Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Και νέο αρνητικό ρεκόρ στo spread, μεγάλες απώλειες στο ΧΑ

Με απώλειες και η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ καθώς η εικόνα στην αγορά ομολόγων είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Στο επίκεντρο των εξελίξεων η επικείμενη έκδοση εντόκων γραμματίων 3μηνης έκδοσης, ύψους 1,5 δισ. από τον ΟΔΔΗΧ. Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι το επιτόκιο της έκδοσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,6% εώς 3,9% την στιγμή που το ισχύον επιτόκιο στην αγορά αποδίδει 4,6%. Σημειωτέον ότι υπάρχει η δυνατότητα άντλησης πλέον 900 εκατομμυρίων από μη ανταγωνιστικές προσφορές (450 εκατ.) και την δημοπρασία της Πέμπτης (450 εκατ.).
Η σημερινή συνάντηση για την διευκρίνιση των όρων της βοήθειας με κλιμάκια από ΔΝΤ , ΕΚΤ, και Ε.Ε. αναβλήθηκε λόγω της απαγόρευσης πτήσεων σε όλη σχεδόν την Ευρώπη αφού η ηφαιστειακή στάχτη από την Ισλανδία έχει καλύψει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Ωστόσο η διασκεψη θα γίνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, έστω και με την μορφή τηλεδιάσκεψης , αφού κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη για την διευκρίνιση των όρων .
Η αγορά έκλεισε –2,56% στις 1944,11 μονάδες με τζίρο 139 εκατ. ευρώ . Εντονες ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές ( ΕΤΕ –3,38%, ΑΤΕ –4%, ΕΥΡΩΒ –3,97%), καθώς και στις μετοχές των ΑΡΑΙΓ- 7,08% και ΜΙΓ –6,41% λόγω των επιπτώσεων από την απαγόρευση πτήσεων και τις ζημιές των εταιρειών που απορέουν από το γεγονός .
Στην αγορά των ελληνικών ομολόγων η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, με την διαφορά απόδοσης μεταξύ του eλληνικού και γερμανικού ομολόγου (spread ) να φτάνει σε ιστορικά ρεκόρ έως και 481 μ.β. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι ο όγκος δεν είναι τόσο μεγάλος, που σημαίνει ότι απλώς πωλούν οι κατέχοντες ομόλογα, χωρίς να κερδοσκοπούν με χρήση των CDS. Τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα έκλεισαν στις 458 μ.β. διευρυμένα κατά 27 μονάδες .

Γενικός δείκτης

Στην ξένη ειδησεογραφία αίσθηση έχει προκαλέσει η μήνυση της αμερικανικλης επιτροπής κεφαλαιαγοράς SEC κατά της Goldman Shuks , για απάτη σε πελάτες της που αφορούσαν τιτλοποιήσεις δανείων . Οι gερμανικές και οι aγγλικές αρχές διεξάγουν έρευνες προς την ίδια κατεύθυνση όσον αφορά την εν λόγω εταιρεία για προϊόντα που διατέθηκαν στις υποκείμενες αγορές.
Η City Group ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου 4,4 διs. $ ή 15 cents ανά μετοχή . Τα κέρδη ήταν αρκετά πάνω των εκτιμήσεων με αποτέλεσμα η μετοχή να δείχνει ένα δυναμικό χαρακτήρα στο άνοιγμά της . Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq κινούνται αρνητικά στο άνοιγμά τους με τον πρώτο να διαπραγματεύεται στις 11.015 μονάδες -0,01% και τον S&P να υποαποδίδει -0,04% στις 1.188 μονάδες. (17:02). Το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,3441 σε σχέση με το δολάριο και το πετρέλαιο είναι στα 81,5 δολάρια ανά βαρέλι χάνοντας 4 $.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίσματα στους φίλους μου, που κάποτε δανείζονταν για να πλουτίσουν.
Ποιός μας φταίει;
Φταίει το κακό το ριζικό μας;
Φταίει η εθνιή μας βλακεία;

Αριμνητος είπε...

ΜHηη το Κουμπί!!

Όλοι έχουμε κουμπιά.. πολλά κουμπιά, στα ρούχα, στο σπίτι, στον υπολογιστή, στο κινητό. Ακόμα λέμε και για το χαρακτήρα των ανθρώπων ότι έχουν κουμπιά, «το κουμπί της Πόπης είναι μια βόλτα στη Σαντορίνη ή ..». Κουμπιά έχουν και οι Πρόεδροι. Πατούν ένα κουμπί και εμφανίζεται λαχανιασμένο αλλά αξιοπρεπές το προσωπικό:
«μάλιστα κ. Πρόεδρε»
«το συνηθισμένο πρωινό μου, καρύδια με μέλι, γιατί αισθάνομαι θλιμμένος για την ανυποληψία της χώρας μου»..
Ο Πρόεδρος Obama διαθέτει και αυτός κουμπί, πιθανόν, μαύρου χρώματος, για να είναι ασορτί με το πένθος που θα ξεσπάσει, αν το πατήσει: θα ενεργοποιήσει τα πυρηνικά όπλα των Η.Π.Α. Κέρδος; αυτόματα θα ξεχρεώσει η Ελλάδα τα δάνεια προς όλους, ενώ τώρα χρωστάει και της Μιχαλούς.
Όμως, όταν μιλάμε για Κουμπί, πλέον, όλοι εννοούμε ένα συγκεκριμένο πια Κουμπί. Αυτό που θα πατήσει το Γιωργάκη, για να εισέλθουμε στο Δ.Ν.Τ (Δείτε Νάζια και Τσαλίμια). Οι μηχανικοί έχουν κάνει τις τελευταίες συνδέσεις και δοκιμές και όλα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του, εκτός από το λαό ο οποίος δείχνει τεχνοφοβικός και δεν εμπιστεύεται την υψηλή τεχνολογία και τα κομπιούτερ. Άθλια Ανατολή, πόσο πίσω μας κράτησες.. ούτε τα Hφαίστειά μας δεν λειτουργούν πια, δεν μας φοβάται, δεν μας σέβεται κανείς.
Έχουμε, όμως, το Κουμπί και όλο κάνουμε ότι θα το πατήσουμε, κι ας ξέρουμε ότι θα είναι σα να τσιμπάει σφίγγα ελέφαντα, κι ας γνωρίζουμε ότι έχει εφευρεθεί, εδώ και ένα αιώνα, το φερμουάρ.
Πάντως, όταν πατάτε κουμπιά στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο προσέχετε, παρακαλώ, μην πατήσετε Εσείς το Κουμπί. Μια φήμη λέει ότι το Γιωργάκη έχει κρύψει το κουμπί, όπως ο Αι Βασίλης το νόμισμα στη βασιλόπιτα, σε κάτι αθώο π.χ. στο παντελονάκι του παιδιού σας ή σε κάποιο απ’ αυτά τα άγνωστα κουμπιά στο πληκτρολόγιο όπως το F4 (Phantom). Το κρίμα στο λαιμό σας..

Ανώνυμος είπε...

"30 χόνια
300 βουλευτές
300 δις χρέος!!!"