Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Νερό-φαρμάκι στη Λιβαδειά

Δημοσίευμα της REAL NEWS αναφέρεται στο καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο που ανιχνεύθηκε στο νερό στις περιοχές Ρωμαίικο και κάμπος της Χαιρώνιεας του Δήμου Λεβαδέων. Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ. θα επανέλθουμε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε άμα μας καθησύχασαν , σιγουρευτήκαμε

Ανώνυμος είπε...

Με το ΧΥΤΑ τι γινεται? Αληθευει πως καποιες εργολαβιες ειχαν πληρωθεί αλλά διαπιστωθηκε πως οι εργασίες δεν ειχαν ολοκληρωθει?

Ανώνυμος είπε...

ήταν που είχαμε πετυχημένους δημάρχους....

Ανώνυμος είπε...

Ο τέως δήμαρχος Χαιρωνείας και νυν Λιβαδειάς δεν ξέρει τίποτα?
Χαχα... Μερικόί είχαμε προβλέψει ότι τα καλύτερα έρχονται...

εωσφόρος είπε...

Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι.

Μέτοικος είπε...

Χμμμ, αναρωτιέμαι αν κατά τα άλλα το νερό του Κηφισσού είναι εντάξει, τότε θα εξηγείται πιθανή ρύπανση από τον ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς. Για τα υπερβολικά νιτρικά πάντως και για τους βιολογικούς παράγοντες ΔΕΝ ευθύνεται κανένας ΧΥΤΑ - γι' αυτούς τους ρύπους ευθύνεται η υπερλίπανση και τα βοθρολύματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει στη νομοθεσία ανώτατο επιτρεπτό όριο για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό. Ωστόσο, έχει θεσπιστεί με την Οδηγία 98/83/EC ανώτατο επιτρεπτό όριο ολικού χρωμίου (τρισθενές+εξασθενές) το οποίο είναι 50 μg/L.
Αυτοί που πανικοβάλλουν τον κόσμο και δυσφημίζουν την πόλη μας, με τιμές μόλις 1,32 μg/L και <5 μg/L, τι σκοπούς ακριβώς εξυπηρετούν;;
Όσο για τα νιτρικά, τα 13400 μg/L ισοδυναμούν με 13,4 mg/L. Όταν το όριο της νομοθεσίας είναι 50 mg/L, ποια ακριβώς είναι η επικινδυνότητα;;;

Ανώνυμος είπε...

Ώστε έχει ανάγκη η πόλη μας από δυσφήμιση; Δεν νομίζω. Μια χαρά τα καταφέρνει και μόνη της!