Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Λεβαδέων ψέκασε με φυτοφάρμακα σχολικό αλσύλλιο στη Λιβαδειά!

Σε  ψεκασμό με φυτοφάρμακα (τί είδους άραγε;) του εδάφους στο αλσύλλιο που βρίσκεται πάνω από το Α' Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς προχώρησε χθες ο Δήμος Λεβαδέων σε μια ακατανόητη και αμφιβόλου νομιμότητας ενέργεια που έχει ξεσηκώσει πλήθος παραπόνων πολιτών στην περιοχή αλλά και γονέων μαθητών.
Ο υπεύθυνος του Δήμου Λεβαδέων κ. Δελήμπασης σε διαμαρτυρίες πολι΄των υποστήριξε ότι προέβη στον ψεκασμό για τον κίνδυνο φιδιών, κίνδυνος ο οποίος δεν επιβεβαιώνεται από περιοίκους που δήλωναν προς τη viotia ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο αλσύλλιο ούτε τώρα ούτε τα προηγούμενα χρόνια.
Η οσμή που αναδύεται στον χώρο του αλσυλλίου λόγω της ράντισης είναι αποπνικτική ενώ ο χώρος έχει πρόχειρα περιφραχθεί με τρόπο ερασιτεχνικό και επικίνδυνο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
Επιπλέον η άμεση γειτνίαση με τον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου προκαλεί εύλογες ανησυχίες τόσο για την τωρινή όσο και τη μελλοντική επίπτωση των φυτοφαρμάκων στην υγεία των μικρών μαθητών και στα ύδατα της περιοχής.

Γίνεται ακόμη σοβαρότερο δε καθώς από το αλσύλλιο περνούν και παίζουν παιδιά -κάτι που από μόνο του θα έπρεπε να καθιστά απαγορευτική κάθε σκέψη για ψεκασμό με φυτοφάρμακα.


Η viotia θεωρεί ότι οι ευθύνες του Δήμου Λεβαδεών είναι αυταπόδεικτες και τα ερωτληματα καταλυτικά:
1. Τι είδους φυτοφάρμακα χρησιμοποιήθηκαν και γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι περίοικοι;
2. Ποιες επιπτώσεις  στο περιβάλλον έχουν τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν;
3.  Γιατί ο ψεκασμός δεν έγινε μια Παρασκεή απόγευμα ώστε να μην περνούν για 48 ώρες οι δεκάδες μαθητές από το αλσύλλιο;
Θα αναμείνουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής για να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.  

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς κάποιος πέρασε το αλσυλιο για χωράφι στον καμπο

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτη ενεργεια ! Αντι να δημιουργουν σημεια πρασινου και περιπατου καταστρεφουν και αυτα που τους εχουν δωρισει...με τετοιες ενεργειες θα τριζουν τα κοκαλα του αειμνηστου Δασκαλου Δαλκα που εκανε την δωρεα του οικοπεδου για να κτιστει το σχολειο και να υπαρχει και χωρος περιπατου για τους μαθητες αλλα και για τους περιοικους...

Ανώνυμος είπε...

κατά τα άλλα η ανακύκλωση μας μάρανε...
όλα για το θεαθήναι

Ανώνυμος είπε...

Ψεκαστε, ραντιστε, τελειώσαμε........

Ανώνυμος είπε...

Κωπαίδα το πέρασαν το σχολείο?

Ανώνυμος είπε...

Με βάση την οδηγία 98/8 απαγορεύονται οι ψεκασμοί σε παιδικές χαρές και σχολικά αλσυλια. Το γνωρίζουν αυτό στο Δήμο; Μάλλον όχι. Η αντίληψη για προστασία του περιβάλλοντος του δημαρχου αρχίζει και τελειώνει στον κάδο αποριμματων.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΌ ! ΤΗ ΣΧΈΣΗ ΈΧΕΙ ΑΥΤΌΣ Ο ΆΣΧΕΤΟΣ ΔΕΛΉΜΠΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ ? ΑΣ ΠΆΕΙ ΣΤΟΝ ΚΉΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΡΊΞΕΙ ΦΥΤΟΦΆΡΜΑΚΑ . ΣΤΑ ΔΙΚΆ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ . ΜΟΛΏΝ ΛΑΒΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να αποψηλώνουν τα χόρτα καταστρέφουν με τα φυτοφάρμακα καί βάζουν καί σε περιπέτειες την ζωή των παιδιών του σχολείου αλλά καί των γύρω κατοίκων . Αυτός πού έδωσε την εντολή γιά να γίνη Ο ψεκασμός πρεπει να εκδιωχθεί από την θέση του εδώ καί τώρα γιά άγνοια νόμου (οδηγία 98/8 ).

Ανώνυμος είπε...

H επιστημονική συμβουλος με τις έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες τι έχει να μας πει?

Μέτοικος είπε...

Δεν χρειάζεται καμία αναμονή για απάντηση από το Δήμο. Μια επίσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα χρειάζεται, με τις φωτογραφίας ανά χείρας.

Ανώνυμος είπε...

Επίσημη απάντηση υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΎΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΏ ΌΤΙ Η ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΑΛΛΆ ΚΑΊ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ (ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΥΠΈΡΕΥΕΣΘΗΤΟΙ ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΆΣ ,ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΊ ΥΓΕΊΑΣ)ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΆ ΤΟ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ ΑΥΤΌ ΓΕΓΟΝΌΣ ( ΜΉΠΩΣ ΓΝΏΡΙΖΑΝ ΚΆΤΙ ΚΑΊ ΤΟ ΑΠΈΚΡΥΨΑΝ )?

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος γνωρίζει....!!! Γι΄ αυτό κρατάει εργολάβο για το πρασινο, στο προηγούμενο Δήμο του. Που είναι ο Καλλικράτης;
Τυχαίο; δε νομίζω

Ανώνυμος είπε...

Τι περίμένει άραγε ο κύριος Εισαγγελέας ? Γιατί δεν επεμβαίνει αυτεπαγγελτα ? Τι άλλο ποιο εγκληματικό έπρεπε να κάνουν ?

Ανώνυμος είπε...

ώντας περίοικος της περιοχής διαβεβαιώνω ότι κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο εν λόγω ψεκασμός. Αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί φέτος ιδιαίτερα αποκτήθηκε τόση ευαισθησία για το γεγονός. Απάντηση υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει καμια πειστική απάντηση στο να είσαι περίοικος και να μην σε πειράζουν τα φυτοφάρμακα;
το ακούσαμε κι αυτό1
ας ρίξουν λοιπόν κι άλλα από δευτέρα στο...σπίτι του περίοικου
όμως

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΆΣΧΕΤΟ ΠΕΡΊΟΙΚΟ ΌΤΙ ΑΝ ΈΡΙΧΝΑΝ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΉΡΧΕ ΊΧΝΟΣ ΠΡΑΣΊΝΟΥ.ΕΚΤΌΣ ΚΑΊ ΚΑΤΈΒΡΕΧΑΝ ΤΟ ΧΟΡΤΆΡΙ ΚΑΊ ΕΣΎ ΝΌΜΙΖΕΣ ΌΤΙ ΡΊΧΝΟΥΝ ΦΥΤΟΦΆΡΜΑΚΑ...ΚΆΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΎ ΤΟΝ ΈΦΤΥΝΑΝ ΚΑΊ ΑΥΤΌΣ ΝΟΜΊΖΕ ΌΤΙ ΨΙΧΑΛΊΖΕΙ.

Ελωδός είπε...

Τους δασκάλους του εν λόγου σχολείου του ενοχλούν άλλα πράγματα.

"Απαγορεύουν" στα παιδιά να παίζουν με μπάλα και να φωνάζουν στα διαλείμματα. Και πέφτουν μάλιστα και τιμωρίες για τους παραβάτες. Σχολική χούντα.

Σε λίγο θα τιμωρούν τα παιδιά με τον νόμο περί ντεντιμποϊσμού. Με τα φυτοφάρμακα θα ασχολούνται;

Λ. ΤΣΑΓΚΑΣ είπε...

Το ράντισμα δεν γίνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής αλλά με οδηγίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά από παρότρυνση της Διεύθυνσης του εν λόγω Σχολείου.