Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Στους 6 Δήμους έμεινε η Βοιωτία

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου Καλλικράτης. Σύμφωνα με την http://www.aftodioikisi.gr/ στη Βοιωτία παραμένει το θνησιγενές σχήμα με τους 6 Δήμους (4 Δήμοι στα Τρίκαλα, 5 στην Αχαία, 6 στη Βοιωτία). Παραμένουν επίσης και οι ευθύνες, οι μεγάλες ευθύνες όσων απεργάστηκαν αυτή την χωροταξική κατανομή που θα επιτείνει τα ούτως ή άλλως τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βοιωτοί πολίτες. Δείτε τους δήμους σε όλη την Ελλάδα.
SINOLODIMON_aftodioikisi.pdf

5 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Αυτό που μου έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ότι κανένας δεν έχει σχολιάσει το "αξίωμα" να μην πειραχτούν τα υφιστάμενα όρια των νομών, που μάλιστα προβλέπεται να καταργηθούν, με αποτέλεσμα να διατηρείται πχ. ο παραλογισμός οι Ερυθρές να εντάσσονται στον Δήμο Μάνδρας.

Γιατί "θνησιγενές" το σχήμα των 6 Δήμων; Ποιος προβλέπεται να πεθάνει, και γιατί;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΩΝ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Η ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΔΚ. ΚΑΛΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ. Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ

Θέτω προς σχολιασμό την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για το χωροταξικό και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά τη Βοιωτία και πιο ...ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά τη Λιβαδειά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ της ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ


Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ για το Χωροταξικό, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, της 3ης Μαΐου 2010, συνήλθε σήμερα 11 Μαΐου 2010, στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΚΕ Κωνσταντίνου Τζανακούλη, Δήμαρχου Λαρισαίων και με παρόντα όλα τα μέλη αυτής: Μιχάλη Ταμήλο Δήμαρχο Τρικκαίων, Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων, Ιωάννη Εμμανουηλίδη Δήμαρχο Ανατολής Ιωαννίνων, Ιωάννη Μουράτογλου Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας, Γιώργο Μαστοράκο Δημοτικό Σύμβουλο Ηρακλείου Αττικής και Θεόδωρο Γκοτσόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Παλλήνης, προκειμένου να αποφασίσει επί της προτάσεως του Νομοσχεδίου (Ν/Σ) του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη χωροταξία των νέων Δήμων.
Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπ’ όψη την πρόταση του Ν/Σ, τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας, αποφάσισε τα εξής:


7. Νομός ΒΟΙΩΤΙΑΣ:
Η Επιτροπή προτείνει ο Δήμος Διστόμου να ονομαστεί Δήμος Αράχωβας με έδρα το Δίστομο, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και ο Δήμος Αλιάρτου να ονομασθεί Δήμος Θεσπιέων με έδρα την Αλίαρτο, λόγω της σημαντικής ιστορίας του Δήμου Θεσπιέων.
Η Χαιρώνεια να χαρακτηρισθεί ιστορική έδρα του Δήμου Λεβαδέων.

Λέλεγας είπε...

Παιδιά εγώ είμαι μαζί σας. Έπρεπε να γίνει ο Δήμος Λιβαδειάς με Δίστομο και Αράχωβα, αρκεί να ονομαζόταν Δήμος Διστόμου.
Ετσι κι αλλιώς αυτοί οι γραφικοί ψευτοεπαναστάτες να ξεχρεώσουν την Λιβαδειά δεν θέλουν; Οπότε δεν τους νοιάζει το όνομα.
ΧΑΧΑΧ

εωσφόρος είπε...

"Μπήκαν οι ρούσες , μωρ' Βασούλα μου,
μπήκαν οι ρούσες στον χορό...
ωρέ, μπήκαν οι ρούσες στο χορό
σαν τις βαρκούλες στο γυαλό...
Κι εσύ Βάσω,
μωρέ Βασούλα μου, άργησες
και στον χορό δεν φάνηκες..."
Άιντε βρε να μας ζήσουν τα παιδιά.