Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ σήμερα

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ σήμερα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθήκοντα της αριστεράς

Τα καθήκοντα των μαζικών κομμάτων της ελληνικής αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα είναι να αφήσουν τα μισόλογα και τις γενικόλογες διαμαρτυρίες και να πουν καθαρά:

-Άρνηση πληρωμής του χρέους στους ξένους και Έλληνες (μην το ξεχνάμε αυτό!) τραπεζίτες - κερδοσκόπους - ληστές και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς αποζημίωση στους μεγαλομετόχους, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση! Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει νόημα η θέση «την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν»!

-Η κρίση, είναι κρίση του καπιταλισμού, βαθιά και καταστροφική και η αριστερά έχει υποχρέωση να προτείνει, συγκεκριμένα και καθαρά, την πάλη για την ανατροπή του συστήματος και την αντικατάστασή του από μια σοσιαλιστική κοινωνία στηριγμένη στην εργατική δημοκρατία - διαφορετικά θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά στην ιστορία ασυνεπής με τις αρχές και τις διακηρύξεις της!

-Απαιτείται ανοιχτή αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν αναπτύσσουν κανένα πραγματικό σχέδιο για την ανατροπή των πολιτικών που προωθούνται από την κυβέρνηση το ΔΝΤ και την ΕΕ. Χρειάζεται να ξεκινήσει μαζική εκστρατεία μέσα στο εργατικό κίνημα, υπέρ ενός κινήματος που να συνδυάζει επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες με καταλήψεις διαρκείας σε χώρους κλειδιά, ώστε να δοθεί το μήνυμα της αντίστασης με όλα τα μέσα στο σύνολο της κοινωνίας και παραδείγματα προς μίμηση!

Οι εργαζόμενοι μπορούν. Οι ηγεσίες θέλουν;

Ας μην μας απαντήσουν, διάφοροι ( ... ) πως το κίνημα δεν θα ανταποκριθεί σε τέτοια καλέσματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html#ixzz0nyk0Sxc0

Ανώνυμος είπε...

Ο Έλληνας διαδηλωτής το κουνούπι που μπορεί να προκαλέσει σεισμό στο χάος των αγορών!
Με προβλημάτισαν πολύ, αυτά που έγραψε ο "πολύς Πωλ Κρούγκμαν" για την μοίρα της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Οι περισσότεροι έμειναν στο ότι προτείνει την έξοδο από το ευρώ, αλλά αυτό θα γίνει, λέει, επειδή δεν μπορούν να συμβούν άλλα πράγματα:
"Για να αποφευχθεί αυτό θα έπρεπε να συμβούν τρία πράγματα: από τη μία οι Έλληνες εργαζόμενοι να αποδεχτούν πολύ μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους, ώστε να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας,
η ΕΚΤ να αποφασίσει να αγοράσει μέρος των δημοσίων χρεών μελών της ευρωζώνης και να αποδεχτεί ως αναπόφευκτο τον πληθωρισμό που θα ακολουθήσει
και το Βερολίνο να αποφασίσει να προσφέρει βοήθεια στους αδύναμους εταίρους του».
http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=839

εωσφόρος είπε...

Μωρά καλά τα λέει η Αλέκα και κοίτα τι θυμήθηκα τώρα από τότε που ήμανε μικρός. "πως όποιος για το δίκιο δεν παλεύει θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς"
Αλήθεια αυτό το παληκάρι ο Αλέξης , ο Τσίπρας ντε , τόσο νέος και δεν βλέπει καλά; Διότι μας είπε πρωί πρωί στο Μέγκα σήμερις,το παληκάρι αυτό ξαναλέω ,ότι αυτοί που ήθελαν να μπουν στην Βουλή τη μέρα της γενικής απεργίας και της διαδήλωσης ήταν και καλά ακροδεξιά στοιχεία. Όπα η επανάσταση! που έλεγε και ο Τζιμάκος (Πανούσης). Αγαπητέ Άλεξ ξαναδές το ρημαδι το βίντεο που παίζει σε όλο το διαδίκτυο και κοίτα ποιοι ήταν.
Α, αν χρειαστείς και οφθαλμίατρο μη διστάσεις , εγγυημένα πράγματα.
Μη λέμε ό,τι θέμε. Στην πορεία φίλε δεν ήμασταν στα παράθυρα του Μέγκα

εωσφόρος είπε...

Διορθώνω και σόρι . Στην πορεία ήμασταν φίλε Άλεξ ,δεν ήμασταν στο Mέγκα να λέμε θεωρίες για αμερικανάκια. Άιντε μαζευτείτε.