Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οχι στους ψεύτες!

Γράφει ο Βοιωτός
Δεν είναι ώρα τώρα πριν ακόμη ανακοινωθούν οι οριστικές υποψηφιότητες, τα ψηφοδέλτια, τα προγράμματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου να πούμε ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε ονομαστικά. Μπορούμε όμως να πούμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε, ποιους δεν πρέπει να ενισχύσουμε.
Τους ψεύτες.Δεν πρέπει κανείς από εμάς να ψηφίσει υποψήφιο που γνωρίζει ότι ψεύδεται ή το έχει πράξει στο παρελθόν. Ψεύτης ονομάζεται εκείνος ή μάλλον όλοι εκείνοι που μας έχουν κοροϊδέψει τουλάχιστον μια φορά. Λοιπόν, θα το ξανακάνει αν τον ψηφίσετε, αν του δώσετε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την ψήφο σας.
Ισχύει απαρέγκλιτα το αξίωμα: Μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης.

Και οφείλουμε, επιτέλους, στη ζωή μας, στον τόπο μας, στα παιδιά μας, να παραμερίσουμε τον κακώς νοούμενο συναισθηματισμό, να πάψουμε να ψηφίζουμε τον κουμπάρο, τον ξάδελφο ή όποιον «κατεβάσει» το κόμμα παρότι γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκής, ψεύτης και ιδιοτελής.
Οφείλουμε σε αυτές τις εκλογές του 2010 να ενηλικιωθούμε εν τέλει, να συμπεριφερθούμε ώριμα αποκλείοντας από τη δημόσια ζωή τους ψεύτες. Οπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου, σε όλες τις δημοκρατικές πολιτείες που επενδύουν στο μέλλον τους.
Σκεφτείτε σοβαρά, λάβετε υπ’ όψιν σας τις δυσκολίες και το Γολγοθά που μας αναμένει όλους. Κάντε αυτό το μικρό, το λίγο που περνά από χέρι σας αλλά που θα μεταβάλει τους συσχετισμούς. Στηρίξτε τους αληθινούς, τους ηθικούς, του άξιους. Και αποτινάξτε τη συνήθεια, τον φόβο, τον ωχαδερφισμό. Απομονώστε τους ψεύτες που όλοι τους γνωρίζουμε.
Δείτε το συμφέρον σας και μην εμπιστεύεστε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας σε όσους αποδεδειγμένα παραπλανούν, όσο κι αν για κομματικούς ή άλλους λόγους συνδέεστε μαζί τους.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα χέρια τους. Η αφύπνιση είναι η μόνη ελπίδα. Και η τιμωρία των λωποδυτών είναι η μόνη δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη.
Πείτε οριστικά όχι στους ψεύτες. Πείτε ναι στην σοβαρότητα, ναι στην υπευθυνότητα έναντι του εαυτού σας, των παιδιών σας, του τόπου σας.
Τώρα είναι η ώρα…

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Δεν υπάρχουν σχόλια: