Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σβήσαν τα φώτα για τον Καλλικράτη

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προέβησαν σήμερα, οι κάτοικοι του Δήμου Βελβεντού, του Νομού Κοζάνης, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, οι κάτοικοι του Βελβεντού έσβησαν απόψε, για μία ώρα, τα φώτα στα σπίτια και στα καταστήματά τους, και με αναμμένα κεριά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης, για να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό τη θέλησή τους να μείνει «αυτόνομος» ο Δήμος τους.

«Με την αποψινή γενική συσκότιση, συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία μας, προκειμένου το σημερινό σκοτάδι να μην αποτελέσει μόνιμη κατάσταση στο Δήμο μας. Κλείσαμε τα φώτα για να συμβολίσουμε αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε για μάς, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Θωμάς Μπελιάς.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, περίπου 500 δημότες του Βελβεντού, με επικεφαλής τη Συντονιστική Επιτροπή, επισκέφτηκαν το νομάρχη Κοζάνης, Γιώργο Δακή, και του επέδωσαν τις εκλογικές κάλπες, μαζί με την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης, σύμφωνα με την οποία θα απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Μπελιάς είπε ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να προβεί στις επόμενες ενέργειες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: