Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιείται για τα σχολεία στον Ορχομενό ο Ξηρογιάννης

Συνάντηση με την υφυπουργό παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στον καλλικράτειο Δήμο της κεντρικής Βοιωτίας. Φυσικά, δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς σημαίνει " μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση" και πόσο αυτού του τύπου οι διαβεβαιώσεις καθησυχάζουν τους γονέείς και τους μαθητές που βλέπουν όλο τους το πρόγραμμα να ανατρέπεται λόγω της χρόνιας πολιτικής ανεπάρκειας που καθίσταται από πολλές απόψεις εγκληματική στο υπουργείο Παιδείας...
Δείτε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ορχομενού.
Με την υφυπουργό παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης προκειμένου, να καταθέσει τις προτάσεις του Δήμου, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου που προωθείται και προβλέπει μεταξύ άλλων τη συνένωση σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κα Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ορχομενού ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση. «Οι συνενώσεις σχολικών μονάδων είναι στις πολιτικές προθέσεις και επιλογές της Ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε η αρμόδια υφυπουργός «ωστόσο οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι προϊόν διαλόγου μεταξύ του υπουργείου, των περιφερειών, των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών».
Παράλληλα ο Δήμαρχος Ορχομενού κατέθεσε στην αρμόδια υφυπουργό σχετικό υπόμνημα για τα δύο Γυμνάσια των Δημοτικών Κοινοτήτων του Παύλου και του Αγίου Δημητρίου, εκφράζοντας τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στο ενδεχόμενο συνένωσης των σχολικών μονάδων.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος Ορχομενού κινητοποιείται ο δήμαρχος Λιβαδειάς δεν έχει ακούσει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Να δεις τι ωραία κινητοποιήθηκε ο Ξηρογιάννης για τους αγρότες!!!
Έβαλε τον Λαμπριντζή να βεβαιώσει στην εφορία τις ωφειλές τους στον οργανισμό κωπαίδος... Χαμός γίνεται στον Ορχομενό!!!