Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το μήνυμα της κάλπης

Το πολυσήμαντο -είναι η αλήθεια- μήνυμα των χθεσινών εκλογών επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει ο Λουκάς Δημάκας στα σημερινά ΝΕΑ. Δείτε.

Οι 3+1 αλήθειες που είπε η... κάλπη


Του Λουκά Δημάκα
ΑΠΟ ΤΑ αποτελέσματα της κάλπης και την αποχή μπορεί κανείς να εξαγάγει πολλά επιμέρους συμπεράσματα. Ωστόσο, όσον αφορά τον βασικό κρινόμενο με την ψήφο του πολίτη που ήταν η κυβέρνηση, τρία από αυτά μπορεί να θεωρηθεί ότι δείχνουν μια γενική τάση γι΄ αυτήν:
Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέχεια...
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artid=4604190

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ειναι ο ορισμος του στρατευμενου Δημοσιογραφου.
Αυθαιρετα συμπερασματα (+1) βασισμενα σε ανακριβη στοιχεια (3 συμπερασματα). Ειναι αυτο σοβαρη προσεγγιση της Αληθειας? Μα καλα, ειναι τοσο ανοητη η κοινωνια? Ανοχη στην πολιτικη της τροικας, οταν τα 3/4 του πληθυσμου απαξιωνουν την κυβερνητικη πολιτικη? Νικη των ακομματιστων υποψηφιων, εκει που η Αλαζονεία ορισμενων ατομων εγινε βραχνας για την πολη τους?
Επιταγη του αυριο η συναινεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ???
Κε Δημοσιογραφε του Εργοδοτη σας, μακρια απο εμας εσεις και τα συμπερασματα σας. Το 70% του πληθυσμου αναζητα ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΛΩ ΤΟΥ. Οχι την ευρυτερη συναινεση ενος αποτυχημενου 40ετους συστηματος εξουσιας.
ΑΥΤΟ ειναι το πραγματικο μηνυμα των εκλογων. 7 στους 10 ψαχνουν διεξοδο. Πως θα ξεφυγουν απο το μονοδρομο που προσπαθειτε να τους χαραξετε.
Αιδως Αργειοι!
ΥΓ
Ο νεος δρομος, φυσικα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δεν ειναι η "Ντορα η μικρη αποστατρια". Τα λερωμενα εσωρουχα απο την αναποδη μπορει να φαινονται καθαρα. Η μποχα τους ομως δεν μπορει να κρυφτει...

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΟΓΟ είπε...

Προφανώς ο ''σχολιαστής'' θέλει να ''διαφωνήσει'' ως ''στρατευμενος'' που προφανώς είναι...
Μα όταν ο άνθρωπος σημειώνει οτι το μήνυμα βγαίνει απο την κάλπη και την αποχή δεν αναγνωρίζει το επιμερους μήνυμα όσων απήχαν;Οταν αντί να μιλά για νίκη λέει οτι υπάρχει απλώς ανοχή πού είναι ''στρατευμένος''; Οταν λέει οτι οι ψηφοφόροι ζητούν αλλαγή και διόρθωση πολιτικής από την κυβέρνηση είναι ''στρατευμένος'' μαζί της; Και όταν λέει οτι υπερψηφίστηκαν και νίκησαν οι μη ΠΑΣΟκοιτης φιλοκυβερνητικής πλευράς μηπως είναι λίγο ...επιθετικό για τους ''πράσινους'';
Φίλε ανώνυμε μάλλον βιάστηκες!

Ανώνυμος είπε...

"Το πρώτο συμπέρασμα, όπως φάνηκε από την ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες, είναι η ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΝΟΧΗ της κοινωνίας στους χειρισμούς του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης για τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας."
ΛΑΘΟΣ 1:
Δεν υπαρχει ΔΕΔΟΜΕΝΗ ανοχη. Υπαρχει η ανοχη της καλπης. Και αυτη σε εκλογες του 50% ειναι κατευθυνομενα κ επηρρεαζομενα δεδομενη (ολοι ξερουν πως επιτυγχανεται αυτο).

"Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι η κοινωνία δείχνει να εμπιστεύεται, ενδεχομένως πιο εύκολα, ευρύτερες συνεργασίες γύρω όμως από συγκεκριμένους στόχους. Κάτι που φάνηκε καθαρά καθώς υποστηριζόμενα από το ΠΑΣΟΚ ψηφοδέλτια που εκφράστηκαν από πρόσωπα χωρίς κομματική σχέση με την κυβερνητική παράταξη πέτυχαν νίκες σε εξαιρετικά δύσκολες εκλογικές περιοχές όπως αυτές των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου"
ΛΑΘΟΣ 2:
Για οποιον εχει ζησει σε αυτες τις πολεις, ειναι περισσοτερο απο γνωστο πως, η Αλαζονεια των Δημαρχων της, οδηγησε στην αντιπαθεια προς ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ τους κ οχι προς τις Πολιτικες τους θεσεις. Ο Κακλαμανης για τους Αθηναιους ειναι ο "Ομερ Πριονης". Ο Δημαρχος Θεσσαλονικης ειναι παραδοσιακα "Ο Δημαρχος αλλαγης πεζοδρομιων". Ο δε Τατουλης, ειναι ο αντικαραμανλικος χαρισματικος Νεοδημοκρατης που ο Σαμαρας επελεξε να τον αφησει εκτος ΝΔ (λανθασμενα).

"Υπάρχει όμως και ένα, τέταρτο, ακόμη πιο καθαρό συμπέρασμα- μήνυμα που απευθύνεται στην αντιπολίτευση. Οτι η κοινωνία απαιτεί από τις δυνάμεις της συναίνεση, συνεργασία και χαμήλωμα των τόνων όσον αφορά τα μεγάλα θέματα, που αυτή τη στιγμή είναι η σωτήρια της οικονομίας και η εξυγίανση του κράτους. Γιατί τα δύσκολα αρχίζουν από σήμερα με την άφιξη της τρόικας και την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος το οποίο άφησε η Ν.Δ. το 2009 και βρήκε τώρα η Εurostat"

Το πολιτικο μηνυμα των εκλογων δεν παει προς την Αντιπολιτευση. Παει προς το αποτυχημενο διπολο που μας κυβερνα. Ο Λαος καταλαβαινει (επιτελους) πως αυτος που λαμβανει τα μετρα που τον πληγωνουν ειναι η εκαστοτε αντιπολιτευση. Εκεινη που καρπωνεται την δυσαρεσκεια της δυσαρεσκειας του κοσμου,προκειμενου να μας"σωσει" απο την κακη κυβερνηση...

Δεν βιαστηκα.
Απλα προτρεχω να ερμηνευσω τι θα μπορουσαμε να περιμενουμε απο την φωνη του 70% οταν αποφασισει να "μιλησει".
Αυτο που οφειλει να κανει ενας αντικειμενικος και ισαπεχων απο τους κομματικους μηχανισμους, δημοσιογραφος μια μεγαλης εφημεριδας.

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΟΓΟ 2 είπε...

''Δεν βιαστηκα.
Απλα προτρεχω να ερμηνευσω τι θα μπορουσαμε να περιμενουμε απο την φωνη του 70% οταν αποφασισει να "μιλησει"''.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ...ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ''ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ'' ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ. ΗΤΑΝ 50% (σε δημοτικες/ευρωεκλογες)ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΥΜΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΝΤΑΡΙΑΣ (ζορισματος) ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ- ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ , ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΛΠ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ;
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΓΙΩΣ ΑΠΕΧΩΝ ΤΟΥ 30-40% ΠΑΕΙ '''ΠΑΚΕΤΟ'' ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟ/ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟ/ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ;
ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΚΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ''ΠΡΑΣΙΝΟ'' ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΡΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ -ΟΧΙ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΗ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ 4ο ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ...ΔΕΞΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

εμμέσως κριτικό ? εδώ γελάμε. αν πχ είχε πάρει αυτά τα μέτρα (κι αυτά που έρχονται) δεξιά κυβέρνηση ,τι θα έγραφε ο εν λόγω δημοσιογράφος? στα κάγκελα θα είχε και θα ειχαν βγεί , ποιον δουλεύουν ακόμα?

Ανώνυμος είπε...

" ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΚΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ''ΠΡΑΣΙΝΟ'' ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΡΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ -ΟΧΙ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΗ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ. ".......

Αρχικο ποστ
"Κε Δημοσιογραφε του Εργοδοτη σας, μακρια απο εμας εσεις και τα συμπερασματα σας. Το 70% του πληθυσμου αναζητα ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΛΩ ΤΟΥ. Οχι την ευρυτερη συναινεση ενος αποτυχημενου 40ετους συστηματος εξουσιας.
ΑΥΤΟ ειναι το πραγματικο μηνυμα των εκλογων. 7 στους 10 ψαχνουν διεξοδο. Πως θα ξεφυγουν απο το μονοδρομο που προσπαθειτε να τους χαραξετε".

Περιμενω να δω ποιου η αγωνια ειναι τετοια και τοσο μεγαλη, ωστε να βαφτιζει ¨αντικειμενικοτητα" την συντηρηση ενος διπολου αποτυχημενης διακυβερνησης σαν αυτο του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...
Πουθενα δεν αναφερθηκα στην Πρασινη χροια του αρθρου του Δημακα. Πουθενα δεν αναφερθηκα στην "Γαλαζια"προσδοκια για επιστροφη της ΝΔ στην κυβερνηση.
Το αγχος καποιων να χρωματισουν την ΜΑΥΡΗ κατασταση της Χωρας, για την οποια ειναι υπευθυνη η υπαρξη του διπόλου εξουσίας, το αγχος καποιων να προστατεψουν την "αντικειμενικοτητα" οσων υπερασπιζονται τα κομματα εξουσιας, την αγωνια καποιων, να "βαφτιζουν" επιφανειακες , ρηχες θα ελεγα αναλυσεις, γεματες απο στανταρισμενες προτασεις και ατερμονη ανακυκλωση σχολιων ιδεολογικου μηρυκασμου, εξαιτιας της ενδειας που επιβαλλει η πραγματικη αναγκη-απεχθεια των Πολιτων απεναντι στους Πολιτικους και οχι στην Πολιτικη, επετρεψε μου υπερασπιστη του Δημακα να μην την συμμεριζομαι.
Τροπος να βγουμε απο την Κριση Ιδεολογιας υπαρχει. Αρκει να βλεπουμε το Δασος και οχι τα Πουρναρια που μας δειχνουν.