Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πακιστανοί συνελήφθησαν για αρπαγή και ληστεία

Μια σοβαρή υπόθεση εκβιασμού και απαγωγής διαλεύκαναν αστυνομικοί του Α.Τ. Σχηματαρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν χθες στο Βασιλικό Ευβοίας, δύο αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν, ηλικίας 27 και 35 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι ομοίως και αναζητούνται τρεις ακόμη ομοεθνείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της χθες, στο σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης, οι πέντε (5) συνολικά δράστες, οι οποίο επέβαιναν σε δυο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα (1) κλειστού τύπου, προσέγγισαν τρεις (3) ομοεθνείς τους, ηλικίας 40, 39, και 18ετών, αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από τον σταθμό και με την απειλή σπασμένων φιαλών, απέσπασαν από τον 40χρονο, το χρηματικό ποσό των χιλίων τριάντα (1030) Ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Εν συνεχεία, προέβησαν στην αρπαγή του 18χρονου υιού του, τον οποίo και επιβίβασαν δια της βίας στο ΙΧΕ αυτοκίνητο κλειστού τύπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μεσημβρινές ώρες της ιδίας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα του απαχθέντα και απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 4.500 Ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Σχηματαρίου, εντόπισαν χθες το βράδυ και συνέλαβαν στην περιοχή Βασιλικού Χαλκίδας, τους δύο εκ των δραστών, οι οποίοι κατονόμασαν τους συνεργούς τους και αναζητούνται, ενώ ο 5ος παραμένει άγνωστος.
Μετά την σύλληψή τους, οι συνεργοί τους άφησαν ελεύθερο τον 18χρονο, ο οποίος και επέστρεψε στην οικία του.
Οι δύο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: