Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη στην Ακρόπολη από το ΣΔΕ Ορχομενού

Το ΣΔΕ Ορχομενού πραγματοποίησε την Τετάρτη 26/5/2010 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη καθώς και στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Από τους πρόποδες του ιερού βράχου, η ξεναγός μας ενημέρωσε για το ταξίδι μέσα στους αιώνες που θα πραγματοποιούσαμε τις επόμενες ώρες.
Θαυμάζοντας την ομορφιά που αναδεικνύεται μέσα από την απλότητα των μνημείων της Ακρόπολης περιηγηθήκαμε σε μονοπάτια ιστορικής & πολιτισμικής κληρονομιάς τα οποία γεμίζουν τον Έλληνα επισκέπτη και όχι μόνο, με περηφάνια.
Αμέσως μετά περπατήσαμε μαζί με την ξεναγό μας και γνωρίσαμε την καταπληκτική διαδρομ
ή που έχει διαμορφωθεί μέσα στο Μουσείο, διαδρομή που μοιάζει με εκείνη που ακολουθούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι μέχρι να φτάσουν στην Ακρόπολη.
Στο μουσείο υπάρχουν εκπληκτικά εκθέματα τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει από όλες τις οπτικές γωνίες, ξεφυλλίζοντας την καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας και γνωρίζοντας συνήθειες, μερικές από τις οποίες είναι ζωντανές μέχρι τις μέρες μας.
Η επίσκεψή μας στο νέο Μουσείο διήρκεσε περίπου 2 ώρες και αποτελεί μια ακόμα σημαντική εμπειρία. Σπάνια δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθεί κανείς τέτοιους χώρους με ειδικευμένο ξεναγό και πραγματικά μάθαμε πολλά, συνειδητοποιώντας ότι ήταν πολύ λίγα αυτά που ήδη γνωρίζαμε από τα σχολικά βιβλία.
Η επίσκεψή μας στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα μείνει αξέχαστη σε όσους και όσες αποφάσισαν να διαθέσουν την ημέρα τους για να περιηγηθούν στον σπουδαιότερο ίσως χώρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: