Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κέρδη η ΕΤΕ, άνοδος στο ΧΑ

Mε φόντο τα αποτελέσματα της ΕΤΕ η αγορά πραγματοποίησε μια ανοδική συνεδρίαση, με ελάχιστο όμως τζίρο συναλλαγών, κάτι το οποίο παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο και το οποίο επιβαρύνθηκε λόγω της αργίας στην Αγγλία. Η Εθνική ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και για ακόμη μια φορά το ισχυρό χαρτί του ομίλου αποδείχθηκε η Finance Bank. Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα η Eurobank , Kύπρου και ΤΤ αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης .

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ξεκίνημα ήταν θετικό όμως μετά τις 13:30 και αφού το ευρώ έχασε το 1,27 σε σχέση με το δολάριο , οι ευρωαγορές πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα ο Dax σημείωσε απώλειες άνω του 0,9%. Από μακροοικονομικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη είχαμε καταναλωτική, επιχειρηματική οικονομική και βιομηχανική εμπιστοσύνη οι οποίες ανακοινώθηκαν άνω των εκτιμήσεων με εξαίρεση την βιομηχανική όπου ανακοινώθηκε πάνω στις εκτιμήσεις. Στην Αμερική ανακοινώθηκαν δείκτες κατανάλωσης και εισοδήματος ο μεν πρώτος πάνω στις εκτιμήσεις ενώ ο δε δεύτερος ανακοινώθηκε ελάχιστα υπό των εκτιμήσεων. Το ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Αμερική ήταν με -0,11%

Στην εγχώρια αγορά πρωταγωνίστησε η ΕΕΕΚ (3 Ε ) με απόδοση έως και 5% αλλά και η μετοχή του ΟΠΑΠ όπου και απέδωσε έως και 4,37%. Η αγορά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με συνολικό όγκο 45 εκατ. ευρώ , εξαιρετικά χαμηλός , με κέρδη 0,92% στις 1561 μονάδες καθώς η πτώση του ευρώ κατω από το 1,27 περιόρισε τα κέρδη. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 759 μονάδες +0,64% και το spread του δεκαετούς ομολόγου στις 931 μονάδες βάσης -σταθερά πάνω από τις 900. Τέλος, το ευρώ σε σχέση με το δολάριο διαπραγματεύεται λόγο μετά τις 17:00 στο 1,2673 χάνοντας το 1,27.

Δεν υπάρχουν σχόλια: