Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μάγεψε ο Αναστάσης Γιακουμής στους Δελφούς






Δεν κατόρθωσε ο Βοιωτός να παραστεί στη συναυλία του Αναστάση Γιακουμή που δόθηκε στους Δελφούς την 21η Ιουλίου. Ομως οι εντυπώσεις για τον νέο πανίστα ήταν άριστες όπως μεταδίδεται από τον Ομφαλό της Γης. Δείτε.
Μια ξεχωριστή βραδιά υψηλών απαιτήσεων για τους φίλους της κλασικής μουσικής και μια ξεχωριστή εκδήλωση των φετινών εκδηλώσεων στο Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφων αποτέλεσε στις 21/7/ το παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του πιανίστα Ανασταση Γιακουμη ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο.
Μία μοναδική μουσική εμπειρία από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης. Πιανίστας μεγάλου κύρους και ακτινοβολίας, ο Αναστασης συνδυάζει, με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση, διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα, ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα.
H παρουσίαση της συναυλίας έγινε από την Ηρώ Λέφα και η Δημαρχευσουσα του Δήμου Δελφων χάρισε στον Ανασταση μια φωτογραφία του ιερού χώρου των Δελφών
Παρουσιάσθηκα τέσσερις μπαλάντες του Frederic Chopin που είναι αυτόνομα κομμάτια για σόλο πιάνο τα οποία συντέθηκαν μεταξύ 1835 και 1842 σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας και της Ισπανίας.
Πρόκειται για μερικά από τα πιο απαιτητικά έργα για πιάνο
Οι δύο σπουδές που εκλεισαν αυτό το ρεσιτάλ είναι γραμμένες από τον Αlexander Sctriabin θαυμαστή του Chopin , του οποίου η φήμη οφείλεται στην εξαιρετικά καλοδουλεμένη μουσική του για πιάνο, και στην χρήση ασυνήθιστων ηχοχρωμάτων, με τα οποία προσπαθούσε να εξερευνήσει τον μουσικό συμβολισμό .
Το κοινό που παρακολούθησε την συναυλία ήταν καθηλωμένο στο κατάμεστο αίθριο του Ευρωπαικου Κέντρου, πολλοί φίλοι της μουσικής ήταν όρθιοι και άλλοι ήταν καθισμένοι στα σκαλοπάτια του περιβάλλοντος χώρου
Ο Αναστάσης με την τέλειας ποιότητας εκτέλεσή του και το πάθος του συγκίνησε πολύ. Κατόρθωσε να μεταδώσει τις καλλιτεχνικές συγκινήσεις μέσα στο χώρο συναυλίας με τεχνικές και μουσικές επιδόσεις που ανταποκρίνονται απόλυτα σε διεθνές επίπεδο

Δεν υπάρχουν σχόλια: