Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αποφάσεις Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την κρίση


Εντατικές προσπάθειες καταβάλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας και ο πρόεδρός του Κώστας Παπασπύρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την εμπορική κίνηση σστη Λιβαδειάς και συνεχείς είναι οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μηχανισμών άμυνας απέναντι στον διαφαινόμενο "θάνατο του εμποράκου".

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε με αρκετά μεγάλη συμμετοχή τη Δευτέρα στα γραφεία του Συλλόγου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που αναμένεται να βοηθήσουν τη χειμαζόμενη τοπική αγορά να πάρει ορισμένες ανάσες.






Πρώτα από όλα αποφασίστηκε η καθιέρωση 10ημέρου προσφορών, πριν από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, γεγονός που ελπίζεται ότι θα αναθερμάνει την εμπορική κίνηση αλλά και θα περιορίσει φαινόμενα συνεχών εκπτώσεων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και οδηγούν πολλούς εμπόρους της πόλης στην απόγνωση.

Σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε η καθιέρωση μιας ημέρας της εβδομάδας, κάθε εβδομάδας, ως ημέρας προσφορών από όλα τα καταστήματα της πόλης. Ποια θα είναι αυτή η ημέρα θα αποφασιστεί μετά από τη συπλήρωση των ειδικών εντύπων που ο Εμπορικός Σύλλογος θα αποστείλει προς τα μέλη του. Ενισχυτική της παραπάνω πρωτότυπης δράσης είναι η προσφορά του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς. Η πρόεδρός του κ. Φραγκούλη, που ήταν παρούσα στη συνέλευση, ανακοίνωσε ότι την ημέρα της εβδομάδας που θα καθιερωθεί ως ημέρα προσφορών το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς θα μειώσει στο 50% τις τιμές των εισιτηρίων του από όλη την περιοχή -εκτός του δρομολογίου για Αθήνα- ώστε να υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο και να διευκολύνονται οι καταναλωτές στις αγορές τους. Η πρόταση έγινε με ικανοποίηση δεκτή από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Τέλος, και σε σχέση με τη συζήτηση που έχει το τελευταίο διάστημα αναπτυχθεί περί "Καλλικράτη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ", ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς επαναβεβαίωσε την στήριξή του στην υπάρχουσα πανεπιστημιακή σχολή της Λιβαδειάς, υπενθύμισε τις υποσχέσεις για την έλευση δεύτερης και προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο ζήτησε την μετεγκατάσταση της Γεωπονικής Σχολής στη Βοιωτία επαναφέροντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.


Στη συνέλευση αναλύθηκε και το σύστημα διαφήμισης agor@ (Δείτε http://viotia.blogspot.com/2010/06/agor.html), που προβλήθηκε και στα αθηναϊκά ΜΜΕ ως πρωτότυπη ιδέα για την αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης που δοκιμάζει δομές και θεσμούς δεκαετιών.

Για το μεγέθος της κρίσης που πλήττει την αγορά της Λιβαδειάς αξίζει να αναφερθούν δύο γνώμες/απόψεις που εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου: ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών της πόλης μας είπε ότι οι τιμές των προϊόντων στη Λιβαδειά θεωρούνται από τους φοιτητές του πανεπιστημίου αδικαιολόγητα υψηλές έως πολύ ακριβές. Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Φραγκούλη παρατήρησε εύστοχα ότι τις ημέρες που ο ΟΣΕ έχει απεργίες το ΚΤΕΛ δρομολογεί διπλά λεωφορεία για Αθήνα μεταφέροντας δεκάδες συμπολίτες μας στην πρωτεύουσα, οι οποίοι μαζικά επισκέπτονται το The Mall και άλλα εμπορικά κέντρα για να ψωνίσουν από εκεί!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kurie fragkouli sigoyra den einai asfeles oi livadites na episkeptonte to the mall me ta leoforia toy ktel , poy mono ntroph einai

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ρίξουν τις τιμές προβλέπω τα μισά να κλείνουν απο φθινόπωρο...η κατάσταση είναι τραγική

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ 25-30 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΑ ΨΩΝΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΥΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ???ΙΔΩΜΕΝ....

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΙΒΑΔΙΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

μια απαντηση στον ανωνυμο 9:22 Οι υπολοιποι εμποροι προφανως εχουν λυσει τα προβληματα τους,οποτε δεν υπαρχει και λογος να συμμετεχουν!!!!