Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εντονες διακυμάνσεις στο ΧΑ

Με έντονες διακυμάνσεις πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμου και έντονη μεταβλητότητα. Ο σημερινός όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να προκαλεί ανησυχίες όμως για περαιτέρω διόρθωση του γενικού δείκτη. Στην ειδησεογραφία της ημέρας αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή της ΕΤΕ στην αύξηση κεφαλαίου της Finance Bank με 551 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης αντέδρασε αρχικά από τις 1664 μονάδες και έφτασε μέχρι τις 1689 όπου και υπάρχει αντίσταση την οποία δεν κατάφερε να διασπάσει. Η αγορά έκλεισε στις 1664 μονάδες -0,81% με συνολικό όγκο συναλλαγών 56 εκατομμύρια ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 814 μονάδες –1,11% .
Σε διεθνές επίπεδο η ημερήσια διακύμανση ήταν επίσης με έντονες διακυμάνσεις . Χαρακτηριστικά ο γερμανικός δείκτης αφού διαπραγματευόταν στο –0,70 κατάφερε να κερδίσει το θετικό πρόσημο όμως με το γύρισμα σε αρνητικό πρόσημο των αμερικανικών αγορών ξεκίνησαν οι πιέσεις με αποτέλεσμα να σημειώσει απώλειες έως και –1%. Στην Αμερική τα futures ξεκίνησαν με αρνητικές αποδόσεις στην συνέχεια γύρισαν οριακά θετικά και τώρα , στο κλείσιμο της αγοράς διαπραγματεύεται ο Dow Jones -0.29% και ο S&P - 0.18%.
Στην αγορά νομισμάτων το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,2876 ενώ το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 74 $ ανά βαρέλι πτωτικά σε σχέση με το δολάριο . Τέλος ο χρυσός στα 1221 δολάρια ανά ουγκιά σταθεροποιητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: