Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η Ντόρα εγκαινίασε τα γραφεία της ΔΗΣΥ στη Λιβαδειά και 31 φωτογραφίες

Ζεστή ήταν πραγματικά η υποδοχή που η Λιβαδειά επιφύλαξε στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στη βοιωτική πρωτεύουσα τη Δευτέρα το βράδυ για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Πολλά και σημαντικά πολιτκά στελέχη είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στη διασταύρωση Μπουφίδου και Φίλωνος, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας και υπουργός Αρ. Τσιπλάκος και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γεώργιος Βασιληάς.  Υπήρχε ενθουσιασμός, υπήρχε προσδοκία στα βλέμματα, υπήρχε συμμετοχή. Την Ντόρα Μπακογιάννη καλωσόρισε ο κ. Γεώργιος Ανδρέου που υποσχέθηκε ότι στη Βοιωτία τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα συναγωνιστούν εκείνα της Κρήτης.
Η Ντόρα -εμφανώς συγκινημένη αλλά και εμφανώς χαρούμενη- στο σύντομο χαιρετισμό της υπεραμύνθηκε των ρεαλιστικών -όπως είπε- οικονομικών προτάσεων της ΔΗΣΥ και ζήτησε περικοπή της σπατάλης του δημόσιου τομέα με ταυτόχρονη ενίσχυση των παραγωγών και των επιχειρήσεων. Εκτίμησε ότι μόνο ο περιορισμός του κράτους και η ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούν να άρουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έδειξε να περιμένει πολλά από τη Βοιωτία και δήλωσε αισιόδοξη για τη πορεία του κόμματος που υποστήριξε ότι είναι ανοδική και οδηγεί με βεβαιότητα στις πύλες του Κοινοβουλίου ενώ εκτίμησε ότι το τέλος του δικομματισμού έχει επέλθει υπό το βαρος της οικονομικής κρίσης. Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον χρειαστεί, πώς θεωρεί το Μνημόνιο τη μόνη δυνατότητα για την καταβολή μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα υπό τις δεδομένες συνθήκες και πως συμφωνεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επέμβαση στη Λιβύη και με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στο μέτρο που της αναλογεί από τις συμμαχικές της υποχρεώσεις.
Η ατμόσφαιρα στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν πανηγυρική και οι πολίτες που προσήλθαν αρκετοί με δεδομένη την κρίση που διέρχεται το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Μου προξένησε εντύπωση η αισιοδοξία όχι μόνο των στελεχών αλλά και των απλών οπαδών -τα μάτια γυάλιζαν και με την παραμικρή αφορμή χειροκροτούσαν με ενθουσιαμό την Ντόρα- κυρίως εν όψει των δημοσκοπήσεων που δεν είναι ιδιαίτερα θετικές για τη Δημοκρατική Συμμαχία
Η ίδια η Ντόρα ήταν όπως τις περισσότερες φορές άψογη επικοινωνιακά, καταρτισμένη, ετοιμόλογη και συνοπτικά ουσιαστική, με στέρεο πολιτικό λόγο και με ένα είδος εσωτερική δύναμης που νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό της σε μια πολύ σκληρή πολιτική και προσωπική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Για τους γνώστες των δεδομένων ήταν προφανές ότι μέρος της λάμψης της ελάμβανε από την ίδια τη Βοιωτία και την επιτυχία της συγκέντρωσης -καθώς εδώ νιώθει... σαν στο σπίτι της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι να χαιρετήσουν την κ. Μπακογιάννη προσήλθαν ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Παπαγγελής και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δυναμική Συνεργασία στον Δήμο Λεβαδέων κ. Πούλου, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε πολλούς αλλά όχι και όλους...
Η καλή διάθεση των στελεχών μετά τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΣΥ αντανακλάται στη συνέχεια της βραδιάς. Μια παρέα με επικεφαλής τον κ. Γ. Ανδρέου συνέχισε σε γειτονική των γραφείων καφετέρια όπου το κέφι ήταν εμφανές ενώ μια άλλη -μεγαλύτερη- κατευθύνθηκε προς κεντρικό ουζερί με επικεφαλής τον Θάνο Κούβελο, οικονομολόγο και υπεύθυνο Οργανωτικού της Πειρφέρειας. Στη δεύτερη αυτή παρέα όπου παρευρέθηκε και η viotia αναλύθηκαν οι πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα και διατυπώθηκαν πολλές και διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας, για τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και για την οργανωτική προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμμαχίας -που προχωρά με σταθερά βήματα.
Δείτε το φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΣΥ στη Λιβαδειά.
http://viotiarecords.blogspot.com/2011/03/31.html

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαγγελής πάλι, τι ήθελε και την περίμενε;

Ανώνυμος είπε...

να της μιλήσει για την περίπτωσή σου.

Ανώνυμος είπε...

Παει γατι παει, δεν παει γιατι δεν παει μεχρι να αποφασισετε τι θελετε καταννοηστε πως θα ειναι δημαρχος για τα επομενα 10 χρονια

Ανώνυμος είπε...

...νέοι και άφθαρτοι;

Ανώνυμος είπε...

GIATI NA MH PERIMENI? APO POU PIRE TOYS DEKSIOUS?

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικος εξευγενισμος θα αργησει να ελθει στον τοπο μας .
καθε πολιτικος που θελει να ασχολειται με τα κοινο ,πρεπει κατα την αποψη μου να διαλεγεται με ολους ,εκτος απο τον ΔΙΑΛΟ ,ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΠΤΟ .το ηθος εμπεεται και ο κ Νικος Παπαγγελης ειχε και εχει ανθρωπους να μιμιθει στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!εστω και αν ανοικουν σε αλλο πολιτικο η κοματικο χωρο,τωρα αν το βοηθησε η ΔΕΞΙΑ η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,αυτα εχουν χαθει στις μερες μας
Ενας παλιος Δασκαλος

Μέτοικος είπε...

"να χαιρετήσουν την κ. Μπακογιάννη προσήλθαν [...] η κ. Πούλου, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε πολλούς αλλά όχι και όλους..."

Σίγουρα δεν αιφνιδίασε όσους υποψιάζονται συνεργασία ΔΗΣΥ και ΔΗΑΡ μήπως και αθροίζοντας τα ποσοστά τους καταφέρουν να μπουν στη επόμενη βουλή!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουνε και άλλα μέλη ή μόνο αυτά στις φώτο;; Και άντε μετά να τους πιστέψεις ότι έχουν όραμα και σχέδιο...

Ανώνυμος είπε...

΄Ολα τα έχει η Πόλη μας, ο "ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ" της έλειπε.
Τυχαίο !!! .................

Ανώνυμος είπε...

Τα γιαουρτια που ηταν?

Ανώνυμος είπε...

καλά αυτά που γράφεις στο άρθρο τα πιστεύεις ? Ρωτάω γιατί επισυνάπτεις και φωτογραφίες ρε παιδι μου.
Για ενθουσιασμό μιλάς και ήταν τρεις και ο κούκος , είναι και ψηλός δε μπορεί να κρυφτεί. Όσο για τον πρώτο πολίτη της πόλης , πρώτα να καταλάβει ότι συνήγορος του πολίτη δεν μπορεί να είναι υποψήφιος του συνδυασμού του και μετά η συζήτηση για προθέσεις.....

Ανώνυμος είπε...

Ο συνήγορος του πολίτη πρέπει να ναι άτομο μη κομματικό αλλιώς δεν θα χει καμια ουσιαστική προσφορά.

Ανώνυμος είπε...

10.14
συμφωνώ απόλυτα.
Αυτό πως το κρίνετε: υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ, αυτοπροτάθηκε για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη στο Δήμο Λεβαδέων. Περιμένει δηλ. να ψηφιστεί από το συμβούλιο Δημάρχου, που πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Στηρίχτηκε όμως κι από δεξιούς...

Ανώνυμος είπε...

Τον αριθμό 180 ψάχνουν Μέτοικε.
Πολλά κόμματα αλλά δύο οι παρατάξεις: οι πρόθυμοι (ναι στο νέο μνημόνιο , 5ο είναι; γιατί χάσαμε και τη σειρά...)και οι μη(όχι).

ανώνυμος 10.14 είπε...

Πιστεύω ότι πρέπει να είναι άτομο που δεν ήταν υποψήφιος με ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ αλλά που έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να κάνει τον θεσμό αυτόν αξιόπιστο και σοβαρό.

Εκεί θα φανεί φυσικά και ο παργματικός πολιτικός εξευγενισμός του δημάρχου κ. Παπαγγελή (και όχι από το αν πηγαίνει στις συγκεντρώσεις).
Δεν μπορεί τα δημοτικό συμβούλιο να μην έχει υπόψη του άτομα που πληρούν τις προυποθέσεις από την τοπική κοινωνία.
Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν ένα καθαρά κομματικό πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

Μά φάνεικε 10,47 και 10,14 ο κομματισμός του δημάρχου. δεν περιμέναμε το συμπαρατστάτη του πολίτη να φανεί . Το χρίσμα είναι χρίσμα και έχει πολλές υποχρεώσεις. Οσο για τη συγκέντρωση της Μπακογιάννη να ευχαριστήσει τα στελέχη που τον στηρίξανε πήγε ο άνθρωπος όχι γιατί είναι εξευγενισμένος.

Ανώνυμος είπε...

...να υπηρετήσει τους πολίτες του δήμου χωρίς να του καταβάλλεται η προβλεπόμενη αντιμισθία. Μπράβο του! Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Ανώνυμος είπε...

η θέση είναι ολικής απασχόλησης και όχι μερικής , είναι δυνατόν λοιπόν να δουλεύει κάποιος χωρίς αμοιβή και πως θα ζει ?
άλλο ένα παιχνιδάκι κάποιου παλιού δασκάλου είναι και αυτό...
Αν υπάρχει τρόπος να ζούμε δωρεάν περιμένω τον τρόπο, εκτός και αν σκοπός είναι ο τίτλος και όχι η λειτουργία του θεσμού.

Ανώνυμος είπε...

«Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις» εύστοχα είχε επισημάνει κάποτε, ο Τσαρούχης. Αυτό συμβαίνει και με την Θεοδώρα, η οποία δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ΝΔ είναι εκείνη που εκφράζει την κεντροδεξιά καθώς
όσοι διαχωρίζουν την οικονομική βοήθεια από την Τρόικα, από τους όρους και το χρονοδιάγραμμα του συγκεκριμένου μνημονίου απλά δίνουν συγχωροχάρτι στους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν σε αυτή την αδιαπραγμάτευτη κατάληξη εκφράζουν απλά την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Το ΔΗ.ΣΥ δεν είναι κόμμα που δημιουργήθηκε για να "καλύψει" το ποσοστό των πολιτών εκείνων που ζητούν κάτι διαφορετικό αλλά κινητήριος δύναμη ήταν οι προσωπικές φιλοδοξίες της Ντόρας. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.» (φράση συνεργάτη του κ. Μολυβιάτη) περιγράφει απόλυτα τις κινήσεις της. Τέλος, να προσθέσω ότι θεωρώ ότι δεν έπρεπε να εκλεγεί ο Παπαγγελής στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων και γενικότερα να στηριχθεί υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ καθώς έτσι ισχυροποιείται η μνημονιακή πολιτική που οδηγεί σε ασφυξία και όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την υπανάπτυξη στην περιφέρεια. Αλλά, μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.... Όσον αφορά το θεσμό για το συνήγορο του πολίτη θεωρώ ότι είναι απαραίτητος και πράγματι χρειάζονται άνθρωποι ικανοί και άξιοι να τοποθετηθούν σ' αυτήν την θέση. Δεν θεωρώ ότι απαραίτητα πρέπει να μην ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο, άλλωστε δεν εξετάζουμε αυτό αλλά τα προσόντα τους και κυριότερα την διάθεση τους για προσφορά στον συνάθρωπο. Καθένας έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και ιδίως όταν μιλάμε για έναν μαχητικό επιστήμονα και νέο όπως ο κ. Ταγκαλέγκας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ τι σκαρφιστηκατε παλι;Πρεπει παση θυσια δηλαδη η προθεση καποιου νεου ανθρωπου να ειναι πονηρη και υποκινουμενη;Ειστε πολυ λιγοι για να καταλαβεται οτι μερικοι θελουν να ξεβρακωσουν το συστημα που μας τρωει τις σαρκες τα τελευταια 30 χρονια!Ετσι απλα, χωρις λεφτα, χωρις πονηραδα, χωρις δασκαλους!

Τ είπε...

Να βάλλω μια προϋπόθεση δίκαιη πιστεύω για όλους.
Να αμείβεται αν δεν έχει κι άλλη εργασία επ' αμοιβή. Κι αν έχει, τότε όχι.

Καλύτερα βέβαια να εξεταστεί και ο ελεύθερος χρόνος του γιατί αν η άλλη εργασία του απαιτεί πολύ, τότε η θέση θα είναι διακοσμητική.