Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή ενάμισι χιλιάρικο

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών που βασίζονται σε λογοτεχνικά κείμενα και πραγματοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας. Στην τέταρτη και τελευταία προβολή του κύκλου θα προβληθεί η ταινία της Φωτεινής Σισκοπούλου «Η ζωή ενάμισι χιλιάρικο», που είναι βασισμένη στο διήγημα «Ο λεηλάτης» του Σωτήρη Δημητρίου.
Η αναζήτηση της έμπνευσης ενός συγγραφέα, η προσπάθεια να διαγράψει τους ήρωες βιβλίου του αντλώντας από τις προσωπικότητες των ανθρώπων που συναναστρέφεται, και αμφίδρομα, μεταφέροντας χαρακτηριστικά και συμπεριφορές των ηρώων του σε αυτούς, η πραγματικότητα και η φαντασιακή κατάσταση, το εφικτό και το οραματικό, η ζωή και η τέχνη, είναι οι άξονες που διερευνά η ταινία.
Η Φωτεινή Σισκοπούλου αρχίζει την ταινία της κινούμενη με προδιαγραφές χαριτωμένης και μοντέρνας δραματικής κομεντί για να την οδηγήσει σταδιακά στο πεδίο ενός σύγχρονου ελλειπτικού μελοδράματος, με σκοτεινές εξάρσεις και κραυγές. Ένα τόλμημα που παρ’ όλη την επικινδυνότητα που φαίνεται να κρύβει, έχει εσωτερικό παλμό, και ασθματική κατάθεση γυναικείας ψυχής.
Ο Μηνάς Χατζησσάβας (συνεργάτης και στο σενάριο), η Δήμητρα Χατούπη και ο Άκης Σακελλαρίου, αλλά και οι μικρότεροι ρόλοι, δίνουν με ζέση την απεικόνιση του ηφαιστειακού μικρόκοσμου που σκιαγραφείται αδρά και με ένταση.

Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5 ) στις 9 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: