Σάββατο 22 Μαΐου 2010

H ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ της Αγίας Παρασκευής και 35 φωτογραφίες

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό τι μπορεί να επιτύχει η έμπνευση, η ομαδικότητα, η ομόνοια, το μεράκι όταν συνδυάζονται με τις καλές ιδέες, την ακατάβλητη δραστηριότητα και όταν επιστέφονται από την μορφή εκείνη της πατριδολατρίας που προωθεί το κοινό καλό όχι υποβιβάζοντας του άλλους αλλά ανορθώνοντας το επίπεδο, στον πολιτισμό και εν τέλει στον ίδιο τον βίο.

Εξαιρετικό τέτοιο παράδειγμα ομαδικής προσπάθειας στη Βοιωτία αποτελεί ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής Κορωνείας «Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ», ο οποίος κάνει αισθητή την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχημένες εκδηλώσεις που προσελκύουν πλήθος φιλόμουσων από ολόκληρη την περιοχή.

Προσωπικά με εντυπωσιάζει επίσης ότι η δραστήρια «ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ» προέρχεται από ένα μικρό οικισμό με μόλις 120 κατοίκους, οι οποίοι έχουν όλοι αγκαλιάσει τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο βοηθώντας στο πολυσχιδές έργο του. Φαίνεται ότι ισχύει αυτό που μου έλεγε κάποτε ένας ξενιτεμένος Βοιωτός φίλος, κάτοικος ΗΠΑ. Οτι δηλαδή οι τόποι, τα μέρη, είναι σαν τα παιδιά: όσο πιο μικρά είναι τόσο μεγαλύτερη αδυναμία τους έχουμε...
Δείτε μερικά στοιχεία για τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ».
Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής «Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ», ιδρύθηκε το 1984 στην Αγ. Παρασκευή Κορωνείας.
Αριθμεί περί τα 100 μέλη και τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στην έδρα του, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Λιβαδειάς, προσπαθώντας να συμβάλει όχι μόνο στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου, αλλά και στην καθημερινότητα του προσφέροντας έργα κοινωνικού περιεχομένου.

Αν και είναι Σύλλογος ενός μικρού χωριού μόλις 120 κατοίκων, παρουσιάζει ετησίως ένα πλήθος εκδηλώσεων, όπως μουσικές συναυλίες γνωστών πανελληνίως καλλιτεχνών, κουκλοθέατρο, «Κούλουμα», συμμετοχή στο Καρναβάλι της Λιβαδειάς με άρμα, εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, παρουσιάσεις βιβλίων, χριστουγεννιάτικο bazaar κ.α. Έχει ανεβάσει 2 θεατρικές παραστάσεις με δικό του θίασο, που παίχτηκαν με επιτυχία στην Λιβαδειά και στα περίχωρα καθώς επίσης έχει φιλοξενήσει και άλλες θεατρικές παραστάσεις.
Όνειρό μας να αποκτήσουμε ένα πολιτιστικό κέντρο, στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Συλλόγου.
Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα που έγινε με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων μας Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης το 2010".

Δείτε το φωτορεπορτάζ.

2 σχόλια:

εωσφόρος είπε...

"Βρύση μου μαλαματένια
πως βαστάς κρύο νερό
πως βαστώ κι εγώ ο καημένος
ωρέ της αγάπης τον καημό..."

Ροζαλία είπε...

ψυχη της βρυσης η φιλη μου Φωτεινη Χανδρα! όπου βρισκεται το εδαφος γινεται γονιμο!