Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ηρώο Πεσόντων ανεγείρει στη Λιβαδειά ο Τσιφής!

Μια μεγάλη και συγκινητική έκπληξη επεφύλασσε στους κατοίκους της Λιβαδειάς και ολόκληρης της Βοιωτίας ο δήμαρχος Λεβαδέων με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Δημήτριος Τσιφής προαναγγέλλει με δήλωσή του την ανέγερση Ηρώου Πεσόντων και την ονομασία πλατείας της Λιβαδειάς σε Πλατεία Ηρώων για να τιμηθούν οι ηρωικοί νεκροί του Επους του '40 αλλά και οι εκτελεσμένοι Λιβαδείτες κατά την Κατοχή '41-'44. Πρόκειται για την εκπλήρωση ενός μικρού τμήματος του χρέους που η Λιβαδειά, η περιοχή, η Ελλάδα έχει προς τα γενναία παιδιά της, τα οποία πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς. Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΦΗΣ: «Μέγιστο καθήκον η δημιουργία Ηρώου Πεσόντων
στην πόλη μας»
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση-Νέο Ξεκίνημα» Δημήτρης Τσιφής, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απηύθυνε προς τους πολίτες του Δήμου το ακόλουθο μήνυμα:


«Σήμερα τιμάμε όσους έδωσαν την ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας και χάρισαν στον κόσμο με το έπος του ’40 την πρώτη αποφασιστική νίκη, χαράζοντας με χρυσά γράμματα στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας μιαν αλήθεια: Όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μεγαλουργούν.


Όπως τότε, έτσι και τώρα ενωμένοι θα υπερβούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και σαν πολίτες.


Με αφορμή τη σημερινή μέρα και αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του 40-41 και 41-44 που έπεσαν μαχόμενοι για τα ιδανικά της πατρίδας μας, αλλά και τους εκτελεσθέντες αγωνιστές στον τόπο μας, στη Λιβαδειά, τον Καρακόλιθο, το Καλάμι τον Υψηλάντη και αλλού, θεωρώ μέγιστο καθήκον τη δημιουργία Ηρώου Πεσόντων στην πόλη μας και την ονομασία πλατείας της Λιβαδειάς σε Πλατεία Ηρώων».
Από το Γραφείο Τύπου

Δήλωση για την 28η Οκτωβρίου απέστειλε και ο υποψήφιος δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ν. Παπαγγελής. Δείτε.
ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Λιβαδειά, 28 Οκτωβρίου 2010
Το Έπος του ΄40 στην Ελλάδα γέννησε ήρωες γιατί με τους αγώνες και το αίμα τους διαφύλαξαν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.


Σήμερα 70 χρόνια μετά, η χώρα μας βρίσκεται σε μία δύσκολη και κρίσιμη καμπή, στην οποία καλούμαστε όλοι, να σταθούμε ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι, να ξαναγράψουμε ιστορία και να εγγυηθούμε το μέλλον της νεότερης γενιάς.


Το ιστορικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου μας δεσμεύει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.
Νίκος Παπαγγελής
Υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν να το κάνει κα΄ποιος. Σε μια πολιτισμένη πόλη που τιμά την ιστορία της υπάρχει η υποχρέωση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια πολιτισμένη πόλη μαζεύουμε πρώτα τα σκουπίδια, καθαρίζουμε το ποτάμι, δημιουργούμε χώρους πράσινου, φωτισμό, περίπτερα πληροφοριών δρόμους κλπ. Μαυσωλεία γίνονταν σε άλλες εποχές και σε άλλα κράτη.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΤΣΙΦΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΛΑΜΙΑΣ. ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΜΩΡΕ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΚΟΜΠΛΑΡΕΙ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ) ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

Ανώνυμος είπε...

¨θεωρώ μέγιστο καθήκον τη δημιουργία Ηρώου Πεσόντων στην πόλη μας και την ονομασία πλατείας της Λιβαδειάς σε Πλατεία Ηρώων¨

Άντε ... ονόμασέ την το πολύ !
Αλλά να φτιάξεις;
Εδώ δεν μας έφτιαξες όλα τα υπόλοιπα ... το ηρώο μας μάρανε;

¨όλα τα έχει η μαριωρή ... ο φερετζές της λείπει¨

Ανώνυμος είπε...

Οι/Οι Ανώνυμοί είπαν ...10/28/2010 9:10 μμ και 10:51 μμ
Και οι δυο ότι έγραψαν είναι σωστά!!!
Αλλού είναι παιδί μου το ζουμί, που ήταν 46 μήνες τώρα σένα μήνα θα θα θα το κάνειιιιιιι. Παραμονή Εκλογών παιδί μου.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια !!!!!
Θα προλάβει ...............

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΟΙΚΟΛΟΓΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΨΗ ΒΛΑΧΟ

βοιωτός είπε...

Η ιδέα είναι φρέσκια και η υποχρέωση σημαντική. Θεωρώ ότι ο δήμαρχος είναι μπροστά σε αυτό το
ζήτημα.
Δεν θα απαντήσω στους μικροψυχους, μόνο στον ανώνυμο 10.51 μια ερώτηση.

Υπάρχει προηγμένο κράτος που δεν τιμά τους νεκρούς του;
Άπαντώ ο ίδιος. Δεν υπάρχει. Μόνο ορισμένοι καμένοι στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Χ.Θεοχάρη για το ολοκαύτωμα στο Δίστομο. Καλό θα ήταν να το διαβάσει ο ανώνυμος που αναφέρεται στα μαυσωλεία. Μήπως προτείνει να καταργήσουμε το ηρώον του Πολυτεχνείου και να βάλουμε στη θέση του περίπτερο πληροφοριών ή μήπως information desk?????Πέρα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα της, υπάρχει και η μνήμη και η ιστορία του κάθε τόπου. Ασ μην το ξεχνάμε ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες. Προτείνω στο Δήμαρχο να συμπεριλάβει στο μνημείο και τους πεσόντες στους βαλκανικούς και στη μικρασιατική καταστροφή. Για να θυμόμαστε πως τη Σμύρνη δεν συνωστίζονταν ο κόσμος στην προκυμαία.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Τσιφής μάλλον νομίζει ότι η Λιβαδειά είναι μόνο η πλατεία!
Δεν εξηγήται αλλιώς !
Όλα στην πλατεία, τα πάντα για την πλατεία , 4 χρόνια έκανε να κατασκευάσει μια πλατεία (εργο έτοιμο από Ρουσσαρη)και τωρα θέλει να της αλλάξει όνομα, μετά θα βάλει και επίθετο, πατρόνυμο κ.ο.κ....

Πάντα στο πνεύμα του Καλλικράτη , το ίδιο θα γίνει και στις πλατείες των χωριών... αλλά ξέχασα αυτοί δεν είναι Λιβαδίτες,πολύ τους πάει να θέλουν και πλατεία με ονοματεπώνυμο...

βοιωτός είπε...

11.33
Φυσικά δεν λέει για την κεντρική πλατεία.
Για άλλη πλατεία λέει. Και σωστά λέει.

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιδέα και απαραίτητη. Η Ελλάδα ιστορία και πολιτισμό έχει. Να τα καταργήσουμε επειδή δεν αρέσουν σε μερικούς; Επίσης μην μπερδε΄υετε τα σκουπίδια με τους νεκρούς μας ήρωες. Αυτούς που θυσιάστηκαν για να όλους μας . Αλλά δεν ήξεραν ότι θα βρεθούν κάποιοι αργότερα που θα λένε τι μας νοιάζει, εμείς κοιτάμε τα σκουπίδια! Ντροπή , όλα ίσωμα πια;

Ανώνυμος είπε...

με αυτή τη λογική (;) κι η Αθήνα έχει σκουπίδια....τι το θέλουμε λοιπόν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.....;!

Ανώνυμος είπε...

@ 10/29/2010 3:27 μμ // 10/29/2010 12:43 πμ // Δυστυχώς αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει μνημείο αγνώστου στρατιώτη στην Λιβαδειά, μνημείο πεσόντων στον Ζεμενό και στο Δίστομο και θα πρέπει να κάνουμε μνημεία σε κάθε πλατεία της Λιβαδειάς για να μπορεί ο Τσιφής να εξαγγέλνει μέτρα χωρίς ανταποδοτικότητα είσαι μακρά νυχτωμένος.

Πού είναι η διαχείριση σκουπιδιών.

Πόσα πληρώνουμε τους υπαλλήλους του Τσιφή και του πρώην αντιδημάρχου για οικολογική διαχείρηση σκουπιδιών ???.

Μήπως είσαι και εσύ από αυτούς που πληρώνει ο Τσιφής και κάθονται ????