Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι συγχωνεύσεις σχολείων απειλούν σοβαρά την κυβέρνηση

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ένα πρώτο… μίνι κύμα καταλήψεων μαθητών σε σχολεία, προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Ήδη σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, μαθητές έχουν καταλάβει μικρό αριθμό σχολείων αντιδρώντας στα σχέδια για συγχώνευση τους. Στην Ηλιούπολη το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς ο Δήμος της περιοχής έχει λάβει ήδη αποφάσεις για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων.
Το θέμα έχουν εντάξει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους και οι Ομοσπονδίες καθηγητών (ΟΛΜΕ) και δασκάλων (ΔΟΕ).
Την Δευτέρα, 28 του μήνα, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα.
Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν αύριο στις 2 η ώρα το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (στην οδό Τσόχα 15-17 στην Αθήνα) οι γονείς μαθητών του Πειραιά, που αντιδρούν τις καταργήσεις των σχολείων.
Επίσης η Ομοσπονδία Γονέων του Πειραιά αποφάσισε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/2 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά και να συμμετάσχει στις 8 Μαρτίου στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την εκπαίδευση.
http://www.antinews.gr/





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απειλούν επίσης σοβαρά τους μαθητές και τους γονείς...αλλά ποιος νοιάζεται

Ανώνυμος είπε...

ποια σχολεία ΄συγχωνεύονται στην βοιωτία?

Ανώνυμος είπε...

Στην Λάρυμνα που ξέρω κλέινει το σχολείο και αναγκάζουν τα παιδιά να πάνε στο Μαρτίνο
και έβαλαν λουκέτο γονείς και μαθητές.
Στη Βοιωτία ενώ ξέρουν δεν μιλάνε οι γνωστοί αρμόδιοι αναρμόδιοι...Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς