Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η συνέντευξη Τύπου του Κοτσικώνα

Την περασμένη Τετάρτη δόθηκε η συνέντευξη Τύπου που επισημοποίησε την εκ νέου υποψηφιότητα του Νώντα Κοτσικώνα για το αξίωμα του δημάρχου Λεβαδέων. Στην καρδιά του καλοκαιριού οι πολίτες που προσήλθαν ήταν αρκετοί -χωρίς κάποια παρουσία να προκαλεί έκπληξη.

Ο κ. Κοτσικώνας ήταν σίγουρος και ουσιαστικός στην παρέμβασή του, η οποία διέθετε -ανεξαρτήτως βάθους- μια στέρεα λογική δομή και συνιστούσε -εν συντομία- μια πολιτική πρόταση με όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία προσδίδουν καθαρό στίγμα και σαφή προοπτική στον ψηφοφόρο. Ηταν ασφαλώς σημαντικά βελτιωμένος επικοινωνιακά από την προ 4ετίας πρώτη παρουσία του, σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και συνολικά ¨σκηνικού".


Τον κ. Κοτσικώνα παρουσίασε ο Γιώργος Πελέκης και ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνοντας τον λόγο προέβη σε μια εκτενή -στο μέτρο της εκδήλωσης- ανασκόπηση της πορείας του συνδυασμού του 2006 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με τον οποίο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Υπενθύμισε τη στάση του στα μεγάλα δημοτικά ζητήματα όπως η λύση των δημοτικών επιχειρήσεων, η ΔΕΥΑΛ, ο ΧΥΤΑ, ο ΒΙΟΚΑ, η ΔΕΠΟΔΑΛ και τόνισε ότι στάθηκε "πάντοτε με την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων". Διατύπωσε την άποψη ότι η κατάσταση στον Δήμο Λεβαδέων είναι χειρότερη από την προ 4ετίας και έθεσε το σημερινό πολιτικό πλαίσιο σε ευρύτερη βάση υποστηρίζοντας ότι " Αλλάζει η διοικητική δομή της χώρας με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται τα πρωτοφανή και ωμά αντιλαϊκά μέτρα, που αφαιρούν κατακτήσεις σε εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν δραματικά μισθούς και δικαιώματα".


Ο κ. Κοτσικώνας συνέχισε τονίζοντας ότι σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις
που θεωρούν τα μέτρα δεδομένα ή και αναγκαία, το ψηφοδέλτιό του προτίθεται να τα αντιπαλέψει πάση δυνάμει, πολλώ μάλλον που οι επιπτώσεις του Μνημονίου στην αυτοδιοίκηση θα είναι καταλυτικές. "Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο μνημόνιο στήριξης εντάσσεται και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Εμείς βέβαια, ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες και αυταπάτες για τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η Διοικητική μεταρρύθμιση, πριν με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ και τώρα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Σήμερα επιβεβαιώνεται και επίσημα, ότι στοχεύει στη δραματική μείωση των δαπανών της λεγόμενης Αυτοδιοίκησης" ισχυρίστηκε ο κ. Κοτσικώνας και αφού απαρίθμησε τις νέες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων και των δημοτών κατέληξε.
"Στη λαίλαπα αυτή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι υπόλοιποι, ως μόνο λόγο αντίδρασης, βρήκαν τα διοικητικά όρια του Δήμου. Απέκρυψαν από το λαό τις πραγματικές συνέπειες, τον παραπληροφόρησαν και επιχείρησαν να τον αποπροσανατολίσουν.
Τι στάση λοιπόν οφείλουμε να κρατήσουμε για όλα αυτά;
Θα δεχτούμε παθητικά το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν και μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω; Θα ανεχθούμε την ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπολύουν, περί δήθεν εθνικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής συναίνεσης; Εμείς κατηγορηματικά απαντάμε ΟΧΙ !
Χωρίς ταλαντεύσεις. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το λαό από τη φτώχεια και όχι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε να συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο κρίσιμος, καθαρά πολιτικός χαρακτήρας των δημοτικών εκλογών".
Τέλος αναφέρθηκε στην υποστήριξη του συνδυασμού του από το ΚΚΕ και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση "στους αγωνιστές, είτε είναι, είτε δεν είναι ενταγμένοι σε άλλους πολιτικούς χώρους. Σε όσους έχουν αγανακτήσει με αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων και επαγγελματιών. Σε όσους είναι αντίθετοι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δεν διστάζουν να αποκαλύπτουν και να αντιπαλεύουν τις συνέπειές του στο λαό και τον τόπο".
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κοτσικώνας ανέφερε ότι ο ίδιος και με βάση τη διαμορφούμενη κατάσταση στις υποψηφιότητες για τον Δήμο Λεβαδέων θεωρεί απίθανη ("βέβαια -είπε- θα συναποφασίσουμε με ολόκληρο τον συνδυασμό όταν καταρτιστεί") τη συνεργασία του συνδυασμού του οποίου ηγείται, με άλλον συνδυασμό σε πιθανό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη βοιωτική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: