Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εντελώς απροετοίμαστη η δημοτική αρχή Λιβαδειάς, λέει ο Ψυχογιός

Σφοδρή επίθεση στη νέα δημοτική αρχή της Λιβαδειάς για σημαντικές παραλείψεις στην εφαρμογή θεσμών που εισάγει ο 3852/10 εξαπολύει ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς κ. Παναγιώτης Ψυχογιός. Δείτε.

ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
( Ή ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ )
Γράφει ο Παναγιώτης Ψυχογιός

Είναι φανερό πλέον ότι η Δημοτική Αρχή είναι εντελώς απροετοίμαστη για το έργο που ανέλαβε.
Ο καταστατικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν 3852/2010) προβλέπει διάφορες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν μέσα σε τακτές ημερομηνίες για να μπορέσουν οι Δήμοι να οργανωθουν και να λειτουργήσουν μέσα στο νέο νομοθετυκό πλαίσιο.
Η Δημοτική αρχή κανει ότι μπορεί να τις παραβιάσει όλες.
• Δεν ολοκλήρωσε την Οικονομική Απογραφή για να μπορέσει να συντάξει τον νέο προϋπολογισμό του Δήμου. (Έληξε η προθεσμία της 28/2/2011)
• Δεν εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ψήφιζε ομαδικά σαν πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ελεγκτή των αυθαιρεσιών της Δημοτικής Αρχής αποτυχόντα υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού της. Τόσο μεγάλο σεβασμό στους νέους θεσμούς!!! (Έληξε η προθεσμία της 28/2/2011).
• Δεν συγκρότησε την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και δεν κάλεσε τους Δημότες να υποβάλουν υποψηφιότητες για να επιλεγουν με κλήρωση όπωσ προβλέπει ο Νόμος. Αποτέλεσμα, δεν μπορεί να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου, πρέπει να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή πρώτα. (Έληξε η προθεσμία της 28/2/2011).
• Δεν συγκρότησε τις Σχολικές Επιτροπές. (Έληξε η προθεσμία της 28/2/2011)
• Ο Δήμος εχει υποχρέωση να διατηρεί Ιστοσελίδα και από την 15/03/2011 υποχρεωτικά έπρεπε να αναρτώνται ΟΛΕΣ οι αποφάσεις των Οργάνων του, Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του. Περιέργως η Ιστοσελίδα του Δήμου άπο την 10/3/2011 εξαφανίστηκε πλήρως από το διαδίκτυο (τι σύμπτωση χάλασε ο σέρβερ!!!!). Γιά το Ψηφιακό Σύμπαν ο Δήμος Λεβαδέων δεν υπάρχει!!!
• Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Έληξε η προθεσμία της 31/1/2011).
• Κατάρτιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. (Οργάνωση του νέου Δήμου δηλαδή)
• Κατάρτιση Προυπολογισμού (πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τέλος Μαρτίου, ακόμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε στις επιτροπές!!!)
• Συγκρότηση Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών
Αυτά αφορούν αποφάσεις γιά τους κυριώτερους θεσμούς που εισάγει ο Ν 3852/2010, αν προχωρήσουμε στην λειτουργία των θεσμικών οργάνων τότε τα συμβαίνοντα είναι τραγελαφικά, καμία οργάνωση, τα συμβούλια και οι επιτροπές συγκαλούνται σε τυχαίες ημερομηνίες και ώρες, εισάγονται συνεχώς θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και θέματα μη συννόμα που αποσύρονται.
Κριτική γιά τις αποφάσεις του Δημάρχου των Αντιδημάρχων και των Υπηρεσιών δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν δημοσιεύεται τίποτα!!!! Πλήρης Αδιαφάνεια!!

10 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Προφανώς ο κ. Ψυχογιός θέλει να μας πει ότι η Κυβέρνηση ήταν 100% έτοιμη να εφαρμόσει τον "Καλλικράτη". Καλά, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι η προχειρότητα και η ανυπαρξία σχεδίου μετάβασης από την Κυβέρνηση έχει διαλύσει την δημόσια διοίκηση; Δεν έχει πληροφορηθεί για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντούν όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι, οι νεοσυσταθείσες Πεςριφέρειες, αλλά ακόμη και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από την ανυπαρξία πόρων και σχεδιασμού από το ΥΠΕΣ; Δεν έχει διαπιστώσει ότι ο Καλλικράτης "εφαρμόζεται" μέσω αλλεπάλληλων και συχνά αντιφατικών εγκυκλίων;

Υ.Γ. Για τις ασφυκτικές προθεσμίες που επέβαλε ο Καλλικράτης δεν θα το σχολιάσω. Μονάχα η (σκάρτη) δίμηνη προθεσμία οικονομική απογραφής αρκεί για να καταδείξει το επίπεδο προχειρότητας (και γελοιότητας) του Νόμου.

Ανώνυμος είπε...

Τς, τς , τς κακίες....
πως ξεχνάτε το... μεγάλο έργο δηλ. την μεγάλη φιέστα της ανακύκλωσης;

βοιωτός είπε...

Φυσικά οι υποστηρικτές του Καλλικράτη έχουν τεράστιες ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση. Και θα το γράψω ότι η viotia δικαιώνεται για μια ακόμη φορά...

Ανώνυμος είπε...

Στον Δήμο Λαμιέων που εξέλεξε συμπαραστάτη του πολίτη πχ δεν πήγε ο Καλλικράτης; Μας δουλεύουν στον δήμο; Η ως συνήθως ρίχνουν τις ευθύνες αλλού;

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον ο συμπαραστατης του δημοτη εχει οριστει να ψηφιστει την Τριτη 22-3-2011 κ δευτερον το ΔΣ αν δεν εχει θεσπισει κανονισμο λειτουργειας ισχυει ο προτυπος κανονισμος του αρθρου 67...νομιζω οτι κ η απογραφη εχει ολοκληρωθει..μηπως ειστε λιγο υπερβολικος απεναντι στη δημοτικη αρχη οταν εχει να εφαρμοσει τον Καλλικρατη με ημερομηνιες κ χωρις οδηγιες?

Χ. είπε...

Ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ο συμπαραστάτης του πολίτη γιατί σκέφτομαι να θέσω υποψηφιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε έχουν τα νησιά διμοιρίες ΜΑΤ κι έπεσε το ξύλο της αρκούδας σήμερα στην επίσκεψη Παπανδρέου;
Τι άλλο θα δούμε ακόμα

www.syrostoday.gr

Ανώνυμος είπε...

Κε Ψυχογιέ συγκρατήσου. Ξέρουμε ότι αν είχε εκλεγεί η παράταξη του κ. Τσιφή θα τα είχε τακτοποιήσει όλα από το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Τι να κάνουμε τώρα. Δυστυχώς δεν εξελέγημεν!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε ...... Ελλάδα με το υλικό σου. Που έλεγε και ο Τσιφής.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ψυχογιέ δεν εχετε προελθει απο παρθενογεννεση.
1.Ησασταν αποτυχημένος υποψηφιος στις εκλογές του 2006 και πετυχημένος στις εκλογες του 2010 λογω θειας βοηθείας....

2. Ησασταν συμβουλος του κ. Τσιφή και τα κάνατε μαντάρα γι'αυτο οι πολιτες σαν καταψηφισαν.

3. Ησαστε απειρος πολιτικά διότι υποτιματε τη μνημη μας.