Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Βουτιά 3,42% στο ΧΑ

Δεν κατάφερε να περάσει σε θετικό πρόσημο σήμερα η αγορά παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έγινε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης με πρωταγωνιστές τις τράπεζες. Από μακροοικονομικής απόψεως τα νέα από την Γερμανία ανακοινώθηκαν πάνω στις εκτιμήσεις όσον αφορά το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου ενώ θετικά ήταν τα νέα από τις βιομηχανικές παραγγελίες της ευρωζώνης. Το χθεσινοβραδυνό ‘γύρισμα’ της Αμερικής σε αρνητικό πρόσημο σε συνδυασμό με τα νέα υψηλά του γερμανικού ομολόγου επιβεβαιώνει την διεθνή τάση αποστροφής κινδύνου και επιστροφή σε αξίες με λιγότερο ρίσκο εντείνοντας τις πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες άνω του –1% και ο γερμανικός DAX βρέθηκε αρκετά κάτω από τις 6.000 μονάδες σημειώνοντας απώλειες –2%. Οι αμερικανικοί δείκτες διαπραγματεύονται με απώλειες –1,7% καθώς τα νέα από την αγορά κατοικιών κάθε άλλο παρά ενθαρυντικά ήταν επιδεινόνωντας το υπάρχον βαρύ κλίμα.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1544 μονάδες με απώλειες –3,42% ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 753 μονάδες –3,39%. Ο συνολικός όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε μετά από μέρες τα 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα άγγιξε τα 106 εκατ. ευρώ.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ αφού βρέθηκε στο 1,2620 κατάφερε να διασπάσει ανοδικά το 1,27 σε σχέση με το δολάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: