Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αποφεύγει η κυβέρνηση να απαντήσει για το Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά, λέει ο Γιαννάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ευρείες θεσμικές αλλαγές» που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν στη Βοιωτία άφησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κ Γ. Πανάρετος, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκη.
Στις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ σχετικά με το αν θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στο νομό Βοιωτίας το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά και το Τμήμα «Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού» του ΤΕΙ Χαλκίδας με έδρα τη Θήβα, ο αρμόδιος Υφυπουργός προανήγγειλε «την θεματική και χωροταξική αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης», αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα για τα δύο Τμήματα της Λιβαδειάς και της Θήβας και να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα επιχειρήματα.
«Ο Υφυπουργός αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα θιγόμενα, επιτείνοντας την αβεβαιότητα στα μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, σπουδαστές και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτό είναι...πταίσμα.
Εδώ ζούμε τον πιο ακραίο παραλογισμό. Τι σημαίνει το θα φέρουμε νόμο στη Βουλή με τον οποίο να μην πωλείται η δημόσια περιουσία; Ότι χωρίς νόμο πωλείται;
Και κάτι ακόμα. Όταν έχεις υποθηκεύσει το σπίτι σου μπορείς να το πουλήσεις ;
Όποιος έχει καταλάβει ας μας διαφωτίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κ.Γιαννάκης έχει καταλάβει, ως εκπρόσωπος του λαού, τη σημασία της θεματικής και χωροταξικής αναδιάρθρωσης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, ας αρχίσει με την επεξήγηση αυτής. Τι σημαίνει και γιατί διαφωνεί. Με σοβαρά επιχειρήματα. Η μικροπολιτική δεν αρμόζει σε βουλευτή. Και πολύ περισσότερο σε έναν αξιοπρεπή άνθρωπο, σαν τον κ.Γιαννάκη!

βοιωτός είπε...

4.20
Πώς το είπες αυτό; "τη σημασία της θεματικής και χωροταξικής αναδιάρθρωσης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης";
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Καλό.
Πολύ καλό.

Για το καλό μας θα πάρουν και το Πανεπιστήμιο. Αυτό δεν θέλεις να πεις;
Γελάσαμε κι απόψε.

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν θέλω να πω αυτό. Ας μας εξηγήσει κάποιος, τι σημαίνει θεματική και χωροταξική αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης πριν την απορρίψουμε ασυζητητί.Γιατί άλλο οικονομικό συμφέρον για την πόλη από το Τμήμα του Πανεπιστημίου κι άλλο μόρφωση. Και πολύ περισσότερο στην ανώτατη βαθμίδα της!

βοιωτός είπε...

Κι εκείνοι που έκανα σύνθημα το "κάθε χωριό και ΤΕΙ κάθε πόλη και ΑΕΙ" τώρα θα μας σώσουν διότι κατενόησαν τι σημαίνει "μόρφωση";
Φαντάζομαι ότι αστειεύεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Ποια μόρφωση και παιδεία? Το τελευταίο που σκέφτονταν. Για ψηφοθηρικούς λόγους ίδρυαν σε κάθε πόλη κωμόπολη και χωριό ΑΕΙ και ΤΕΙ και τώρα που το επιβάλλει η τρόικα τα κλείνουν. Απλά πράγματα.

ροζαλια είπε...

η μορφωση και η παιδεια δεν ειναι κινητη εορτη ουτε απεριτιφ και πολιτιστικη εκδηλωση. ειναι ή θαπρεπε να ειναι συγγενης σχεδιασμος με αυτον της δομης ενος κρατους. και παλι ατυχησαμε!

Ανώνυμος είπε...

σε λίγο θα κλείσουν παρα πολλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης...'ηδη το Παν.μιο Αιγαίου έχει προειδοποιήσει...
εκεί καταντήσαμε κι ευτυχώς που ήρθε το μνημόνιο και μας έσωσε...
πήγε και στην Ισλανδία και στο Ντουμπάι αλλά τους έδιωξαν με τις κλωτσιές...μόνο εμείς τους στρώσαμε και τα δώσαμε όλα χωρίς καμιά σκε΄ψη...

Φ είπε...

ανώνυμε 3.05
δεν πωλείται( υποτίθεται)"δημόσια γη", αλλά όταν πουλήσεις ένα κρατικό ακίνητο πχ πως θα το δώσεις? σαν ιπτάμενο χαλί (έγραψε κάποιος) χωρίς τη γη από κάτω?!
για όνομα του θεού τόσο ηλίθιους μας νομίζουν πια?
εξωφρενικά πράγματα που βαφτίζουν το ψάρι κρέας

Ανώνυμος είπε...

Για να ξανάρθω στο θέμα μας: συμφωνεί κανείς στο το "κάθε χωριό και ΤΕΙ κάθε πόλη και ΑΕΙ";
Επειδή το διαλαλούν (ή διαλαλούσαν μάλλον)οι χαλασοχώρηδες, πρέπει να συντονιστούμε κι εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, το Σύνταγμα αναφέρεται ρητώς στη δημόσια περιουσία. Τα άλλα είναι άσχετα και για ιθαγενείς.
Δεύτερον, στην τελευταία ερώτηση, απαντώ με ερώτηση: δεν πρέπει να πληρώσουν οι χαλασοχώρηδες πρώτα;

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΦΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΦΥΓΗ . ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ . ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ . ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ 9 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Ο συγκεκριμένος είναι ακριβός τέτοιος άνθρωπος. Αλλά αν δεν γίνουν με λίστα οι εκλογές, τότε θα δει το μπόι του!