε για την ανεύρεση του ποσού κατασκευής της βάσης (περίπου 2.500,00 Ευρώ) και θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις με μεγάλη αντιπροσωπεία μελών του συλλόγου μας και αρχών της Λιβαδειάς. Επίσης, θα κληθεί να παραστεί ο πρώην Υπουργός και πρώην Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων(ΓΕΕΘΑ) Ναύαρχος Π. Χηνοφώτης, με πρωτοβουλία του οποίου κατασκευάστηκε η προτομή με το μεγαλύτερο μερίδιο χορηγίας και με έξοδά του ΓΕΕΘΑ απεστάλη στο Κίεβο.

-Με συνεχή επαφή και συνεργασία θα οργανωθούν οι λεπτομέρειες των διαδικασιών που απαιτούνται για την οργάνωση της όλης επιχειρήσεως.
Κατά το τέλος της συναντήσεως οι τρείς συνομιλητές επιθεώρησαν, με υπόδειξη του Δημάρχου, τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί το άγαλμα.

Η συνάντηση έλαβε τέλος με την επιβεβαίωση από μέρους των συνομιλητών της βαθειάς εκτιμήσεως και φιλίας που συνδέει τους λαούς της Λιβαδειάς και Λιβάντια και με την υπόσχεση για νέες πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις αυτές στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: