Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα εγκαίνια του Μουσείου στο Ζερίκι και 38 φωτογραφίες

Με μια λιτή τελετή και με την ευκαιρία του 30ού Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού εγκαινιάστηκε το Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς Ελικώνος, το Σάββατο το βράδυ στο Ζερίκι.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και την "κορδέλα" έκοψαν μαζί ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής και ο τέως δήμαρχος κ. Ρούσσαρης.
Ομολογουμένως το Μουσείο -που στεγάζεται στο πανέμορφο παλαιό πέτρινο σχολείο του χωριού- εντυπωσιάζει με τη εργασία που φαίνεται ότι έχει απαιτηθεί για την λειτουργία του και την κατάρτισή του. Η δουλειά του Συλλόγου Ελικωνίων σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετική... Αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη διοργάνωση ή καλύτερα για τη διαφήμιση αυτών των σημαντικών για το Ζερίκι εγκαινίων. Η υστέρηση στον τομέα της ενημέρωσης είχε ως αποτέλεσμα πολλοί -και γνωστοί- που ήθελαν να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Μουσείου να προσέλθουν καθυστερημένοι, το ίδιοι και πολλοί απλοί πολίτες.
Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε το 30ό Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού, που ανέδειξε νικήτρια την νεαρή Εύα Πούλου από τον Αγιο Γεώργιο Κορωνείας.
Η σκυτάλη πέρασε στα χέρια της "Εθνικής Ελλάδος" στο δημοτικό τραγούδι, δηλαδή στη Φιλιώ Πυργάκη και στον Ανδρέα Τσαούση και φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι οι χοροί και οι παραγγελιές τελείωσαν το νωρίς το πρωί της Κυριακής...
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ζερικαίων αλλά και άλλων Βοιωτών που κατέκλυσαν το πανέμορφο βοιωτικό χωριό ως πάνω στην πλατεία. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h proti matia gia to moyseio apo tis foto.
1) ftini kai kakotexnh kataskeyh to plakaki einai tis seiras retalia apo thn revena oti pio fthno yparxei, o toixos eixei athlio ktisimo.
to moyseio se liga xronai ua katanthsei mai athlia apothiki.
2) proxeira kai biastika egkenia xoris aksiologa ek8emata. ta egkenia eginan mono gia na fanoyn oi mapew ton xamhlotaths stathmhs politikantidvn.
3) MHN KSEXNATE ERXONTE EKLOGES TO XROMA POY SAS PAEI EINAI SIGOYRA MONO TO MAYRO
4) POY EINAI O MAINTANOS O PAPAGGELHS
5)O EISAGGELEAS PREPEI NA ELENKSEI THN KATASEYH KAI THN PLHROMH THS APO TON DHMO.

βοιωτός είπε...

4.01
Λες εν πολλοίς σαχλαμάρες. Και διατυπώνεις και προβλέψεις...