Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εύκολα ο Κένταυρος, νίκη θρίλερ για Εργοτέλη

Από χθες Τρίτη διεξάγονται στη Λιβαδειά οι προκριματικοί αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων 2009-2010. Το πρόγραμμα των δύο επόμενων αγωνιστικών: Σήμερα Τετάρτη στις 17:00 ΤΑΚ Περιστεριώνας Τήνου-ΓΣ Εργοτέλης Ηρακλείου και 19.00 ΑΟ Κεραυνός Λάρισας-ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ. Αύριο 10.00 ΑΟ Κεραυνός Λάρισας-ΤΑΚ Περιστεριώνας Τήνου και 12.00 ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΓΣ Εργοτέλης Ηρακλείου. Οι αγώνες γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο της βοιωτικής πρωτεύουσας.

Πολύ ωραίο μπάσκετ σε μια αξιοσημείωτα καλά οργανωμένη διοργάνωση είχαμε χθες. Στο πρώτο παιχνίδι-θρίλερ ο Εργοτέλης πήρε μια μεγάλη νίκη από τον Κεραυνό Λάρισας με 60-57. Οι Κρητικοί, στηριζόμενοι σε έναν εκπληκτικό Σκάνδαλο που σημείωσε 37 πόντους έκλεψαν τη νίκη από τον ισχυρό Κεραυνό και έβαλαν φωτιά στα... προγνωστικά. Το παιχνίδι εξελίχθηκε από τα πρώτα λεπτά σε αναμέτρηση πόντο-πόντο. Στα τελευταία λεπτά ο Κεραυνός προηγήθηκε 57-52 όμως το άγχος και η πίεση των παικτών του Εργοτέλη οδήγησε σε ένα 8-0 που έκρινε το ματς. Στην τελευταία επίθεση έσπασαν καρδιές καθώς οι Λαρισαίοι του Κεραυνού αστόχησαν δύο φορές στο 58-57 και εν τέλει ο Εργοτέλης με δύο βολές έγραψε το 60-57. Τα δεκάλεπτα με πρώτο τον Εργοτέλη: 15-13, 32-29, 44-41, 60-57.
Διαιτητές:Χριστοδούλου,Παντρευτής
Δεκάλεπτα : 15-13, 32-29 ((ημιχ)) 44-41, 60-57
Εργοτέλης (Χριστοδούλου Α.): Βλασσόπουλος, Ζαίμη 12 (1), Κοκολάκης, Κρουσταλάκης 2, Μυλωνάς, Παπαδογιαννάκης 2, Πετράκης, Σκάνδαλος Χρ. 37 (3), Σκάνδαλος, Σπανός 7 (1), Χατζηανέστης, Χριστοδούλου
Κεραυνός Λάρισας (Νάκας Α.- Κούρτοβιτς Ν.): Χάμσας 8, Οικονομίδης 2, Ακριβούλης 2, Ίλου 2, Μπούσιος, Πάσχος 13, Μίχας 2, Μπροζιούτης, Ποταμιανός 4, Δημηρής 9, Καραβασώνης 15 (1)
Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Εργοτέλη Αλέξης Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο άσχημο ταξίδι που είχε η ομάδα του λόγω ανέμων από την Κρήτη: "Δεν κοιμηθήκαμε στο πλοίο, δεν είχαμε ξεκουραστεί αρκετά και είχα κάποιους φόβους για τους παίκτες μου που επιβεβαιώθηκαν σε ορισμένα διαστήματα ". Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι η ομάδα του ήταν εξαιρετική στην περιφέρεια αλλά δεν ήταν πολύ καλή κοντά στο καλάθι όπου χάθηκαν πολλά ριμπάουντ. "Η πρωτιά είναι ανοιχτή μετά τη σημερινή μας νίκη και η τυχούσα πρόκρισή μας στους 6 μπορεί να οδηγήσει παντού", κατέληξε με νόημα ο νεαρός προπονητής του Εργοτέλη που υπενθύμισε ότι παραδοσιακά στον Γ' Ομιλο του Παιδικού νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που προέρχεται από τη Θεσσαλία.

Στο δεύτερο παιχνίδι που έκλεισε την πρώτη ημέρα ο Κένταυρος Λιβαδειάς επικράτησε εύκολα του Πειρστεριώνα Τήνου με 91-52. Τα παιδιά από την Τήνο προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ορμή των αθλητών του Κένταυρου που από την πρώτη στιγμή έδειξαν πόιος είναι το αφεντικό και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 16-4. Από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε τυπική διαδικασία με ενδιαφέρουσες ατομικές προσπάθειες και δοκιμές συστημάτων από τους προπονητές. Τα δεκάλεπτα με πρώτο τον Κένταυρο: 16-4, 53-18, 70-32, 91-52. Διαιτητές:Χρηστίδης Π.,Χρηστίδης Η.
Α.Σ .Κένταυρος(Ροζάνας Β.): Σταύρου, Αναγνωστάκος 4, Αρμαγος 8 (2), Αποστολίδης 16(1),Πασαλίδης 4, Λουκάς 2, Αλεξόπουλος 5, Ρουμπέας 7, Παπαδήμος 2, Λάιος 16(2), Μεργούπης 16(1), Γιούλας 10
Τ.Α.Κ.Περιστεριώνας (Σιώτης Π.): Χατζίρης, Φανερός, Αλίκαρης Γ. 6, Απέργης, Διαμαντόπουλος, Παγάνης, Νοινκάη 22, Τζανουλινός, Στεφανής, Γκέρκος, Αλίκαρης Π., Αντωνόπουλος 24.
Στο ημίχρονο του αγώνα κορίτσια από το τμήμα ρυθμικής του ΑΚΟΛ έδωσαν μια εντυπωσιακή παράσταση, ενώ αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πολλών φιλάθλων και νεαρών οπαδών του Κένταυρου με ταμπούρλα!

Οι δηλώσεις του προπονητή του Κένταυρου Λιβαδειάς Βασίλη Ροζάνα ξεκίνησαν με ευχαριστίες και συγχαρητήρια: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ στη Λιβαδειά για την άψογη διοργάνωση, την τόσο τιμητική για τη βοιωτική πρωτεύουσα. Ευχαριστούμε τα κορίτσια του ΑΚΟΛ και την κ. Σύρου για την όμορφη επίδειξη στο ημίχρονο, ευχαριστούμε τον κόσμο που συμπαρίσταται στον Κένταυρο¨. Στο αγωνιστικό επίπεδο ο Βασίλης Ροζάνας τόνισε ότι η νίκη επί του Περιστεριώνα Τήνου ήταν ευκαιρία για τη δοκιμή συστημάτων και πώς μετά τη νίκη του Εργοτέλη επί του Κεραυνού είναι όλα ανοιχτά, ακόμη και σε περίπτωση σημερινής ήττας του Κένταυρου από τους Λαρισαίους.

Ο Βασίλης Ροζάνας δεν αποκάλυψε τα σχέδια αντιμετώπισης των Θεσσαλών και των Κρητών και αρκέστηκε να υπενθυμίσει ότι "ο Κεραυνός με τα ψηλά παιδιά έχει τη δύναμη κοντά στα καλάθια ενώ ο Εργοτέλης είναι φοβερός στην περιφέρεια. Οπότε θα χρειαστούμε δύο διαφορετικές τακτικές για να τους νικήσουμε".
Υπενθυμίζουμε ο πρώτος νικητής του Γ' Ομίλου προκρίνεται στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Και ότι σε λίγο θα είμαστε στο κλειστό αλλά όχι πριν δημοσιεύσουμε μερικές ακόμη φωτογραφίες από τη χθεσινή ημέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: