Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ

Ανοδικό ξέσπασμα στην εγχώρια αγορά με επίκεντρο και πάλι τον τραπεζικό κλάδο . Η σημερινή αντίδραση είναι αποτέλεσμα της πίεσης η οποία είχε δημιουργηθεί από το πτωτικό σερί των 7 συνεδριάσεων . Η αγορά αντέδρασε βίαια πραγματοποιώντας το φαινόμενο του ελατηρίου και σε συνδυασμό με τον χαμηλό τζίρο λόγω εποχής δίνει την ανοδική εικόνα την οποία παρατηρούμε σήμερα. Στα διεθνή νέα εντύπωση προκάλεσε η δημοπρασία του Ισπανικού ομολόγου καθώς και του Ιρλανδικού οι οποίες στέυθηκαν με επιτυχία όχι μόνο από απόψεως ζ’ητησης αλλά και επιτοκίου. Πιο συγκεκριμένα η Ιρλανδική κυβέρνηση άντλησε ποσό 1,5 δις όπου ήταν και το μέγιστο προσφερόμενο και η Ισπανική κυβέρνηση άντλησε συνολικά 5,5 δις με καλύτερο επιτόκιο από την προηγούμενη έκδοση.
Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων στην αμερική ανακοινώθηκε η βιομηχανική παραγωγή ενισχυμένη κατά 1% ενώ οι εκτιμήσεις για τον μήνα Ιούλιο ήταν 0,5%. Απρόσμενη ήταν η υποχώρηση του δείκτη ZEW της Γερμανίας όμως δεν επηρέασε σημαντικά την συνεδρίαση η οποία ήταν ανοδική επείσης . Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη +2,81 1.678 με συνολικό όγκο συναλλαγών 78 εκατομμύρια , ικανοποιητικός για την εποχή. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 3,68% στις 823 μονάδες . Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνιστής και στην σημερινή ανοδική αντίδραση και πιο συγκεκριμένα οι μετοχές των ΕΥΡΩΒ ,ΑΛΦΑ ,ΕΤΕ ,ΑΤΤ.
Στις ξένες αγορές τα χρηματιστήρια κινούνται επίσης με κέρδη 1% για τον DAX , 0,80% για την Αγγλία , 0,70% για τον s&p και 0,45% για τον Dow . Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου στο 1,29 +0,31%

Δεν υπάρχουν σχόλια: