Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Με οδηγό τις τράπεζες το ΧΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και για την σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος οδηγεί και την υπόλοιπη αγορά σε υψηλότερα επίπεδα. Στην αρχή της συνεδρίασης ο γενικός έφτασε και κάτω από τις 1600 μονάδες υποαποδίδοντας –1%. Στην συνέχεια όμως οι αγοραστές ανέλαβαν την σκυτάλη και οδήγησαν τον γενικό μέχρι και +1,07%. Στην Αμερική τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα αποτελέσματα εξαμήνου της Bank of America και Citigroup ενώ η General Electric ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 16%. Στις εγχώριες ειδήσεις αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από τον ΟΔΗΧΧ για δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 3 μηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1,5 δισ.
Ο γενικό δείκτης έκλεισε πάνω από τις 1600 μονάδες επιβεβαιώνοντας το σπάσιμο της αντίστασης , και ο 20άρης έκλεισε στις 785 μονάδες με κέρδη 0,61%. Το κλείσιμο του γενικού στις 1612 μονάδες με κέρδη +0,26%.

Στα ξένα χρηματιστήρια η συνεδριάσεις πραγματοποιούνται με απώλειες , για την Γερμανία – 0,85% και πέριξ του –0,5% για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. . Η Αμερική στο άνοιγμά της σημειώνει απώλειες άνω του –1% λόγω των στοιχείων για τα cash flows τα οποία ήταν απογοητευτικά και δείχνουν ότι τα μέτρια μακροοικονομικά νέα συνεχίζονται για την Αμερική εγείροντας ανησυχίες για την συνέχεια και το μέλλον της οικονομίας .
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινείται στο 1,2928 έναντι του δολαρίου και ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1187 $ ανά ουγκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: