Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Επιτέλους φως στην Αγία Παρασκευή




Ένα έργο σημαντικής σπουδαιότητας για τον οδικό άξονα της Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Θήβας, είναι το έργο του ηλεκτροφωτισμού, που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εντός του οικισμού της Αγ. Παρασκευής Κορωνείας, από την είσοδο έως την έξοδο του και κατά μήκος του οδικού άξονα, όπως επίσης και στην διασταύρωση Κορώνειας-Αλαλκομενών.
Το έργο πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Κορωνείας Φωτεινής Χανδρά και έπειτα απ΄ τις προσπάθειες της για χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση που ευοδώθηκαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», υλοποιήθηκε μέσω του Δήμου.
Ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού άξονα, αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών των κατοίκων του οικισμού της Αγ. Παρασκευής, στην οποία είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες, λόγω της σχεδόν παντελούς έλλειψης ηλεκτροφωτισμού, αφού ο δημοτικός φωτισμός που υπήρχε, δεν επαρκούσε για τις ανάγκες ενός οδικού άξονα εθνικής κυκλοφορίας.
Σήμερα ο οικισμός απέκτησε επιτέλους «νυχτερινή όψη», ύπαρξη και αναφορά και οι κάτοικοι μπορούν να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια, αφού μάλιστα πρόκειται άμεσα να τοποθετηθούν και δυό φανάρια σήμανσης στην είσοδο και την έξοδο του οικισμού.
Ομοίως και στην διασταύρωση Κορώνειας-Αλαλκομενών, που μέχρι σήμερα ήταν ανύπαρκτη κατά τις νυχτερινές ώρες από άποψη φωτισμού, τοποθετήθηκαν κολώνες ηλεκτροφωτισμού που εξυπηρετούν τους οδηγούς που κατευθύνονται προς τα δύο χωριά και τους προστατεύουν από ατυχήματα, που μέχρι πριν λίγο ήταν συχνότατα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους άχρηστους οδηγούς που τώρα τρέχουν πιο γρήγορα επειδή ο δρόμος είναι φωτιζόμενος δεν έχει κάποιος να πει τίποτα? Να δείτε τώρα φίλοι πόσο θα αυξηθούν τα ατυχήματα!!! Βέβαια αυτό σε συνδυασμό και με τους ασύνειδους που παρκάρουν στα πεζοδρόμια (η φωτογραφία είναι μάρτυρας) ενώ ο χώρος στάθμευσης είναι στο κέντρο του χωριού, γι’ αυτό δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ, θέλουμε έναν αστυνομικό όλοι πάνω από τα κεφάλια μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός!!!
Όταν έχουμε μετρήσει 29 νεκρούς!!!!! και τους 26 σε νυχτερινές ώρες ... αυτό κάτι σημαίνει.
Η φωτογραφία (που είναι μάρτυρας)είναι από την εκδήλωση με τον Μπάμπη Τσέρτο στις 25 Ιουλίου και ώρα 11.00 μ.μ. περίπου, ώρα που δεν είχαν γεμίσει τα πεζοδρόμια ακόμη από αυτοκίνητα !!! (λόγω έλλειψης parking και πληθώρας κόσμου)
Η ταχύτητα των αυτοκινήτων έχει μετριαστεί σημαντικά μετά τον ηλεκτροφωτισμό γιατί επιτέλους οι οδηγοί καταλαβαίνουν πως περνούν από κατοικημένη περιοχή και όχι από χωράφια !!!!

Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του έργου.

Κάτοικος της Αγίας Παρασκευής.