Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφια στη Λιβαδειά η Φωτεινή Χανδρά

Εκτιμώ ότι η Φωτεινή Χανδρά είναι μια από τις λίγες υποψηφιότητες που κάθε υποψήφιος δήμαρχος θα ήθελε να έχει στο ψηφοδέλτιό του. Εγκριτη νομικός, αποτελεσματική πολιτικός, ευαίσθητη σε θέματα πολιτισμού  η κ. Φωτεινή Χανδρά θα είναι υποψήφια στον Δήμο Λεβαδέων με τη Δυναμική Συνεργασία. Δείτε.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ

Ζω σ΄ ένα από τα μικρότερα χωριά του Δήμου Κορωνείας, στην Αγ. Παρασκευή με την οικογένειά μου.
Εργάζομαι ως δικηγόρος στην Λιβαδειά και στην Αλίαρτο, όπου και διατηρώ δικηγορικά γραφεία.
Ως δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κορωνείας (2007-2010) και Αντιδήμαρχος  (2009), ασχολήθηκα με τις ανάγκες του Δήμου, προσπαθώντας με ευαισθησία να είμαι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Η ενασχόλησή μου με τα πολιτιστικά, με πλούτισε με εμπειρίες, ως μέλος και πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής «Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ  ΒΡΥΣΗ».
Σήμερα ο Δήμος Κορωνείας συνενώνεται με το νέο διευρυμένο Δήμο Λεβαδέων, οι ανάγκες πληθαίνουν και τα προβλήματα γίνονται σύνθετα. Στις καινούργιες απαιτήσεις στεκόμαστε με όραμα, πάθος και μεράκι, με ήθος και εντιμότητα, ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι στις προκλήσεις .
Πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε την πόλη της Λιβαδειάς, με συνοδοιπόρους μας την Κορώνεια, τη Χαιρώνεια, τη Δαύλεια και το Κυριάκι, διεκδικητικά και με τεχνογνωσία, μαζί με ανθρώπους ικανούς και αξιόλογους, με επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και με ανθρώπους νέους, με πάθος και θέληση για δημόσια προσφορά.
Στις 7 Νοεμβρίου, όταν η απόφαση θα βρίσκεται στα χέρια σας, η συμπαράστασή σας θα είναι προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Μαζί μπορούμε να τα κερδίσουμε..
Mε εκτίμηση
ΦΩΤΕΙΝΗ  ΧΑΝΔΡΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Φωτεινή

Ανώνυμος είπε...

Έντονη αναταραχή επικρατεί στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, έπειτα από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μεταθέσει το δίλημμα των εκλογών, να βάλει σε δεύτερη μοίρα τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα και να θέσει την απειλή ακόμη και των πρόωρων εθνικών εκλογών, σε περίιπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Στελέχη του νέου κόμματος της Αριστεράς παραδέχονται ότι ο κ. Παπανδρέου επί της ουσίας εξέθεσε το Φώτη Κουβέλη, αφού τώρα η Δημοκρατική Αριστερά, που καταψήφισε το Μνημόνιο, εκτίθεται ως σύμμαχος της κυβέρνησης, λόγω των συνεργασιών που έχει κάνει σε πολλούς δήμους της Ελλάδας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και των κοινών υποψηφίων Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.http://www.zoomnews.gr/wp-trackback.php?p=58121

ροζαλια είπε...

καλη επιτυχια φιλεναδα!

Λιβαδείτισα είπε...

Τέτοιες υποψηφιότητες είναι πλούτος της κοινωνίας.
Συνέχισε Φωτεινή και καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Μια ποιο μεγαλη φωτογραφια δεν βρηκε να βαλει.Καλη επιτυχια!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κρυβόσουν πίσω από την ¨ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ¨;

Ολόψυχα ... συγχαρητήρια και καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

αξιόλογη! Έχει άποψη για όλα τα πρόβλημα του χωριού. Δυστυχώς επέλεξε συνδυασμό που θα εκλέξει ελάχιστους συμβούλους. Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Κα Χανδρή, Θα μπορούσες να ήσουν και επικεφαλής του συνδυασμού, γιατί δεν το έκανες ;

Ανώνυμος είπε...

Ένοιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα όταν γνώρισα από κοντά τις ανησυχίες, την αγωνία, το πάθος και το μεράκι της Φωτεινής για τον σύλλογο ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ.
Τα ίδια συναισθήματα ένοιωσα από κοντά και τα 4 τελευταία χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κορωνείας.
Μπράβο της γιατί πραγματικά αξίζει τέτοια άτομα να ασχολούνται με τα κοινά. Άφθαρτα, ανένταχτα, αντικειμενικά, ακομμάτιστα.
Συγχαρητήρια στην Κα Πούλου που την συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της.

Ανώνυμος είπε...

Γυναίκες παιδάκι μου ... ΓΥΝΑΙΚΕΣ

με ότι ασχολούνται, τα καταφέρνουν τέλεια .

Ανώνυμος είπε...

το... "ακομμάτιστα" είναι πολύ θετικό στοιχείο για κάθε υποψήφιο στην παρούσα φάση γιατί είναι αυτό που ο κόσμος έχει ανάγκη καθώς βαρέθηκε τον κομματισμό που αποδείχτηκε αιτία πολλών κακών...
μακάρι όλοι οι συνδυασμοί να στηρίζονταν σε άξιους πολίτες και όχι σε κομματικούς..
καλή επιτυχία και απο εμένα

Ανώνυμος είπε...

μου έλεγαν ότι η Γιώτα η Πούλου έχει το καλλίτερο ψηφοδέλτιο και κάθε μέρα που περνάει, το διαπιστώνω όλο και περισσότερο!

καλή επιτυχία κι από μένα

Ανώνυμος είπε...

καλά , γιατί κανένας υποψήφιος δεν βάζει το τηλέφωνό του στο βιογραφικό;

Ανώνυμος είπε...

Η χωρίς τέλος επανάληψη της κριτικής του κομματισμου, επιτρέπει να αποσιωπώνται τα φλέγοντα προβλήματα του παρόντος, που είναι: η αποσύνθεση των δυτικών κοινωνιών, η απάθεια, ο κυνισμός και η πολιτική διαφθορά, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η κατάσταση στις εξαθλιωμένες χώρες, το μνημονιο κ.λπ. Yπάρχει, επίσης, μία παραλλαγή της ίδιας ουσιαστικά στάσης: αποσύρεται κανείς στον πλαστικό πύργο του και εκεί ασχολείται με την πολύτιμη προσωπική του παραγωγή.

βοιωτός είπε...

12.34
Συσκοτίζεις παρά φωτίζεις με τέτοιες απόψεις, οι οποίες είναι ΙΜΗΟ απολύτως ιδιοτελείς.
Είναι ένα πράγμα η κρίση της δυτικής Ευρώπης που πιθανότατα είναι κυκλικής φύσεως και ένα άλλο η συστημική κρίση στην Ελλάδα που οφείελται εξ ολοκλήρου στα κόμματα, στη διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Το σύστημα στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Οσοι το στηρίζουν θέλουν να μας παρασύρουν στο βυθό.
Το Μνημόνιο αποτελεί την ταφόπλακα της αποπειρας για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα. Οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν θα θυμίζουν Μέση Ανατολή ή και Τρίτο Κόσμο. Οσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές ας αναλάβουν και τις ευθύνες έναντι του έθνους και της ιστορίας...

Ανώνυμος είπε...

Ιδιοτελεις ειναι αυτοι που τα παιρνουν, οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ και τα μαντροσκυλα τους. ΟΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ειναι συγκεκριμενοι και τους ξερουμε. Ανεξαρτητοι εξαρτημενοι τους ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Τωρα για την αιτια της κρισης ας το συζητησουμε.Ιρλανδια, Ισλανδια, Ουγγαρια, Γαλλια, Βρετανια, Ισπανια, Πορτογαλια, Ηπα κτλ. ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η μια κριση συνεχομενη που αλλαζει μορφη(πετρελαικη,χρηματοπιστωτικη κτλ) ; Για το οραμα της συγχρονης ευρωπαικης Ελλαδος ρωτησε τον κ ΓΙΟΥΝΚΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και από μένα συνυποψήφια και ας μην γνωριζόμαστε ακόμη καλά.

Ανώνυμος είπε...

Φωτεινή προχώρα

σε θέλει όλη η χώρα

θα είναι μεγάλο κρίμα αν δεν εκλεγείς

Ανώνυμος είπε...

φαντάζεστε να εκλεγεί η Γιώτα Δήμαρχος και η Φωτεινή σύμβουλος ;

ΑΣΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ
καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογή της Φωτεινής να μπει στον συνδυασμό της Γιώτας, αλλά και της Γιώτας να βάλει την Φωτεινή στον συνδυασμό, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (μία απ τις πολλές) οτι αυτός ο συνδυασμός είναι ο μόνος που μπορεί να πάει την πόλη μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Στην κρισιμοτερη συγκυρια της Νεοελληνικης Ιστοριας μετα την επανασταση του 1821 και μπροστα στις πιο πολιτικοποιημενες εκλογες το καθε καλο παιδι της σκεπαστης η της ξεσκεπαστης βρυσης ζητα την ψηφο μας.Την καθε υποψηφιοτητα σιγονταρουν με ποδοσφαιρικα συνθηματα και περισση φαυλοτητα 2-3 παπαγαλακια. Αναζητω ακομη το πολιτικο μηνυμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι εθνικοί νταβατζήδες και το “πείραμα Τσίπρα” που έγινε “πείραμα Δημαρά”
Από factorx στις 30/10/2010

Ανώνυμος είπε...

ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη !!

Ανώνυμος είπε...

84 όμως;
μάλλον μύρισε άνοιξη!

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευση: 30 Οκτ. 2010, 22:03

Ζητά «ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα»
Δεν θα γίνουμε όμηροι τυχοδιωκτισμών, λέει ο πρωθυπουργός θέτοντας ξανά εκλογικό δίλημμα.

in.gr

Ανώνυμος είπε...

«Τα καράβια μου καίω
δεν θα πάω πουθενά...

Κι ας μη μου 'χεις χαρίσει ποτέ
ένα χάδι ως τώρα
πάντα εδώ θα γυρνώ
από πείσμα και τρέλα θα ζω
σε τούτη τη χώρα
ώσπου να βρω νερό
γιατί ανήκω εδώ.

Σταυρωμένη πατρίδα
μες στα μάτια σου είδα
της ανάστασης φως».

(Τα καράβια μου καίω, Ν. Πορτοκάλογλου) ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό μήνυμα στη δημοκρατία εξάγεται μετά τις εκλογές :
αφού εκφραστεί ελεύθερα ο λαός. Όχι πριν.

ροζαλια είπε...

φιλα ανωνυμε, κρατα τα ..καραβια σου.... μπορει να σου χρειαστούν!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε βοιωτέ. Η λεγόμενη μεταπολίτευση τελείωσε και καταρρέει , όχι μόνο οικονομικά. Το βλέπουν όλοι οι σοβαροί πολιτικοί αναλυτές έλληνες και ξένοι. Το σύστημα βέβαια παλεύει να διασωθεί με κάθε τρόπο αλλά ο κύκλος έκλεισε. Καθαρά θέμα χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

τα πολιτικά μηνύματα στην εποχή μας είναι κομματικοποιημένα και ύποπτα.

ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που περνούν απλά κάποια άλλα μηνύματα όπως: ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που διέλυσαν όλη την Ελλάδα, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

επιτέλους ας καταλάβουν τα κόμματα πως ψηφίστηκαν για ν΄ασχοληθούν με τα εθνικά θέματα και όχι να εκβιάζουν με τα τσιράκια τους, τον κάθε ταλαίπωρο, του κάθε χωριού να ¨κατέβει¨ ως υποψήφιός τους κι ας μην έχει γνώση ούτε για το που βρίσκεται το καφενείο του χωριού.

Ανώνυμος είπε...

“Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία, ή Χρεοκοπία;”: το πραγματικό δίλημμα των εκλογών
Από factorx στις 31/10/2010

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανωνύμο 6.47 γιατι ολα τα αλλα περι ανεξάρτητων είναι εκ του πονηρού και για αφελείς. Και οπως εγραψε και ο Π.Κονδυλης " Οσα ωφελούν τους ιδιοτελείς τα προπαγανδίζουν οί αφελείς"

Ανώνυμος είπε...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ
Παρακολουθώντας καθημερινά τους διαφόρους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών, εξαιρουμένων εκείνων της αριστεράς, οι οποίοι όσο πιο αριστερά τοποθετούνται τόσο λιγότερο προβάλλονται (αν και εδώ πια διακρίνω ουκ ολίγες προσωπικές φιλοδοξίες), να παρελαύνουν στα διάφορα κανάλια, σε εκπομπές διά πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία, πείθομαι όλο και περισσότερο για τη φύση, το χαρακτήρα του «λειτουργήματος» που καλούνται να επιτελέσουν.
Πιο συγκεκριμένα, πείθομαι ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα των χιλιάδων υποψηφίων μάλλον σε ίδιο οικονομικό, κοινωνικό ή άλλο όφελος αποβλέπει παρά στην ανιδιοτελή εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, τα οποία έτσι κι αλλιώς και δη στην παρούσα φάση μόνον με αγώνες και όχι με εκλογικές καμπάνιες μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ετσι λοιπόν όλοι τούτοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί έστω κυβερνήτες μας μάλλον τίποτε δεν έχουν να κάνουν με εκείνους που ο Rousseau θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ένας αριθμός υπαλλήλων του κυρίαρχου λαού οι οποίοι ασκούν την εξουσία για λογαριασμό του ως απλοί διαχειριστές, μια εξουσία η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να περιοριστεί, να μετατραπεί ή να τους αφαιρεθεί(1).
Αντίθετα, πρόκειται μάλλον γι΄ αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που ο μεγάλος αναρχικός επαναστάτης Μπακούνιν περιγράφει με τον ακόλουθο γλαφυρό και συνάμα ειρωνικό τρόπο:
«Η μυσταγωγική φράση για τη διακυβέρνηση των λαϊκών μαζών, για το καλό τους αναμφίβολα, για τη σωτηρία των ψυχών τους αν όχι και των σωμάτων τους [....] είναι : "Ολα για το λαό, τίποτα από το λαό"[...]
[Οι κυβερνώντες] θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και παραμελώντας τις υποθέσεις τους, πρέπει να αφοσιωθούν στην ευτυχία του μικρού τους αδερφού του λαού. Η διακυβέρνηση δεν είναι απόλαυση, είναι ένα επώδυνο καθήκον: δεν αναζητά κανείς σ΄ αυτήν την ικανοποίηση της φιλοδοξίας ή της ματαιοδοξίας ή της προσωπικής του πλεονεξίας, αλλά μόνο την ευκαιρία να θυσιαστεί για την ευτυχία όλου του κόσμου. Γι΄ αυτό αναμφίβολα και ο αριθμός των ανταγωνιζομένων για τις ανώτερες δημόσιες θέσεις είναι τόσο μικρός, και γι΄ αυτό οι βασιλιάδες κι οι υπουργοί , καθώς και οι ανώτεροι και κατώτεροι δημόσιοι λειτουργοί, δέχονται την εξουσία με βαριά καρδιά»(2).
Αλλωστε δεν είναι μόνον ο αναρχικός Μπακούνιν που έχει αυτήν την άποψη περί εξουσίας αλλά ακόμη στοχαστές όπως ο Αριστοτέλης, ο Montesquieu, ο Rousseau.
Θυμίζω ότι ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά», θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι κατέχοντες τα μεγάλα αξιώματα διαφθείρονται, προτείνει «ουδείς των πολιτών να ανέρχεται εις περιωπήν πολύ υπερέχουσα παρά την συμμετρίαν, αλλά τουναντίον να προσπαθούν όπως τα διδόμενα αξιώματα είναι μικρά κατά την δικαιοδοσίαν και μεγάλα κατά την διάρκειαν, ή μεγάλα κατά την δικαιοδοσίαν και μικρά κατά την διάρκειαν»(3). Ο Montesquieu από τη μεριά του υποστηρίζει ότι «αποτελεί αιώνια εμπειρία ότι ο κάθε άνθρωπος που κατέχει κάποια εξουσία έχει την τάση να την καταχραστεί»(4).
Τέλος ο Rousseau υποστήριζε ότι η όποια κυβέρνηση, εκτός από εκείνη στην οποία υπάρχει ταύτιση κυρίαρχου λαού και κυβέρνησης, έχει από τη φύση της ως επί μέρους και όχι γενικό σώμα την τάση να σφετεριστεί την εξουσία, ν΄ αποσπαστεί από τη γενική βούληση(5) και στην κάθε περίπτωση «όταν ο λαός έχει αρχηγούς που κυβερνούν αντί γι΄ αυτόν οι αρχηγοί τούτοι, όποιο όνομα και να ΄χουν είναι πάντα αριστοκρατία.»(6) Αν έτσι έχουν τα πράγματα ας βρει ο καθένας τον καλύτερο τρόπο να μαυρίσει πρώτα απ΄ όλα τους υπεύθυνους για το ξεπούλημα του λαού μας και για τα σκληρά μέτρα εναντίον του, και στη συνέχεια όλους τους επίδοξους σφετεριστές του.

PARANOIA είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άδειοι τενεκέδες κάνουν περισσότερο θόρυβο από τους (έστω) μισογεμάτους

Κάποιους ανθρώπους-τενεκέδες άν τους γεμίσεις με γνώση, εμπειρία, ήθος και πάθος, παρεξηγούνται γιατί δεν μπορούν να κάνουν πολύ θόρυβο όλη την επόμενη τετραετία !!!!!!!!!

ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΚΙΝΑ. Έχεις κάθε λόγο να παλέψεις γι΄αυτόν τον συνδυασμό

Ανώνυμος είπε...

Ο τενεκεδολόγος PARANOIA, κρίμα που γνωρίζεις μονο τενεκέδες, μισογεμάτους,αδειους, μερικές φορές και γεμάτους αλλα πάντα ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας καθημερινά τους διαφόρους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών, εξαιρουμένων εκείνων της αριστεράς,

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ; ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ … ΠΙΣΩ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ … ΜΠΡΟΣΤΑ; ΑΠΟ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ;

οι οποίοι όσο πιο αριστερά τοποθετούνται τόσο λιγότερο προβάλλονται

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

(αν και εδώ πια διακρίνω ουκ ολίγες προσωπικές φιλοδοξίες), να παρελαύνουν στα διάφορα κανάλια, σε εκπομπές διά πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία, πείθομαι όλο και περισσότερο για τη φύση, το χαρακτήρα του «λειτουργήματος» που καλούνται να επιτελέσουν.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

Πιο συγκεκριμένα, πείθομαι ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα των χιλιάδων υποψηφίων μάλλον σε ίδιο οικονομικό, κοινωνικό ή άλλο όφελος αποβλέπει παρά στην ανιδιοτελή εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, τα οποία έτσι κι αλλιώς και δη στην παρούσα φάση μόνον με αγώνες και όχι με εκλογικές καμπάνιες μπορούν να εξυπηρετηθούν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ : ¨μάλλον¨. ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

Ετσι λοιπόν όλοι τούτοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί έστω κυβερνήτες μας μάλλον τίποτε δεν έχουν να κάνουν με εκείνους που ο Rousseau θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ένας αριθμός υπαλλήλων του κυρίαρχου λαού οι οποίοι ασκούν την εξουσία για λογαριασμό του ως απλοί διαχειριστές, μια εξουσία η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να περιοριστεί, να μετατραπεί ή να τους αφαιρεθεί(1).

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ : ¨μάλλον¨ !!! Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Αντίθετα, πρόκειται μάλλον γι΄ αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που ο μεγάλος αναρχικός επαναστάτης Μπακούνιν περιγράφει με τον ακόλουθο γλαφυρό και συνάμα ειρωνικό τρόπο: «Η μυσταγωγική φράση για τη διακυβέρνηση των λαϊκών μαζών, για το καλό τους αναμφίβολα, για τη σωτηρία των ψυχών τους αν όχι και των σωμάτων τους [....] είναι : "Ολα για το λαό, τίποτα από το λαό"[...]

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ …¨μάλλον¨ !!!

[Οι κυβερνώντες] θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και παραμελώντας τις υποθέσεις τους, πρέπει να αφοσιωθούν στην ευτυχία του μικρού τους αδερφού του λαού. Η διακυβέρνηση δεν είναι απόλαυση, είναι ένα επώδυνο καθήκον: δεν αναζητά κανείς σ΄ αυτήν την ικανοποίηση της φιλοδοξίας ή της ματαιοδοξίας ή της προσωπικής του πλεονεξίας, αλλά μόνο την ευκαιρία να θυσιαστεί για την ευτυχία όλου του κόσμου. Γι΄ αυτό αναμφίβολα και ο αριθμός των ανταγωνιζομένων για τις ανώτερες δημόσιες θέσεις είναι τόσο μικρός, και γι΄ αυτό οι βασιλιάδες κι οι υπουργοί , καθώς και οι ανώτεροι και κατώτεροι δημόσιοι λειτουργοί, δέχονται την εξουσία με βαριά καρδιά»(2).

Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, ΜΑΛΛΟΝ (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ: «Θεός και κράτος» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας καθημερινά τους διαφόρους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών, εξαιρουμένων εκείνων της αριστεράς,

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ; ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ … ΠΙΣΩ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ … ΜΠΡΟΣΤΑ; ΑΠΟ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ;

οι οποίοι όσο πιο αριστερά τοποθετούνται τόσο λιγότερο προβάλλονται

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

(αν και εδώ πια διακρίνω ουκ ολίγες προσωπικές φιλοδοξίες), να παρελαύνουν στα διάφορα κανάλια, σε εκπομπές διά πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία, πείθομαι όλο και περισσότερο για τη φύση, το χαρακτήρα του «λειτουργήματος» που καλούνται να επιτελέσουν.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

Πιο συγκεκριμένα, πείθομαι ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα των χιλιάδων υποψηφίων μάλλον σε ίδιο οικονομικό, κοινωνικό ή άλλο όφελος αποβλέπει παρά στην ανιδιοτελή εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, τα οποία έτσι κι αλλιώς και δη στην παρούσα φάση μόνον με αγώνες και όχι με εκλογικές καμπάνιες μπορούν να εξυπηρετηθούν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ : ¨μάλλον¨. ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

Ετσι λοιπόν όλοι τούτοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί έστω κυβερνήτες μας μάλλον τίποτε δεν έχουν να κάνουν με εκείνους που ο Rousseau θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ένας αριθμός υπαλλήλων του κυρίαρχου λαού οι οποίοι ασκούν την εξουσία για λογαριασμό του ως απλοί διαχειριστές, μια εξουσία η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να περιοριστεί, να μετατραπεί ή να τους αφαιρεθεί(1).

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ : ¨μάλλον¨ !!! Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Αντίθετα, πρόκειται μάλλον γι΄ αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που ο μεγάλος αναρχικός επαναστάτης Μπακούνιν περιγράφει με τον ακόλουθο γλαφυρό και συνάμα ειρωνικό τρόπο: «Η μυσταγωγική φράση για τη διακυβέρνηση των λαϊκών μαζών, για το καλό τους αναμφίβολα, για τη σωτηρία των ψυχών τους αν όχι και των σωμάτων τους [....] είναι : "Ολα για το λαό, τίποτα από το λαό"[...]

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ …¨μάλλον¨ !!!

[Οι κυβερνώντες] θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και παραμελώντας τις υποθέσεις τους, πρέπει να αφοσιωθούν στην ευτυχία του μικρού τους αδερφού του λαού. Η διακυβέρνηση δεν είναι απόλαυση, είναι ένα επώδυνο καθήκον: δεν αναζητά κανείς σ΄ αυτήν την ικανοποίηση της φιλοδοξίας ή της ματαιοδοξίας ή της προσωπικής του πλεονεξίας, αλλά μόνο την ευκαιρία να θυσιαστεί για την ευτυχία όλου του κόσμου. Γι΄ αυτό αναμφίβολα και ο αριθμός των ανταγωνιζομένων για τις ανώτερες δημόσιες θέσεις είναι τόσο μικρός, και γι΄ αυτό οι βασιλιάδες κι οι υπουργοί , καθώς και οι ανώτεροι και κατώτεροι δημόσιοι λειτουργοί, δέχονται την εξουσία με βαριά καρδιά»(2).

Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, ΜΑΛΛΟΝ (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ: «Θεός και κράτος» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θυμίζω ότι ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά», θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι κατέχοντες τα μεγάλα αξιώματα διαφθείρονται, προτείνει «ουδείς των πολιτών να ανέρχεται εις περιωπήν πολύ υπερέχουσα παρά την συμμετρίαν, αλλά τουναντίον να προσπαθούν όπως τα διδόμενα αξιώματα είναι μικρά κατά την δικαιοδοσίαν και μεγάλα κατά την διάρκειαν, ή μεγάλα κατά την δικαιοδοσίαν και μικρά κατά την διάρκειαν»(3).

ΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ;;;;;;;;;;;;

Ο Montesquieu από τη μεριά του υποστηρίζει ότι «αποτελεί αιώνια εμπειρία ότι ο κάθε άνθρωπος που κατέχει κάποια εξουσία έχει την τάση να την καταχραστεί»(4).

ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΗΝ ΤΑΣΗ …ΤΗΝ ΕΧΕΙ. ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΟΜΩΣ !!!

Τέλος ο Rousseau υποστήριζε ότι η όποια κυβέρνηση, εκτός από εκείνη στην οποία υπάρχει ταύτιση κυρίαρχου λαού και κυβέρνησης, έχει από τη φύση της ως επί μέρους και όχι γενικό σώμα την τάση να σφετεριστεί την εξουσία, ν΄ αποσπαστεί από τη γενική βούληση(5)

ΑΨΟΓΟΣ Ο ROYSSAU.
¨ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ¨ .

και στην κάθε περίπτωση «όταν ο λαός έχει αρχηγούς που κυβερνούν αντί γι΄ αυτόν οι αρχηγοί τούτοι, όποιο όνομα και να ΄χουν είναι πάντα αριστοκρατία.»(6)

ΝΑΤΑ ΜΑΑΑΑΑΑΣ !!! ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΣΣΕΣ Η ΓΙΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ !!!!!!!! ΑΠΟ ΠΟΤΕ ;;;;;;;;;

Αν έτσι έχουν τα πράγματα ας βρει ο καθένας τον καλύτερο τρόπο να μαυρίσει πρώτα απ΄ όλα τους υπεύθυνους για το ξεπούλημα του λαού μας και για τα σκληρά μέτρα εναντίον του, και στη συνέχεια όλους τους επίδοξους σφετεριστές του.

ΑΝ … Κε ΡΟΥΣΣΗ … ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

Σημειώσεις:
(1) Ζαν Ζακ Ρουσό, «Το κοινωνικό συμβόλαιο» Εκδόσεις Δαρέμα, 1957 , σελίδα 106
(2) Μπακούνιν «Θεός και κράτος», Εκδόσεις Κατσάνος Θεσσαλονίκη , σελίδα 105
(3) Αριστοτέλης Πολιτικά V, vii & 7-&8 Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελίδα 539
(4) Μοντεσκιέ, «Το πνεύμα των νόμων», στο «Μοντεσκιέ επιλογή από το έργο του», Σύγχρονη Εποχή 1993, σελίδα 331
(5) Ζαν Ζακ Ρουσό, «Το κοινωνικό συμβόλαιο», ό.π. σελίδες 136 και επόμενες
(6) Στο ίδιο, σελίδα 137, υποσημείωση 1



ΑΓΑΠΗΤΕ 10/31/2010 9:09 μμ

Γράψε και τίποτα δικό σου !

Η … γράψε από πού τα αντέγραψες … τουλάχιστον !!!

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=218750