Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η αναδάσωση θέλει μελέτη, λέει ο Σαλαπατάρας

O Στέλιος Σαλαπατάρας, εκπαιδευτικός γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία, με αφορμή την εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Μαρτίου στα Τζιμέικα (http://viotia.blogspot.com/2011/03/blog-post_26.html)  ζητεί ενημέρωση από τους τοπικούς άρχοντες για τις προσπάθειες αναδάσωσης που λαμβάνουν χώρα σε εθελοντική βάση, οι οποίες όπως επισημαίνει εξελίσσονται "έτσι χωρίς σχέδιο". Δείτε.

"Η αναδασωση ειναι μια σοβαρη εθελοντικη προσπαθεια που πρεπει να γινεται με συνεση μελετη και "σωστη"επεμβαση στο φυσικο οικοσυστημα για να εχουμε αναπτυξη ,προστασια,δημιουργια ζωτικου χωρου και εγκαιρη και επιστημονικη δημιουργια πνευμονων πρασινου .

Απο πληροφοριες που εχω απο την πρωτη προσπαθεια της αναδασωσης (?) που το τοπικο συμβουλιο δεν ηξερε τιποτα για το τι και πως και χωρις την παρουσια των ειδικων "ετσι χωρις σχεδιο"ειναι νομιζω ενεργεια που δεν καταλαβαινω που αποσκοπει και θα ηθελα μια υπευθυνη πληροφορια απο τον τοπικο μας αρχοντα.Τελος τα τζιμεικα χρηζουν και αλλου ειδους προστασια ,ως προς την χρηση και ως προς το "κουρεμα"του χωρου απο τους γειτνιαζοντες ιδιοκτητες


Επωνυμως ,λοιπον ζητω σωστη και υπευθυνη ενημερωση


Δεν ειμαι ειδικος ,αλλα λογω πειρας και συμετοχης σε προγραμματα αναδασωσης θεωρω οτι κατι δεν γινεται με αυτη την υποθεση της αναδασωσης ορθα.


Στελιος Σαλαπαταρας"

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο κ.Σαλαπατάρας!!!

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο έχεις δίκιο. Δυστηχώς όμως τα περισσότερα πραγματα σε αυτή τη χώρα γίνονται στο πόδι, απλώς και μόνο για εντυπωσιασμό. Δεν νομιζω οτι ιδρώνει το αυτί κανενός από τους άρχοντες της πόλης για θέματα που αφορούν το περιβάλλον αν κρίνω και από τον ψεκασμό στο αλσύλιο του 1ου Δημοτικού πριν από κάποιες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου κε Σαλαπατάρα να ήσουν και ειδικός! Τι άλλο θα ζήταγες?

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑ ΜΑΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ . ΦΡΟΝΗΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΝΑ ΦΥΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΔΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΖΑΓΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ . ΕΚΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .

Ανώνυμος είπε...

aytes oi meletes katastrepsane thn ellada . akoy meleth leei o allos gia na kaneis to aytonohto . ti lete re seis pate kala ?ksafnika ginate oloi sas eidikoi kai agapate kai to perivalon sfodra ?gia elate sthn epomenh anadasvsh na sas doyme pos meletate eseis thn dendrofytefsh

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ . ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΣΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ . ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ . ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ . ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΠΩΝ. ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ .

Ανώνυμος είπε...

KALA BRE TI EGINE? MIA GNOMI IPE O STELIOS. EKPEDEFTIKOS INE. ME TO PERIVALON ASXOLEITE XRONIA. TOU EPITETHIKATE SAN NA SAS EFEGE MAVRO FIDI. DE TIN PALEVETE ME TH KAMIA!

βοιωτός είπε...

10.50
Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Στέλιο τον Σαλαπατάρα. Αλλωστε είναι ικανός μόνος του να υποστηρίξει την άποψή του.
Αλλά αυτή επίθεση που δεχεται μόνο αυταρχικές νοοτροπίες αποκαλύπτει.

Ανώνυμος είπε...

TI NA IPERASPISTEI KAPOIOS? EGO TON KSERO XRONIA POU PALEVEI ME AFTA TA PERIVALONTIKA. INE KAI KATHIGITIS. DILADI DE KSEREI TIPOTA KAI KSEREI POIOS KALITERA? STO KATO KATO AFTOS EXI KAPOIA IDIKOTHTA. AFTOI POU TOY EPITETHIKANE EXOUN?

vas είπε...

Το να φυτεύεις πεύκα και ακακίες σε ένα καμένο δάσος που είχε πουρνάρια, κουμαριές,μυρτιές, αγριελιές, σχίνα ενώ έχουν ξαναβλαστήσει δεν δείχνει τουλάχιστον έλλειψη μελέτης;vas

Ανώνυμος είπε...

Το δύσκολο είναι να φυτεύεις, να ποτίζεις και να αγωνιάς για χρόνια για τα δένδρα που φύτευσες.....το εύκολο είναι να τα καις...!

Ανώνυμος είπε...

Το δύσκολο είναι να φυτεύεις, να ποτίζεις και να αγωνιάς για χρόνια για τα δένδρα που φύτευσες.....το εύκολο είναι να τα καις...!

Ανώνυμος είπε...

Πειράζει που εκεί που είχε πουρνάρια να φυτεύονται πεύκα και δεν πειράζει εκεί που είχε αμπέλια ελιές και στάρια να φυτεύονται σπίτια! Σε αυτή την χώρα έχουμε χάσει το αυτονόητο, την λογική. Ξυπνάτε ρε παιδιά γίνετε να φυτευτούν τα πάντα χωρίς παπαρομελέτες μπας και σωθούμε. Αλλά ξέχασα ότι εκεί είναι ιδιοκτησία μας (επειδή ο παππούς μας ο τσοπάνης έβοσκε τα πρόβατά του και έκανε και μια διαθήκη) και μας πειράζει η φύτευση , αλλά παράλληλα στεναχωριόμαστε όταν κόβεται στον γείτονα ένα δέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαλαπατάρα σας βρίσκω κομματάκι πρόχειρο.
Δεν σας πέρασε από το μυαλό μήπως την αναδάσωση δεν την διοργάνωσε ο δήμος; Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι υπήρξε σχετική άδεια από το δασαρχείο. Και μια και είστε ευαίσθητος στα οικολογικά δεν σας πέρασε από το μυαλό να πηγαίνατε να φυτεύατε κανένα δεντράκι και εσείς και ας είχε λάσπες στο βουνό...